Balsamy do ust

Nivea Blackberry Shine, 24h Melt-in Moisture Pielęgnacyjna pomadka do ust jeżynowa

Nivea Sorbet Blackberry
Nivea Pielęgnująca pomadka do ust Blackberry Shine 4.8 g (9005800363066)
NIVEA Pomadka do Ust Blackberry Shine
NIVEA Lip Care Pomadka Blackberry Shine 4.8 g

• Dzisiaj o 7:09
    Balsam do ust
    Pomadka Nivea Blackberry Shine to mój niezbędnik w każdej torebce! Ma piękny, intensywny zapach jeżyn, który umila każdą aplikację. Nadaje ustom delikatny kolor i subtelny połysk, dzięki czemu wyglądają zdrowo i naturalnie. Formuła jest przyjemnie kremowa, łatwo się rozprowadza i rzeczywiście daje uczucie długotrwałego nawilżenia. Świetnie radzi sobie nawet z przesuszonymi ustami. Nie klei się i nie zbiera w kącikach, co jest dużym plusem. Wydajność bardzo dobra – starcza na długo nawet przy częstym stosowaniu. Zgodna z opisem producenta i warta swojej ceny. Polecam każdemu, kto szuka skutecznej i ładnie pachnącej pomadki pielęgnacyjnej z odrobiną koloru!
  • 25 kwietnia 2025 o 1:54
    Uczulenie po użyciu :(
    Z przykrością muszę stwierdzić, że pomadka od Nivea nie sprawdziła się u mnie. Dostałam po niej ogromnego uczulenia, które leczyłam ponad miesiąc. Usta mnie piekły, szczypały, pękały, były strasznie wysuszone. Nie mogłam sobie z nimi poradzić. Na szczęście opanowałam sytuację i już jest w porządku, ale nie spodziewałam się reakcji alergicznej po tym produkcie. Bardzo żałuję , że nie jest to produkt dla mnie, ponieważ niesamowicie podoba mi się kolor i to, jak wyglądał na moich ustach.
    Zalety:
    • kolor - piękny odcień, który fantastycznie podkreśla usta
    • zapach - przyjemny zapach, który umilał stosowanie
    • opakowanie - proste, minimalistyczne, solidne
    Wady:
    • zadziałała na mnie alergizująco - dostałam uczulenia, które długo leczyłam
    • trwałość - szybko się ścierała
    • wysuszenie - po użyciu usta były bardzo suche, spękane i czułam aż ich ściągnięcie
  • 30 marca 2025 o 12:37
    Rozczarowanie
    Kupiłam tę pomadkę, ponieważ zamarzyły mi się nieco mocniej podkreślone usta. Niestety jestem posiadaczką szybko przesuszających się warg, przez co standardowe szminki są dość ryzykowne - kolorowa skorupa to nie jest efekt, o jaki mi chodzi :D Dlatego sięgnęłam po produkt, który miał w teorii łączyć zarówno właściwości pielęgnacyjne, jak i pigment. A jak to wyszło w praktyce? Niestety średnio, ale zacznijmy od początku. Pomadka znajduje się w kartoniku, na którym zamieszczono wszelkie niezbędne informacje o kosmetyku. Specyfik ma postać klasycznego sztyftu, który mieści 4,8 g produktu. Tworzywo, z którego wykonano opakowanie, jest wytrzymałe - nie łamie się ani nie pęka pomimo kilku upadków na podłogę. Mechanizm wysuwania działa sprawnie od początku do końca, a zatyczka szczelnie przylega, dzięki czemu mamy pewność, że nie otworzy się sama np. w torebce. Pomadka pachnie jeżynowo. Jest to świeża i soczysta woń, chociaż gdzieś tam w tle czuć nieco chemiczne nuty. Jednak ogólnie aromat jest całkiem przyjemny i umila jej stosowanie. Kosmetyk ma bordową barwę, identyczną jak jego opakowanie. Twardość sztyftu określiłabym jako średnią - nie jest zbyt tępy, ale też nie rozmięka. Kolor można budować od lekkiego po niemal wieczorowy. Oczywiście nie jest to taka intensywność, jak w przypadku szminek, ale jest on jednak dobrze widoczny i dla mnie wystarczający. Niestety pomadka nie spełniła moich oczekiwań. Przede wszystkim specyfik jakby osiada na powierzchni skóry, praktycznie w ogóle nie nawilżając ust. Już po upływie około pół godziny miałam ochotę dołożył kolejną warstwę produktu, bo nie czułam dostatecznej ochrony przed przesuszeniem. W tym celu trzeba też posiłkować się lusterkiem, bo to jednak kosmetyk z pigmentem, co przy takiej częstotliwości jest irytujące. Jeśli tego nie zrobię, na wargach pojawiają się pionowe kreseczki, będące zapowiedzią suchych skórek. Pomadka ledwo co była w stanie utrzymać usta w jako takiej kondycji, a co dopiero mówić o poprawie. Wielka szkoda, bo kolor naprawdę jest piękny, ale właściwości ochronnych na próżno tu szukać.
    Zalety:
    • piękny kolor, którego nasycenie można budować,
    • całkiem przyjemny zapach,
    • przyjemna i łatwa w aplikacji konsystencja pomadki,
    • wytrzymałe opakowanie.
    Wady:
    • krótkotrwałe działanie,
    • cena w stosunku do jakości.
  • 11 lutego 2025 o 9:10
    Średniaczek
    Kupiłam ten balsam ze względu na piękny kolor. I faktycznie, kolor jest uroczy. Natomiast nie trzyma się zbyt długo, brzydko się zjada i w ogóle nie nawilża ust, a wręcz je wysusza i podkreśla suche skórki, co w połączeniu z tym intensywnym kolorem nie wygląda zbyt dobrze. Ogólnie wygląda dobrze chwilę po nałożeniu. Konsystencja jest dla mnie zbyt śliska i woskowa. Niestety, kiedyś pomadki Nivea to było naprawdę WOW, jednak dzisiaj mamy mnóstwo innych produktów tego typu, które są po prostu lepsze. Nie kupię ponownie i nawet chyba nie zużyję do końca.
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Woskowa konsystencja
    Lirios
    29 grudnia 2024 o 1:16
    Obłędny zapach!
    Poszukując balsamu na dzień z kolorem, przypadkowo natknęłam się na Nivea Blackberry Shine. Oczekiwałam od produktu przede wszystkim nawilżenia, jak i ładnego odcienia. Opakowanie jest proste, z logiem marki oraz bardzo wygodne. Sztyft nie zacina się, myślę, ze jedyną jego małą wadą są ścierające się napisy. Zapach jest po prostu przepiękny, a po nałożeniu balsamu na usta całkiem trwały. Konsystencja produktu jest delikatna, bardzo łatwo rozprowadzić tę pomadkę na ustach. Balsam ma obłędny kolor! Jedyną jego wadą jest nietrwałość - bardzo szybko się ściera, zjada. Oczekiwałam od tego balsamu nawilżenia - tutaj jest po prostu znikome, po dłuższym noszeniu produktu na ustach po prostu go nie ma. Zdecydowanie lepiej sprawdzi się jako pomadka na krótkie wyjście.
    • kolor
    Wady:
    • działanie - znikome nawilżenie
    • nietrwałość produktu

Zobacz także inne Balsamy do ust