Stosowałam ten lotion jakiś czas temu ale przypomniało mi się o nim teraz, kiedy zobaczyłam go w katalogu kwc.
Lotion stosowałam na noc a rano myłam włosy. Po aplikacji wykonywałam krótki masaż głowy.
Zawsze stosuję jakąś wcierkę do włosów (przeważnie przez około 3-4 miesiące Jantar, potem przerwa na nowość a potem powrót do Jantara. Czasami robie też przerwy od wcierek). Lotion Vitapil jest wcierką na alkoholu dlatego nie jest to produkt, który chciałabym stosować długotrwale (tak jak Jantar). Wcierki na alkoholu traktuję jako kurację pomiędzy Jantarem.
Uważam, że pielęgnacja włosów to nie tylko dbanie o sam włos (który jest i tak martwy) ale przede wszystkim wartościowa dieta i pielęgnacja skóry głowy (cebulek).
W składzie wcierki znajdziemy wartościowe dla skóry skladniki:
Aqua, Alcohol Denat., PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Arginine, Panthenol, Propylene Glycol, Urea, Disodium Phosphate, Biotin, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Niacinamide, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Cysteine, Bambusa Vulgaris Leaf Extract, Parfum, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone.
W powyższym inci znalazło się miejsce dla między innymi argininy, wit b3, mocznik, biotyny (wit h/ b7) oraz (po konserwancie) witaminy pp i keratyny.
Recenzowany lotion był jednym z nielicznych, którego nie przelałam do opakowania po wcierce Joanna rzepa. Aplikator jest bardzo wygodny (to taki psikacz/atomizer), aplikuje odpowiednią ilość płynu. Oczywiście przy gęstych włosach trudno jest aplikować produkt na sama skórę głowy i część płynu zostaje na włosach ale tak to juz jest przy większości wcierek.
Za lotion zapłaciłam 25 zł w internetowej aptece, w której przeważnie robię zakupy (czyli ponad połowę mniej niż w zgłoszeniu).
Płyn ma przyjemny zapach.
Zużyłam dwa opakowania kosmetyku. Po kuracji zauważyłam dużo nowych włosków, szczególnie przy linii czoła i na tak zwanych zakolach. Mam wrażenie, że płyn wzmacnia włosy bo chociaż nie borykam sie z nadmiernym wypadaniem włosów, to włosów wypadało mniej. I coś co bardzo mnie ucieszyło- płyn przyspiesza wzrost włosów. Nieznacznie ale jednak (widzę to po odrostach).
Polecam.