Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Eau Thermale Avène Cleanance, Cleansing Gel Żel oczyszczający do skóry tłustej z niedoskonałościami

Avène Cleanance
e-ZikoApteka.pl
Avene PIERRE FABRE DERMO-COSMETIQUE POLSKA SP Z O.O EAU THERMALE CLEANANCE Żel oczyszczający do skóry tłustej z niedokonałościami 400 ml 7070522
notino.pl

P_atk_a
    4 marca 2025 o 20:35
    Miłość od 10 lat
    Jak w tytule - jest to miłość od 10 lat albo i dłużej... Żel ten kupiłam pierwszy raz z 10 albo i więcej lat temu jako wymienny żel z używanym przeze mnie wtedy żelem na niedoskonałości z zielonej serii vichy. Z racji tego, że pracowałam wówczas podczas studiów w centrum handlowym, miałam pod nosem super pharm, do której regularnie zaglądałam w wyszukiwaniu promocji. Przede wszystkim zaopatrywałam się wtedy w żel vichy ale cóż... taka była moda na MAT :D co oczywiście skutkowało jeszcze większym błyszczeniem skóry ale nie zmienia to faktu, że tamten żel vichy tez lubiłam i do dzisiaj go co jakiś czas kupię jako taki mocno oczyszczający żel co któreś mycie. Żel Avene miał być tym delikatniejszym żelem do codziennego użytku. Miałam wtedy fazę na dermokosmetyki więc oczywisty był wybór marki Avene. Kupiony na promocji, skradł moje serce. Od tamtej pory kupowałam po kilka opakowań zawsze, jak być w promocyjnej cenie, szczególnie że kiedyś można było go na prawdę w bardzo niskiej cenie na promocji dostać. Kupuję ten że nieprzerwanie od 10 lat, oczywiście nadal na promocjach :) ale uwielbiam tak wiele żeli, że kupuję go co któreś zakupy. Żel ma średnio gęstą konsystencję, dość dobrze się pieni, ma dziwny ale niedrażniący zapach no i co najważniejsze? DZIAŁANIE!! To jest hit! skóra jest oczyszczona ale nawilżona! Czyli idealne połączenie dla skóry tłustej z niedoskonałościami ale również dla każdej innej, również tej, która niedoskonałości nie ma lub tak jak moja - czasem się przesusza. Żel nie powoduje ściągnięcia, pieczenia. Łagodzi stany zapalne, zmniejsza niedoskonałości. Na pewno nie zaszkodzi a może pomóc przez to, że cera jest nawilżona.
    Zalety:
    • działanie
    • cena promocyjna
    • nawilżenie i oczyszczenie w jednym
    Wady:
    • cena regularna
  • 28 maja 2024 o 18:01
    Polecam
    Używam od lat i lubię po niego wracać. Idealny do codziennej pielęgnacji. Dobrze oczyszcza skórę, pozostawia uczucie świeżości, redukuje nadmiar sebum. Nie szczypie. Ma delikatny, neutralny zapach. Jest bardzo wydajny.
    • działanie
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 marca 2024 o 14:09
    Najlepszy jaki miałam
    To absolutnie najlepszy żel, jaki miałam kiedykolwiek, a miałam już kilku ulubieńców. Mam cerę mieszaną, ze skłonnością do trądziku. Żel nie przesusza, nie mam uczucia „skrzypiącej skóry”. Cera jest dobrze domyta. Nic mnie nie uczuliło. Domywa resztki makijażu, a nawet kremu SPF i tuszu do rzęs. Dobrze się rozprowadza po skórze. Jest obłędnie wydajny! Nie pamiętam już nawet kiedy go kupiłam, a używam dwa razy dziennie. Kosztuje koło 70 zł, ale jest absolutnie wart tej ceny i pod kątem skuteczności, jak i wydajności.
    • Dokładność zmywania
    Drogeria Super-Pharm
    Ainka82
    30 kwietnia 2023 o 20:30
    Najlepszy jaki używałam
    Żelu używam od wielu lat. Jest moim ulubionym i jedynym, który radzi sobie z idealnym oczyszczeniem skóry. Czuję, że twarz po nim jest świeża, czysta i nawilżona. Zdarzyło mi się parę razy go „ zdradzić”, ale zawsze pokornie do niego wracam;) Żel doskonale usuwa makijaż twarzy ( a używam mocno kryjących podkładów) i oczu ( nie zostawia śladów po tuszu pod oczami a skutecznie je domywa). W moim mniemaniu najlepszy żel do mycia twarzy, krótko mówiąc to moj KWC :)
    Zalety:
    • Idealnie zmywa makijaż
    • Przyjemnie pachnie
    • Nie podrażnia skóry i oczu
    • Bardzo wydajny
    Wady:
  • 21 marca 2023 o 15:09
    Fajny żel
    Lubię testować oczyszczające żele do twarzy. Ten na pewno oceniam wysoko. Duże opakowanie starcza na baaardzo długo. Żel nie wysusza, nie napina skóry. Nie oszukujmy się, żaden żel do mycia nie usunie trądziku, ale może dobrze oczyścić i przygotowac twarz na inne etapy. Avene się sprawdza i na pewno bedę do niego wracać. Po kilku miesiącach używania 2 razy dziennie nadal mi służy :) +blokada na pompkę, dzięki której żel nie wyleje się w podróży
    Zalety:
    • nie podrażnia, dobrze oczyszcza