Balsamy do ust

Nivea Blackberry Shine, 24h Melt-in Moisture Pielęgnacyjna pomadka do ust jeżynowa

NIVEA Pomadka do Ust Blackberry Shine
Nivea Sorbet Blackberry
Nivea Pielęgnująca pomadka do ust Blackberry Shine 4.8 g (9005800363066)
NIVEA Lip Care Pomadka Blackberry Shine 4.8 g

• 30 marca 2025 o 12:37
    Rozczarowanie
    Kupiłam tę pomadkę, ponieważ zamarzyły mi się nieco mocniej podkreślone usta. Niestety jestem posiadaczką szybko przesuszających się warg, przez co standardowe szminki są dość ryzykowne - kolorowa skorupa to nie jest efekt, o jaki mi chodzi :D Dlatego sięgnęłam po produkt, który miał w teorii łączyć zarówno właściwości pielęgnacyjne, jak i pigment. A jak to wyszło w praktyce? Niestety średnio, ale zacznijmy od początku. Pomadka znajduje się w kartoniku, na którym zamieszczono wszelkie niezbędne informacje o kosmetyku. Specyfik ma postać klasycznego sztyftu, który mieści 4,8 g produktu. Tworzywo, z którego wykonano opakowanie, jest wytrzymałe - nie łamie się ani nie pęka pomimo kilku upadków na podłogę. Mechanizm wysuwania działa sprawnie od początku do końca, a zatyczka szczelnie przylega, dzięki czemu mamy pewność, że nie otworzy się sama np. w torebce. Pomadka pachnie jeżynowo. Jest to świeża i soczysta woń, chociaż gdzieś tam w tle czuć nieco chemiczne nuty. Jednak ogólnie aromat jest całkiem przyjemny i umila jej stosowanie. Kosmetyk ma bordową barwę, identyczną jak jego opakowanie. Twardość sztyftu określiłabym jako średnią - nie jest zbyt tępy, ale też nie rozmięka. Kolor można budować od lekkiego po niemal wieczorowy. Oczywiście nie jest to taka intensywność, jak w przypadku szminek, ale jest on jednak dobrze widoczny i dla mnie wystarczający. Niestety pomadka nie spełniła moich oczekiwań. Przede wszystkim specyfik jakby osiada na powierzchni skóry, praktycznie w ogóle nie nawilżając ust. Już po upływie około pół godziny miałam ochotę dołożył kolejną warstwę produktu, bo nie czułam dostatecznej ochrony przed przesuszeniem. W tym celu trzeba też posiłkować się lusterkiem, bo to jednak kosmetyk z pigmentem, co przy takiej częstotliwości jest irytujące. Jeśli tego nie zrobię, na wargach pojawiają się pionowe kreseczki, będące zapowiedzią suchych skórek. Pomadka ledwo co była w stanie utrzymać usta w jako takiej kondycji, a co dopiero mówić o poprawie. Wielka szkoda, bo kolor naprawdę jest piękny, ale właściwości ochronnych na próżno tu szukać.
    Zalety:
    • piękny kolor, którego nasycenie można budować,
    • całkiem przyjemny zapach,
    • przyjemna i łatwa w aplikacji konsystencja pomadki,
    • wytrzymałe opakowanie.
    Wady:
    • krótkotrwałe działanie,
    • cena w stosunku do jakości.
  • 11 lutego 2025 o 9:10
    Średniaczek
    Kupiłam ten balsam ze względu na piękny kolor. I faktycznie, kolor jest uroczy. Natomiast nie trzyma się zbyt długo, brzydko się zjada i w ogóle nie nawilża ust, a wręcz je wysusza i podkreśla suche skórki, co w połączeniu z tym intensywnym kolorem nie wygląda zbyt dobrze. Ogólnie wygląda dobrze chwilę po nałożeniu. Konsystencja jest dla mnie zbyt śliska i woskowa. Niestety, kiedyś pomadki Nivea to było naprawdę WOW, jednak dzisiaj mamy mnóstwo innych produktów tego typu, które są po prostu lepsze. Nie kupię ponownie i nawet chyba nie zużyję do końca.
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Woskowa konsystencja
    Lirios
    29 grudnia 2024 o 1:16
    Obłędny zapach!
    Poszukując balsamu na dzień z kolorem, przypadkowo natknęłam się na Nivea Blackberry Shine. Oczekiwałam od produktu przede wszystkim nawilżenia, jak i ładnego odcienia. Opakowanie jest proste, z logiem marki oraz bardzo wygodne. Sztyft nie zacina się, myślę, ze jedyną jego małą wadą są ścierające się napisy. Zapach jest po prostu przepiękny, a po nałożeniu balsamu na usta całkiem trwały. Konsystencja produktu jest delikatna, bardzo łatwo rozprowadzić tę pomadkę na ustach. Balsam ma obłędny kolor! Jedyną jego wadą jest nietrwałość - bardzo szybko się ściera, zjada. Oczekiwałam od tego balsamu nawilżenia - tutaj jest po prostu znikome, po dłuższym noszeniu produktu na ustach po prostu go nie ma. Zdecydowanie lepiej sprawdzi się jako pomadka na krótkie wyjście.
    • kolor
    Wady:
    • działanie - znikome nawilżenie
    • nietrwałość produktu
  • 7 grudnia 2024 o 14:38
    Zawiodłam się.
    Pomadkę kupiłam, bo słyszałam o pomadkach z każdej strony, reklamy, posty na instagramie, tik toki. Jak byłam w drogerii to akurat były na promocji, dlatego się skusiłam. Muszę przyznać, że efekt jest bardzo ładny. Naturalny, lekki połysk na ustach z kolorem. Wygląda to zdrowo i młodzieńczo. Kolor idealnie współgra z moim typem urody, a mam jasną cerę. Trwałość to duża wada produktu. Pomadka nie trzyma się na ustach moim zdaniem nawet godziny. Opakowanie jest plastikowe, szybko się ścierają napisy, po miesiącu użytkowania wygląda to nieestetycznie. Zapach ładny, ale szybko się zmieni na zwietrzały, stary kosmetyk. Nawilżenie jest naprawdę minimalne. Podsumowując, nie polecam. Nie kupiłabym ponownie.
    Zalety:
    • naturalnie wygląda na ustach
    kxmilax
    6 grudnia 2024 o 20:40
    przeciętniak
    Kupiłam tę pomadkę skuszona świetnymi recenzjami. Lubię delikatny kolor na ustach i miałam nadzieję również na nawilżenie ust, ale trochę się zawiodłam. Co do nawilżenia to niby jest, ale na krótko. Jak mam bardziej przesuszone usta, to kompletnie sobie z tym nie radzi. Zauważyłam, że nawet po jakimś czasie zaczyna je trochę wysuszać. Mam wrażenie, że to bardziej taka chwilowa warstwa ochronna. W kwestii koloru to jest on bardzo delikatny. Myślę, że to kwestia gustu jaki kto lubi efekt na ustach. Znacznie lepiej wygląda na policzkach, niż na ustach, za co ogromny plus! Innym plusem jest zapach tej pomadki. Bardzo przyjemnie się przez to ją używa Prawdopodobnie zużyje ją jako róż do policzków, bo jako pomadka do ust, przez nikłe nawilżenie, nie jest mi z nim po drodze
    Zalety:
    • wygląda super jako róż
    Wady:
    • beznadziejne nawilżenie

Zobacz także inne Balsamy do ust