Peelingi do twarzy

Holika Holika Sleek Egg Skin Enzymatyczny Peeling do Twarzy

rokak
    18 września 2022 o 19:36
    Dla cery bez problemów
    Mam cerę mieszaną, czasem wymagającą złuszczenia. Peeling delikatnie złuszcza, co może być niewystarczające dla większości typów cery. Jego zapach jest w porządku, konsystencja mogłaby być gęstsza, nakłada się go bez większych problemów. Na plus na pewno opakowanie, choć przy końcówce produktu ciężko się go wyciska. Działanie oceniłabym na średnie. Jest bardzo delikatny, na pewno nie wyrządzi większych szkód, ale do porządnego złuszczenia cery nie nadaje się. Cena jest mało zachęcająca.
    Zalety:
    • delikatne działanie
    • nie podrażnia
    • dobrze się rozprowadza i łatwo zmywa
  • 17 grudnia 2021 o 22:51
    Łagodny peeling dla zabieganych
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Holika holika oferuje konsumentom peeling w formie żelu, który inspirowany jest motywem jajka. Muszę przyznać, że produkt wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Próbowałam aplikacji na różne sposoby zarówno dłońmi, jak również szczoteczką, ale zdecydowanie rekomenduje pierwszą opcję. Pod wpływem ciepła dłoni preparat wydobywa w pełni właściwości oraz cały swój potencjał. Marka zaproponowała żelową, bardzo płynną konsystencję, która bardzo łatwo rozprowadza się po twarzy. Aplikacja jest bardzo intuicyjna, a czynność praktycznie dzieje się sama. Masaż sprawia, że produkt usuwa martwy naskórek. Jest to peeling w pełni żelowy, bez żadnych drobinek, dla mnie jest to coś pomiędzy próbą złuszczania enzymatycznego, a mechanicznego. Konsystencja bardziej przypomina mi automatyczne działanie, ale jednak mechaniczne również, ponieważ praca ludzkich rąk jest tutaj niezbędna. Jest to propozycja dla bardzo wrażliwych cer, ponieważ ten kosmetyk jest delikatny i łagodny dla skóry. Ja na mojej buzi nie miałam żadnych podrażnień co czasami zdarzało się w przypadku konkurentów innych marek. Oczyszczenie nie należy do tych o poziomie mocnej intensywności, określiłabym je raczej jako takie zachowawcze, bezpieczne. Peeling jest skuteczny, po użyciu skóra jest bardzo mięciutka, delikatna i przyjemna w dotyku. Wygładzenie jest wyczuwalne, a efekt pozbycia się martwego naskórka zauważalny gołym okiem. Producent nie składa klientowi wygórowanych obietnic, tylko takie które mają pokrycie w rzeczywistości, co dla mnie jest wielką zaletą. Osoba testująca taką rzecz nie będzie zawiedziona, ponieważ produkt jest zgodny z informacją, którą znajdziemy w opisie w internecie czy na etykiecie opakowania. Zapach jest miły i pielęgnacyjny, a jego natężenie określiłabym jako średnie. Pojemność koreańskiego preparatu w pełnowymiarowej sztuce to 140ml, jest to stosunkowo mało jak na tego rodzaju asortyment. Wydajność oceniam raczej standardowo, jednak cena jaką musimy zapłacić za jeden egzemplarz nie należy raczej do drogeryjnych. Jest to przyjemna propozycja, której używam z chęcią, traktuje to bardziej jako chwilę relaksu, aniżeli dogłębne oczyszczenie. Zaletą jest fakt, że na wykonanie peelingu całej twarzy nie trzeba poświęcać dużo czasu, wystarczy dosłownie parę chwil, więc jest to dobra propozycja dla osób zabieganych. Materiałem do mojego testu było 7 sztuk próbek, które otrzymałam w gratisie podczas zakupów internetowych, ale to w zupełności wystarczyło, abym mogła wypracować sobie moje zdanie i opinie na temat produktu. Testery są zapakowane w jednorazową formę podania w kształcie jajka,łatwo wydobywa się żel z próbki, a ilość wyliczona jest optymalnie na jeden zabieg. Opakowanie pełnowymiarowej sztuki również nawiązuje do motywu jajka, ale przyznam szczerze, że ja nie lubię takiego rodzaju udziwnionej obudowy. Lubie, kiedy pudełeczko z zawartością przyjmuje bardziej klasyczną formę. Uważam, że takie niestandardowe kształty nie są użytkowe, ponieważ jak wnioskuje nie da się tego jajka postawić w łazience, ponieważ takie owale przyjmują raczej pozycję leżąca, co nie komponuje się tak estetycznie i zabiera dużo miejsca. Nie przekonuje mnie także nawiązanie kosmetyków do jedzenia, jest to dla mnie zbyt kontrowersyjna idea. Sam produkt mnie zadowala, jego otoczka nie do końca trafia w mój gust, jednak najistotniejszy jest dla mnie fakt, że zawartość jest dobrej jakości.
    Zalety:
    • żelowa konsystencja,
    • delikatne złuszczenie naskórka,
    • pielęgnacyjny zapach,
    • efekt wygładzonej i mięciutkiej skóry,
    • dobra jakość,
    • zgodność produktu z opisem producenta,
    • łatwa aplikacja,
    • nie powoduje żadnych podrażnień,
    • zabieg nie wymaga dużej ilości czasu.
    Wady:
    • mała pojemność,
    • cena,
    • poziomu złuszczania nie da się zintensyfikować,
    • niestandardowe i nieużytkowe opakowanie,
    • tak silne nawiązanie do motywu jajka nie trafia w mój gust.
    95buba
    25 października 2021 o 19:46
    Jajo do idealnej cery
    Pierwszy raz kupiłam ten peeling ze względu na ciekawy wygląd zewnętrzny i promocje w sklepie. Pokochałam ten produkt od pierwszego użycia, towarzyszy mi w pielęgnacji już około 2 lat. Próbuje nowych peelingów jednak zawsze wracam do tego, ponieważ mam skórę suchą, nie każdy peeling dobrze sobie z nią radzi jednak on delikatnie pozbywa się starego naskórka i pozostawia gładka i miła w dotyku cerę. Zapach ma delikatny o najważniejsze nie czuć w nim alkoholu jak w niektórych peelingach enzymatycznych. Nie spodziewałam się, że w takim jajku może być tyle właściwości !
    Zalety:
    • wydajność,
    • pozostawia gładką i przyjemna w dotyku cerę,
    • skuteczność,
    • zapach,
    • pozostawia skórę rozjaśnioną,
    • niebanalne opakowanie
  • 13 października 2021 o 22:07
    mieszane odczucia
    Kupiłam piling w promocji, inaczej nie skusiłabym się na kosmetyk myjący za ponad połowę stówki w ciemno. DZIAŁANIE: Początkowo nie zauważałam żadnych, dopiero pod koniec używania pilingu zorientowałam się, że dużo lepiej działa na suchą skórę niż wcześniej zwilżoną. Szkoda bo nie ma żadnej informacji o tym na opakowaniu. Piling zdziera martwy naskórek, lub roluje się soda jako jeden ze składników kosmetyku -to do sprawdzenia. Natomiast zobaczyłam, że ma silny, podrażniający detergent myjący. W efekcie skóra była umyte ale pozostawiała uczucie ściągnięcia i pieczenia bez nałożenia od razu daleszego serum lub odżywczej maski. WYDAJNOŚĆ: Kosmetyk używany przeze mnie od czasu do czasu, starczył mi na ok pół roku, gdyby chciała regularnie go używać (2-3 razy w tygodniu) podejrzewam, że byłby to miesiąc max półtora. Bardzo rzadka konsystencja sprawia, iż wymaga on dwukrotnego nakłożenia produkt na cerę, aby zauważyć jakiekolwiek mycie. W efekcie wydajność jest niska. OPAKOWANIE: Z początku byłam zachwycona nowym, niespotykanym designem. W miarę upływu czasu opakowanie stało się problematyczne chcąc wykorzystać resztki produktu.
    Zalety:
    • ściąga martwy naskórek
    Wady:
    • rzadka konsystencja
    • niewygodne opakowanie
    • silny detergent, podrażnia
    • uczucie ściągnięcia po jego zastosowaniu
    canbria
    28 kwietnia 2021 o 12:48
    Jestem nim zachwycona!
    Nie da się ukryć, że peeling to bardzo ważny etap w pielęgnacji cery. Zazwyczaj gdy nakładam maseczki robię to po peelingu, ponieważ wtedy mam wrażenie, że maseczka głębiej wnika w skórę, a co za tym idzie - lepiej działa :) Peeling Holiki Holiki kupiłam po wielu rekomendacjach, czy to w Internecie, czy wśród koleżanek, postanowiłam, że też go wypróbuję i nie zawiodłam się! Peeling otrzymujemy w - jak dla mnie - bardzo innowacyjnym opakowaniu - jajeczku, które gdy otworzymy, w środku, jak na prawdziwe jajko przystało, ma ono żółtko. Gdy otworzymy zatrzask, który je zabezpiecza, w środku znajduje się produkt. Jak dla mnie jest to dość innowacyjne rozwiązanie i ja szczerze powiedziawszy, wolałabym coś prostszego - np. tubka, butelka, jakoś wtedy tak łatwiej byłoby je postawić. Opakowanie to oczywiście kwestia gustu, więc piszę to tylko tak w ramach sprostowania. Peeling ma postać lejącego, dość płynnego żelu. Jest całkiem wydajny, już niewielka jego ilość wystarczy na aplikację na całą twarz, naprawdę nie trzeba go dużo. To, co najbardziej sobie cenię w tym peelingu to delikatność i skuteczność. Dosłownie już w chwilę po nałożeniu na całą twarz i wmasowaniu go, zaczyna on rozpuszczać martwy naskórek, tak że zaczyna on się rolować, coś niesamowitego. Produkt jest przy tym bardzo delikatny, nie podrażnia, ani nie uczula. Ekspresowo rozprawił się z moimi suchymi skórkami, które były zwłaszcza na czole. Jego cena jednostkowa może do najniższych nie należy, ale biorąc pod uwagę jego skuteczność i delikatność, to zdecydowanie warto. Używałam już różnych peelingów, ale ten dla mnie to zdecydowanie HIT!
    Zalety:
    • bardzo delikatny
    • szybko złuszcza martwy naskórek, dosłownie rolując go z twarzy
    • odsłania gładką i promienną cerę
    • całkiem wydajny
    • delikatny zapach, który raczej nikomu nie będzie przeszkadzał
    Wady:
    • opakowanie - ja osobiście wolę proste, zwykłe tubki, ale to rzecz gustu