Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

FIT.Friends by Oceanic Get Wet, Hydro-gel - żel do mycia twarzy

malwi73
    16 sierpnia 2020 o 16:44
    Idealnie odświeżenie.
    Nigdy wcześniej nie widziałam kosmetyków tej marki w Rossmannie, dopóki, nie pojawiły się na wyprzedaży za kilka zł. Żel zamknięty w soczyście żółtym opakowaniu cieszy oko i wyróżnia się na półce w łazience. Plastik opakowania dość miękki, pozwalający łatwo wydobyć produkt. Żel średnio gęsty łatwo się rozprowadza po twarzy i średnio pieni. Zapach owocowy, odświeżający. Żel ładnie myję buzię pozostawiając ją czystą i odświeżoną. Żel jest wydajny. Nie powodował żadnych niespodzianek na twarzy, ani dużego ściągnięcia skóry. Ogólnie bardzo dobry żel. Kupiłabym ponownie, ale zdaje się , ze był wycofywany z sklepów.
  • 10 lipca 2020 o 10:11
    Porządny
    Całkiem porządny żel do mycia buzi, nie zachwyca, ale też nie robi nic strasznego na twarzy. Jest wydajny, tani, taki zwyklaczek, który nie zaszkodzi ale też nie zdziała żadnych cudów. Dobrze się pieni.
  • 1 maja 2020 o 14:20
    W porządku
    W porządku, tylko tyle i aż tyle. Cerę mam mieszaną, skłonną do niedoskonałości i przesuszeń jednocześnie. Ten żel dobrze myje, nie ściąga skóry, nie zauważyłam pogorszenia cery, chociaż nic wybitnego też raczej nie robi, ale jego zadanie to dobrze oczyścić i z tego się wywiązuje. Nie zmywam nim makijażu, ale zdarzyło mi się wejść pomalowaną pod prysznic i po umyciu twarzy tym produktem prawie całość ładnie zeszła, wystarczyło przetrzeć wacikiem. Zapach jest owocowy, generalnie bardzo przypomina mi żel do mycia twarzy z AA również z acerolą, pachną bardzo podobnie i mają taką samą gęstą, przezroczystą, mocno żelową konsystencję. Jeśli chodzi o dostępność to widziałam niedługi czas stacjonarnie, kupiłam również wtedy w dużej promocji.
    Zalety:
    • Dobrze myje
    • Nie podrażnia
    • Nie przesusza
    Wady:
    • Konsystencja tak żelowa, że trzeba trochę się napracować ze spłukaniem
  • 4 kwietnia 2020 o 8:16
    Jak za 10 zł jest mega!
    Linia Fit Friends zaciekawiła mnie jak tylko pojawiła się na półkach, więc od razu zakupiłam kilka jej produktów. Uwielbiam nowości pielęgnacyjne, więc nie mogłam przejść obojętnie obok nowej wtedy marki. Nie widuję jej teraz nigdzie, ale można jej produkty dostać online, Rossmann chyba już nie prowadzi ich sprzedaży. Żel bardzo miło mnie zaskoczył, przy mojej mieszanej cerze spisuje się idealnie. Jak na produkt za taką cenę (kupiłam go wtedy w promocji za 10 zł) jest naprawdę bardzo dobry. OPAKOWANIE Opakowanie jest bardzo proste pod względem grafiki i kolorystyki, która ogranicza się jedynie do żółci i niebieskobiałych napisów. Tubka wykonana z miękkiego tworzywa z zamknięciem na klik. Samo opakowanie jest wygodne i praktyczne. ŻEL Jest to bardzo gesty, żelowy produkt o pozbawiony barwy, o bardzo przyjemnym zapachu. Przypomina mi tropikalne owoce, jest słodki, bardzo przyjemny dla nosa. Żel nałożony na twarz po chwili masażu bardzo dobrze się pieni. Jest delikatny dla skóry oraz oczu, nie powoduje pieczenia w tych okolicach, co dla mnie ważne, bo nie muszę stosować innego kosmetyku do oczyszczania okolic oczu. Żel ma za zadanie nawilżać i to robi, choć oczywiście nie zastąpi nam innych kosmetyków, pozostaje na skórze zbyt krótko, aby zapewnić dobre nawilżenie, ale na pewno nie wysusza skóry i eliminuje uczucie ściągnięcia. Delikatnie odświeża skórę i pozostawia ją przyjemnie gładką. Jest stosunkowo wydajny, bo na umycie twarzy wcale nie potrzebujemy go dużo. Na plus na pewno przemawia korzystna cena, spora wydajność i całkiem dobry skład. PLUSY: + dobrze się pieni + delikatnie oczyszcza i wygładza + ma przyjemny zapach + jest wydajny + ma ładne i praktyczne opakowanie + niska cena
  • 2 marca 2020 o 15:30
    Najlepszy żel do mycia twarzy.
    Kosmetyk okazał się najlepszym żelem do mycia jaki miałam możliwość testować. Pozostawił skórę miękką, gładką i nawilżoną. Problemy skórne zniknęły a skóra nabrała jednolitego koloru i blasku.