Kremy i mleczka do włosów

L'biotica Biovax Glamour Gold, Oleo krem do włosów

Lbiotica Biovax Gold OleoKrem krem odżywczy do włosów oleje afrykańskie Arganowy i z Baobabu 125ml

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 30 sierpnia 2024 o 11:57
    Bubel, który niszczy włosy
    To jeden z kosmetyków, które są podobne do mojego byłego chłopaka. Moim zdaniem powinien nazywać się "Marcin", a nie jakiś "Oleo-Krem". Bo robi wspaniałe pierwsze wrażenie i na początku się w nim zakochujesz, ale po pewnym czasie czar pryska i zauważasz, że Cię zniszczył. NA POCZĄTKU DAJE KLASYCZNY LOVEBOMBING Używam tego kremu od kilku miesięcy. Przez kilka pierwszych tygodni byłam wręcz oczarowana tym, jak cudownie wygładza, nawilża i układa moje włosy. Mam włosy z natury wysokoporowate, spuszone, po każdym myciu tworzące szopę. A po tym kremie były jak z reklamy: sypkie, gładkie, lśniące, cudownie miękkie w dotyku i wypielęgnowane. Czułam się w nich jak modelka. Powiedziałabym nawet, że nigdy żaden kosmetyk nie zrobił na moich włosach takiego efektu wow. Zakochałam się w tym kremie po uszy. Odstawiłam wszystkie inne kosmetyki do pielęgnacji włosów po myciu, i używałam tylko Oleo-kremu. PO KILKU TYGODNIACH WYCHODZI Z NIEGO TOKSYK Używałam tego kremu po każdym umyciu i wstępnym osuszeniu włosów ręcznikiem, na wilgotne włosy. Ale nakładałam go też na suche włosy, dla ujarzmienia odstających kosmetyków i spuszeń. Nawet nie wiem kiedy zaczęłam zauważać, że mam coraz więcej odstających włosków. Moje włosy stawały się coraz bardziej spuszone i kruche, matowe, suche w dotyku, łamliwe, trudne do ułożenia. Po kilku miesiącach wyglądały jak po rozjaśnianiu chemicznym rozjaśniaczem - nie pod względem koloru, tylko pod względem kondycji. Były masakrycznie zniszczone. ROZSTANIE Kiedy zorientowałam się, jak źle ten kosmetyk działa na moje włosy, od razu go odstawiłam. Na szczęście w opakowaniu została resztka kremu, więc udało mi się ją zużyć, nakładając na włosy mniej więcej raz w miesiącu. Ogólnie myślę, że jeśli już kupujecie ten krem, to właśnie z taką częstotliwością powinnyście go używać: raz na kilka tygodni, może raz w miesiącu. Myślę, że wtedy może dać jednorazowo piękny efekt, a jednocześnie nie zniszczyć włosów zbyt mocno. WNIOSKI Dobrze, że istnieje Wizaż, bo dzięki temu możemy przestrzegać siebie nawzajem przed złymi kosmetykami, takimi jak Oleo krem z L'Biotica. Gdyby tylko jeszcze istniał rejestr fatalnych byłych chłopaków... ;)
    Zalety:
    • używany raz na kilka tygodni lub raz w miesiącu sprawia, że włosy są piękne jak z reklamy: gładkie, lśniące, miękkie, sypkie, tworzące doskonałą taflę
    • przyjemnie, słodko pachnie
    • ma konsystencję prawdziwego oleo-kremu, czyli kremu z lekką nutką olejkowej tłustości
    • łatwy w nakładaniu zarówno na wilgotne, jak jak i na wysuszone włosy
    • nie skleja, nie oblepia, nie usztywnia włosów
    • schludne, wygodne w użyciu opakowanie (duża tubka)
    Wady:
    • tak naprawdę niszczy włosy, bardzo je osłabia, przesusza, kruszy, sprawia, że końcówki się rozdwajają, a włosy stają się spuszone i łamliwe, niestety staje się to zauważalne gołym okiem dopiero po kilku tygodniach regularnego używania Oleo-kremu po każdym myciu włosów
    • ponieważ niszczy włosy, nie jest wart ani złotówki
    Drogeria Super-Pharm
  • 17 sierpnia 2020 o 23:05
    Cudowne odkrycie
    Bardzo lubię kosmetyki Biovad. Miałam już kilka masek i szamponów. Postanowiłam więc sięgnąć po coś nowego i po raz kolejny przekonałam się o tym, jak bardzo moje włosy lubią kosmetyki Biovax. Oleokrem wygładza i nawilża włosy. Dodaje im również naturalny blask, nie przetłuszcza włosów. Oleokrem używałam, kiedy moje włosy były okropnie zniszczone. Miedzy innymi właśnie dzięki tej odżywce moje włosy szybko wróciły do dobrej formy.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Wygładza
    • Sposób użycia - na mokre lub suche włosy
    Wady:
  • 6 sierpnia 2020 o 10:38
    Nie.
    Jestem zaskoczona, bo byłam przekonana, że pisałam już recenzję tego kremu. Widocznie ktoś usunął lub może tylko wydawało mi się, że ją pisałam? Napiszę krótko. Na początku byłam zachwycona. Moje włosy po żadnym innym kosmetyku nie wyglądały tak ładnie: były sypkie, wygładzone, a jednocześnie błyszczące, naprawdę miękkie w dotyku. Takie "wypielęgnowane". No cud, miód i orzeszki. Doszło do tego, że odstawiłam wszystkie inne kosmetyki stylizujące do włosów i używałam tylko tego oleo-kremu. Używałam go po umyciu i wstępnym osuszeniu włosów ręcznikiem, tuż po spryskaniu ich odżywką w mgiełce. Normalnie, na wilgotne włosy, jak każdy. Ale lubiłam też stosować ten krem na suche włosy, dla ujarzmienia odstających kosmetyków i spuszeń. Tyle że z czasem zauważyłam, że tych odstających kosmyków i spuszeń mam więcej i więcej. No cóż... okazało się, że po miesiącach używania ten ole-krem po prostu zniszczył i przesuszył mi włosy. To typowe dla hitów z drogerii, więc sama nie wiem, czemu się dziwię. Działa super raz czy dwa, ale używany regularnie przesusza i zmusza nas do kupowania kolejnych kosmetyków. Powstaje błędne koło: chcemy wygładzić włosy, więc kupujemy ten kosmetyk, który wygładza na chwilę, a na dłuższą metę jest przyczyną jeszcze gorszych przesuszeń i zniszczeń. I wtedy znowu kupujemy ten kosmetyk i używamy go jeszcze więcej, bo nasze włosy potrzebują przecież ujarzmienia... Potrzebujemy coraz więcej kosmetyku i mamy coraz więcej problemów z włosami. Dlatego mówię "nie" i przestrzegam Was przed tym hitem-bublem. Szkoda kasy na piękny efekt, który po wielu miesiącach regularnego używania staje się koszmarkiem.
  • 28 czerwca 2020 o 19:37
    Dobry na szybkie poprawki
    Nie jest to jakis cudny krem do włosów, który je odżywi czy "naprawi", ale super sprawdza się jako preparat do uładzenia i wygładzenia fryzury. Mam tendencje do puszących się włosów więc sprawdzał się świetnie. Przy okazji włosy są po nim bardzo delikatne i miękkie.
    Nisha50
    4 października 2019 o 1:31
    Śmierdzi i nic nie robi
    Krem ma okropny zapach, nic nie robi dobrego ani właściwie szkodliwego ( jak na tą firmę to normalnie wow) w składzie są silikony zmywalne mocnym szamponem nie wiadomo po co, nie polecam, kolejny śmietnik u mnie.