Tusze do rzęs

Golden Rose Perfect Lashes Blue Mascara Niebieski tusz do rzęs

• 18 czerwca 2020 o 21:38
    Średniak.
    Ja: Mam rzęsy bardzo długie i ciemne, na końcach mają nieco jaśniejszy odcień. Nie są gęste, ale za to podkręcone ku górze. Oczekiwania: Piękny, nasycony kolor. Nadanie objętości, podkręcenie rzęs. Brak sklejenia, wytrzymały makijaż. Opakowanie: Niebieskie opakowanie ze złotymi akcentami. Odkręcane. Klasyczna szczoteczka z włosia. Wrażenia: Opakowanie wygląda dość tandetnie i bazarowo, choć autor miał na myśli chyba elegancję. Po otwarciu chemiczny, nieprzyjemny zapach. Mnie osobiście drażni. Tuszu nabiera się dużo, nie ma w środku gumki, która ściągnęłaby nadmiar kosmetyku. Tusz brudzi opakowanie po bokach. Standardowa szczoteczka, którą dobrze się operuje. Niestety nakłada bardzo dużo tuszu i skleja rzęsy. Kolor jest ładny i nasycony w pudełku, na rzęsach nieco traci. Szybkoschnącą formułę można między bajki wsadzić. Tusz niestety osypuje się po paru godzinach za co ogromny minus. Wystarczy odrobina deszczu i kosmetyk płynie. Jak przetrę oko to samo. Nie jest to najgorszy niebieski tusz jaki miałam, ale nie jest zamierzam do niego wracać. Zużyję niechętnie, bo nie lubię marnować. Na pewno atutem jest łatwa dostępność, niewygórowana cena i dobra wydajność.
    anarty
    6 lutego 2020 o 8:09
    Piękny kolor, świetny tusz!
    Uwielbiam kolorowe tusze, co prawda tego długo nie szukałam, po prostu weszłam do GR i kupiłam, i to było to, czego szukałam. Po pierwsze kolor, jest cudowny, widać go przez opakowanie, jest dokładnie taki jak widać na zdjęciach. Aż świeci na rzęsach;) ja mam z natury ciemny blond jednak oprawę oczu mam dość ciemną, ale w niczym to nie przeszkadza, tusz dobrze pokrywa włoski. Nie mam problemu ze szczoteczką, dobrze mi się jej używa, swietnie rozdziela rzęsy, tusz pogrubia i wydłuża delikatnie. Nie podrażnia, doskonale się go zmywa, ale w ciągu dnia dobrze się trzyma. Jest tani. Ogólnie same plusy, kupuję go regularnie i polecam spróbować. Nawet jeśli Wam nie przypasuje, to przynajmniej nie wydacie fortuny.
    • Jakość
    • Piękny kolor
  • 30 grudnia 2019 o 15:02
    Bubel
    Od lat poszukuję ładnego niebieskiego tuszu i jeszcze mi się nie udało znaleźć takiego, który do czegokolwiek by się nadawał. Mam jasne rzęsy, taki prawie biały blond, więc kolor jest bardzo widoczny, przepiękny, taki jak na zdjęciu. Co z tego, jak rzęsy się bardzo sklejają. Nie należę do osób, które dużo czasu poświęcają na makijaż, rano to 5 minut i cały makijaż gotowy, więc nie pasuje mi taki tusz, który od razu ma jakieś wady, coś więcej trzeba z nim robić. Jakby to była jakaś drobnostka to ja rozumiem, ale on tak bardzo skleja rzęsy, że mi się robi 5 rzęs na każdym oku. Mam dużo rzęs, są grube, długie i podkręcone. Tak mnie natura obdarzyła, ale co z tego, jak mi dała taki kolor, że jak ich nie pomaluję, to wygląda tak, jakbym nie miała rzęs. Jestem więc idealnym targetem dla tego tuszu, powinien tylko dać kolor, niczego więcej nie oczekuję, ani wydłużenia, ani pogrubienia, ani podkręcenia. Niestety, pogrubia i to aż za bardzo, tak pogrubia, że rzęsy się sklejają niemiłosiernie. Próbowałam to jakoś rozdzielać, ale to nie ma większego sensu. Ostatecznie zużyłam go malując rzęsy czarnym tuszem, a tym tylko malowałam końcówki, żeby im nadać kolor, ale to już nie był ten sam kolor.
    Zalety:
    • przepiękny kolor, absolutnie cudowny, pasuje do eyelinera z Golden Rose,
    • tani produkt,
    • zawsze na wysepce dostępny
    Wady:
    • okropne opakowanie, tandetne, bazarowe,
    • brak pożądanego efektu,
    • tak bardzo skleja rzęsy, że się wygląda tragicznie, może to i można jakoś rozdzielić, ale dla fanek szybkiego podkreślenia urody na pewno się nie nada,
    • solo się go po prostu nie da używać
    U konsultantki
  • 4 września 2019 o 9:33
    Warto spróbować
    Tusz ma piękny niebieski kolor, jestem blondynką mam jasne rzęsy więc u mnie kolor na rzęsach wychodzi taki jak w opakowaniu. Wiem, że u osób z ciemniejszymi rzęsami kolor wychodzi trochę ciemniejszy ale to wydaję się być logiczne ;) osoby z mocno czarnymi rzęsami mogą nawet stwierdzić, że u nich nie ma żadnego efektu. Główna rzecz która mi przeszkadza w tym tuszu to szczoteczka, już dawno minęły czasy kiedy lubiłam tradycyjne szczoteczki a ta nie dość, że jest tradycyjna to jeszcze jakoś ogólnie nie współpracująca przy nakładaniu. Próbowałam kupić w Golden Rose niebieski tusz z silikonową szczoteczką ale niestety tamten odcień ni jak się miał do tego pięknego kobaltowego odcienia tuszu (był sporo ciemniejszy). Tak więc jeśli mam ochotę na niebieskie rzęsy to muszę się sporo napracować tą szczoteczką potem igłą rozdzielam rzęsy żeby nie były posklejane i potem nakładam koleją warstwę tuszu i tak w kółko aż osiągnę oczekiwany efekt. Tusz mógłby bardziej pogrubiać rzęsy wtedy nie trzeba byłyby tyle z nim pracować. Cena tuszu niska około 10-12 złotych, ogólnie ciężko jest dostać kolorowe maskary które zadowolą nas w 100%, polecam wypróbować bo ten tusz na pewno jest zauważalny przez otoczenie tzn. pojawiają się pytania skąd masz taki fajny tusz ;))
    Zalety:
    • KOLOR
    Wady:
    • szczoteczka
  • 25 lipca 2019 o 10:14
    Electric blue
    Po wycofaniu kolorowych mascar przez firmę Miyo sądziłam, że nie pokocham już żadnego kobaltowego tuszu. O jakże się pomyliłam! Ten jest świetny! Wydajny, nie skleja rzęs, jedna warstwa zdecydowanie wystarcza, by rzęsy były dokładnie pokryte. Mankamentem jest dla mnie szczoteczka, dlatego zamieniłam ją sobie na inną spiralkę do rzęs. Za tę cenę - rewelacyjny produkt!
    Zalety:
    • intensywny kolor
    • nie osypuje się i nie kruszy
    • nie rozmazuje się
    • wytrzymałość
    Wady:
    • szczoteczka