Maseczki klasyczne

Avon Planet Spa, Luxuriously Refining, Peel off Face Mask with Black Caviar Extract (nowa wersja) Rewitalizująco - wygładzająca maseczka do twarzy

dorflow
    27 lutego 2024 o 10:22
    Matowi
    Maseczka jest ok. W moim przypadku (cera mieszana) sprawdzała się ponieważ miałam wrażenie, że moja skóra jest zmatowiona i wygładzona po ściągnięciu. Konsystencja jest dość gęsta. Podczas używania nakładałam grubszą warstwę, ponieważ dość długo zastyga na twarzy. Dobrze się ją ściąga, nie rwie się tylko odchodzi dużymi płatami a nawet zdarza się że zejdzie w całości. Nie podrażnia, zapach znośny (chyba wyczuwałam alkohol?). Jest bardzo wydajna. Design ładny, elegancki
    Zalety:
    • Wygładzenie
    • Zmatowienie skóry
    • Design
    Wady:
    • Plastik
    pockett
    11 lutego 2024 o 18:28
    Raczej nie dla mnie
    Maseczka zamknięta jest w tubie z miękkiego tworzywa. Posiada dość intensywny specyficzny, trudny do określenia zapach i konsystencję w formie średnio gęstego żelu. W miarę dobrze równomiernie rozprowadza się na twarzy. Zasycha całkowicie po deklarowanym czasie, łatwo dając się usunąć. Po jej ściągnięciu skóra wydaje się być oczyszczona i bardziej gładka, jednakże to chyba jedyne plusy. W przypadku mojej bowiem w miejscach na twarzy z tendencją do przesuszania, maseczka nasilała ten objaw, więc, aby nie dopuścić do nadmiernego łuszczenia się naskórka, zmuszona byłam po jej zastosowaniu nakładać kolejną o działaniu mocno nawilżającym. Z tego też powodu uważam, iż nie jest ona przeznaczona dla mnie, ale też nie odradzam, aby wypróbować.
    Zalety:
    • łatwe rozprowadzanie i usuwanie
    Wady:
    • nasilanie przesuszania skóry
    iwonab1
    3 kwietnia 2023 o 17:21
    Nic specjalnego.
    Po otwarciu maski byłam trochę zdziwiona, gdyż po opakowaniu i zawartości czarnego kawioru, myślałam że będzie czarna, ku mojemu zaskoczeniu okazała się przezroczysta ze złotymi drobinkami. Czarna tubka ze złotymi napisami o pojemności 75ml kosztuje ok 11zł. Nakładamy cienką warstwę i po wyschnięciu czyli ok 20min ściągamy. Maskę ściąga się bez większego problemu, ładnie schodzi i na twarzy nie zostają żadne kawałki z którymi trzeba się męczyć. Po użyciu skóra jest gładka i ... nic więcej nie zauważyłam. Ma delikatny zapach, a złote drobinki sprawiają, że przyjemnie się ją nakłada.
    Zalety:
    • Ładne złote drobinki
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Brak efektów
    U konsultantki
  • 11 października 2022 o 22:18
    Fatalny skład, a działania brak
    Maskę dostałam w prezencie, więc miałam okazję jej używać chociaż miałam złe przeczucia co do niej, jak praktycznie do każdego kosmetyku tej marki. Szczególnie jeśli chodzi o pielęgnacje twarzy, Skład nie należy do najmilszych, a jakiegokolwiek efektu brak, więc czy warto zapychać twarz niepotrzebną chemią? hmm... Produkt zamknięty jest w eleganckie czarne opakowanie ze złotymi zdobieniami, co oczywiście dobrze się prezentuje. Tubka jest wygodna i szczelna, ponieważ maska nawet przy wlocie nie skawaliła się. Pod sam koniec ciężko wydobyć resztki z tubki, ale to też ze względu na konsystencję, która jest bardzo gęsta. Przypomina mi klej na ciepło, Jest ciągnąca, ale nie ma jakiś większych problemów z rozsmarowaniem. Tak samo jak wspomniany klej, dość szybko zastyga na twarzy, po czym można ją fajnie ściągnąć. Czasami lekko ciągnie włoski, niestety już nie zaskórniaki. Zazwyczaj nakładałam cieńsze warstwy, bo jak miałam grubsze partie to schło w nieskończoność, a maska darła się. Zapach był mocno sztuczny i przy nakładaniu większej ilości często aż dusiłam się od alkoholu, który jest w składzie. Aromat szybko się ulatniał. Nie zauważyłam żadnego super efektu. poza tym, że moja tłusta cera po zastosowaniu była bardziej matowa - lub po prostu lekko wysuszona, więc koniecznie trzeba zaaplikować coś nawilżającego. Z pewnością nie sięgnę po ten produkt ponownie.
  • 31 października 2021 o 8:59
    Dobra
    Maska do twarzy typu peel-off od AVON z ekstraktem z kawioru. Produkt zamknięty jest w czarnej tubce z złotymi napisami. Bardzo lubię serię Planet Spa. Po otwarciu mamy żelową formułę, która ma w sobie złote drobinki. Bardzo łatwo jest ją nałożyć na skórę i nie śmierdzi klejem tak jak inne maski tego typu. Bardzo łatwo się ją ściąga i bezboleśnie co jest na plus. Po użyciu buzia jest gładka i delikatna w dotyku, a złote drobinki sprawiają, że jest także lekko rozświetlona, przez co cera wygląda promiennie. Maska nie spełniła wszystkich obietnic producenta, ale za cenę jaką możemy ją znaleźć w katalogu (ok. 15 zł) jest dobra i bardzo wydajna.
    U konsultantki