Peelingi do twarzy

Tołpa Dermo Face, Sebio, Złuszczająca pasta - maska do mycia twarzy

• 15 marca 2023 o 2:00
    Ujarzmia niespodzianki ;)
    Kupiłam ten produkt w zastępstwie za podobny Tołpy, który był kiedyś w saszetkach na 1-2 aplikacje. Nie jest to dokładnie to samo, ale działanie, którego oczekiwałam, jest naprawdę podobne. Używałam tylko jako MASKI i nie interesowało mnie główne zadanie, czyli złuszczanie. Nie chciałabym czymś tak mocnym pocierać po twarzy. Główni cudotwórcy tego kosmetyku to glinka i cynk w składzie. Efektem jest delikatnie przysuszenie nawet bomb podskórnych oraz ich wyciszenie. U mnie była to praktycznie cicha neutralizacja, bo po zastosowaniu nigdy nie wyszedł taki pryszcz i wszystko ładnie zeszło do 48h. Działanie naprawdę widoczne/odczuwalne. Częściowo działa też normalizująco na skórę mieszaną/tłustą. Konsystencja to wspomniana na opakowaniu pasta. Tylko że w tubce, więc wygodniej niż saszetki czy słoiczki. Chociaż jasnym jest, że obierze się potem na ściankach i przyschnie, więc nie wyciśniemy tych 10% produktu. Ale ja wybaczam i polecam.
    Zalety:
    • poręczne i duże opakowanie, wydajność, świetne działanie
    Wady:
    • oczywiście zmywanie, ale można ściągnąć mokrą ściereczką
    hej_ema
    5 kwietnia 2022 o 23:04
    Osoby z zaskórnikami powinny ją polubić!
    Mimo tego, że jestem posiadaczką cery suchej/wrażliwej to w strefie T mam naprawdę sporą ilość zaskórników. Cały czas muszę stosować zamiennie produkty, aby to „zwalczyć” , a przy okazji nie podrażnić cery. Raz w tygodniu uwielbiam nałożyć produkt typu „peeling, pasta oczyszczająca”, ponieważ na moje zaskórniki jest to zbawieniem. Tołpa nie od dziś u mnie gości, więc z pozytywnym nastawieniem sięgnęłam po ten produkt. Pasta-maska mieści się w poręcznym opakowaniu. Przy dłuższym użytkowaniu nie uległo ono zniszczeniu, dodatkowo wieczko zamyka się i otwiera bez zarzutów. Produkt po nałożeniu, wmasowałam kolistymi ruchami. Zawiera ona drobinki, które intensywnie oczyszczają skórę z zanieczyszczeń. Przyznam, że czasem trzymałam produkt kilka minut na twarzy, niekiedy zmywałam zaraz po masażu - ze względu na wrażliwą skórę, staram się ze wszystkim uważać. Po zmyciu odrazu wrzuca się w oczy to, że cera jest niesamowicie odświeżona, czuć wyraźną czystość. Pory pięknie oczyszczone. Ze wszelkich produktów tego typu, które używałam ten spisał się najlepiej. Dodatkowo pozostawia cerę gładką w dotyku. W ogóle nie podrażnia, nie powoduje uczulenia. Jak dla mnie produkt rewelacja. Coś pięknego dla osób, które mają problem jak ja.
  • 13 października 2021 o 22:20
    powrót do 2010
    Nie spodziewałam się, aż tak mocnego zdzieraka przy zakupie. Myślałam, że mocne pilingi mechaniczne wyszły z mody i nie są już dostępne w drogeriach -myliłam się. DZIAŁANIE: Na wstępie chciałabym napisać, że stanowczo odradzam go osobom z wrażliwą cerą. Pasta zostawiona na 5 min wg instrukcji, tworzy skorupę na cerze. Po trudach jej zmycia moja cera jest ściągnięta, czerwona i odczuwalnie podrażniona, a moja cera w życiu już wiele przeżyła, nie jeden kwas czy retinoid. Także stanowcze NIE! dla osób o wrażliwej cerze lub naczynkowej. Nie zauważyłam jakiegokolwiek zmniejszenia się wydzielania sebum na następny dzień lub zmniejszenia niedoskonałości. Po prostu jest to typowy zdzierak. WYDAJNOŚĆ: No niestety cholipka pasta trzymała się dzielnie i nie chciała się skończyć. Po przygodach z cerą wylądowała jako piling do stóp i miała się dobrze. OPAKOWANIE: Jest łatwe w użytkowaniu, nie zacina się ani nie sprawia trudności wyjęcie resztek pasty z opakowania. Jedynie szkoda, że nie mamy kontroli nad jej zużyciem w opakowaniu.
    Zalety:
    • obecność białej glinki w składzie produktu
    • bezzapachowy
    Wady:
    • zastosowany wg instrukcji, pozostawiony na 5-7 min ściąga cerę
    • podrażnia twarz nawet do kilku dni po
    • niespełnione obietnice producenta; nie matowi ani nie zmniejsza niedoskonałości
  • 25 stycznia 2021 o 12:34
    Agresywny zdzierak
    Straszny bubel! Jest to taki peeling mechaniczny o gęstej konsystencji. Już po pierwszym użyciu miałam wysyp małych, czerwonych krostek na skórze. Nie zauważyłam, żeby kosmetyk działał jakkolwiek złuszczająco, oczyszczał pory i eliminował zaskórniki- typowy agresywny zdzierak. Poza tym bardzo wysusza i ściąga skórę, a także nieprzyjemnie piecze zaraz po aplikacji...Zdecydowanie odradzam ten kosmetyk osobom o wrażliwej skórze (alkohol denat. w składzie). Dodam jeszcze, że użyłam tego produktu jako maseczki trzy razy- za każdym razem ten sam efekt. Szkoda kasy. Serdecznie dziękuję Tołpie za ten niewypał...
    • Agresywny kosmetyk
    • Alkohol denat. w składzie
    • Podrażnia
    • Wysusza i ściąga skórę
    • Nie złuszcza, nie oczyszcza, nie eliminuje zaskórników
  • 18 grudnia 2020 o 15:14
    Ocena
    Po nałożeniu na twarz poczułam okropne pieczenie. Pomyślałam, że moja skóra nie jest przystosowana do tego gdyż mam 16 lat. Po przeczytaniu składu zawiodłam się z powodu, iż zawarty jest w tym alkohol jak i denat.
    Wady:
    • Pieczenie skóry twarzy
    • Skóra jest przesuszona
    • Ma w sobie alkohol i denat.