Podkłady

Golden Rose Longstay Matte Foundation Długotrwale matujący podkład do twarzy

Golden Rose Podkład Longstay Matte Foundation 10

• 31 lipca 2019 o 19:40
    Raczej na nie
    Na początku współpracuje się z nim dobrze, nakładanie bez względu na to czy pędzlem, czy gąbeczką jest łatwe i bez smug. Wyrównuje koloryt skóry, ale większych niedoskonałości nie przykrywa i trzeba sobie pomóc korektorem. Po przypudrowaniu nadal wygląda okej, ale to co się z nim później dzieje to tragedia. Zaczyna się świecić i zbierać w zmarszczkach, a na dodatek znikać z niektórych miejsc. Bibułki i poprawki trochę ratują sytuację, ale nie o to chodzi. Być może po prostu nie polubił się z moją cerą lub pudrami. Przynajmniej kolor się ładnie dopasowywał (01).
    Zalety:
    • kolor
    Wady:
    • wygląd godzinę po nałożeniu
    Dagmik
    4 marca 2019 o 20:26
    Dwie twarze
    Gdy używam go samodzielnie jest okropny. Krótko po nałożeniu ucieka z niedoskonałości, za to włazi w zmarszczki i pory. Jest mocno pudrowy w wyglądzie i szybko tworzy "tapetę". Przypudrowany to już totalny koszmar... Przypuszczam, że przyczyną tej tragedii jest za mało wilgoci / sebum do pochłonięcia. Latem, gdy moja twarz tłuściła się mocno, zachowywał się normalnie. W najbardziej upalne, wilgotne dni, noszony bez bazy sprawdzał mi się bardzo dobrze! Być może na tłustym kremie (np z filtrem) też będzie ok ale ja używam lekkich. Dlatego przez większość roku po prostu nie nadaje się do mojej cery (jest wtedy normalna/lekko tłusta) i już miał wylądować w koszu... Na szczęście odkryłam jego drugie oblicze - dodany do innych podkładów zmienia się w IDEAŁ. Poprawia krycie, nadaje właściwości matujące, przedłuża trwałość. Dzięki niemu mogę zrezygnować z utrwalania ich pudrem. Nie z każdym podkładem ta magia się dzieje, ale z większością. Gama kolorystyczna Longstay Matte jest dość dziwna i nie przypomina stonowanych odcieni choćby Total Cover z tej samej marki. W moje potrzeby trafia idealnie, bo ma wyraziste odcienie w sam raz do mieszania. Największym minusem jest dla mnie użyty filtr przenikający SPF15 (UVB) - nie tylko słabo chroni przed najgroźniejszymi UVA ale też przenika przez skórę (np do mleka matki). Dla mnie to problem w kosmetkach używanych regularnie. Warto wziąć próbkę w stoistku GR, bo albo się go kocha albo nienawidzi :)
    Zalety:
    • Dobry do bardzo tłustej cery i tropikalnego klimatu
    • Nie wysusza ani nie ściąga pomimo matowania
    • Idealny do mieszania
    • Kolor
    Wady:
    • Fatalny solo na normalnej skórze
    • Łatwo o efekt tapety
    • Lekko oksyduje
    • SPF (nie lubię filtrów UVB w podkładach)
  • 28 lutego 2019 o 14:36
    Niestety nie dla mnie
    Skuszona opinią na you tubie znanej influocerki kupiłam ten podkład nie dawno.Na początku wydawało sie ok ładny mat ale szybko zaczyna sie wchlaniac, po godzinie zauważyłam że jest za bardzo widoczny z bliska widać jakby kropki na twarzy mimo przypudrowania było jeszcze gorzej.Mam cere mieszaną mam pewne niedoskonałości jakieś krostki i niestety bez uzycia korektora sie nie obejdzie,trzyma sie długo na skórze ale czuję że go mam na twarzy i trochę sie lepi,widać też wszystkie zmarszczki mimiczne i właśnie te krostki no napewno to podkład nie dla mnie i cena trochę zbyt wygórowane jak na jego możliwości
    Zalety:
    • Opakowanie,ładny odcień
    Wady:
    • Święci sie cera po jakimś czasie ,zbyt ciężka konsystencja jak dla mnie, nie do konca dobrze matuje,widać problemy skórne ,zbyt wysoka cena jak na taką jakość niską
    pl20765
    7 lutego 2019 o 13:21
    Porażka
    Mam cerę mieszaną i niestety ten podkład mi się nie sprawdził. Po 3,5 godzinie strefa T świeci się niemiłosiernie i jest lepka.. Taki efekt miałam po 5 godzinach przy revlonie. Nie jestem w stanie stwierdzić dla czego tak jest.. Ba nawet użyłam dzisiaj bazę matujacą i też to nie pomogło.
    Wady:
    • Nie matuje
  • 6 lutego 2019 o 13:36
    Świetny
    Najlepszy podkład jaki miałam. Przy skórze mieszanej sprwdza się świetnie. Podobno jest to ciężki podkład ale gdy nakładam go mało idealnie wtapia się w skórę. Mat mi się idealnie trzyma, zaczynam się lekko świecić po 5 godzinach (przy innych podkładach po niespełna godzinie) i wtedy delikatnie odciskam strefę T o papierowy ręcznik i kolejne godziny bez świecenia się są zapewnione. Dużym plusem jest tez to ze nie zapycha.