Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Bielenda Carbo Detox, Oczyszczający żel węglowy do mycia twarzy

Patsni
    30 czerwca 2021 o 21:56
    Świetny dla mojej tłustej cery!
    Jeden z moich ulubionych żeli do mycia twarzy! Świetnie oczyszcza skórę i widocznie zawęża pory. Co więcej po jego stosownaiu zauważyłam przyjemne, lekkie napięcie skóry, jak i jej wygładzenie i mniejszą ilość niedoskonałości.
    KAJAL K
    19 marca 2021 o 17:19
    Bardzo udany żel!
    Miałam to szczęście , że ten oto żel dostałam za darmo na otwarcie pobliskiego Rossmanna :) Normalnie pewnie bym nawet nie zwróciła na niego uwagi - bo nie mam cery tłustej i uważam też , że jest za mało dowodów na to, że węgiel może oczyszczać skórę czy zęby. Moja skóra jest mieszana ze skłonnością do przesuszania, więc nie szukałam mocnego żelu do twarzy. Jednak dostałam to spróbowałam i ... nawet polubiłam:) Żel dobrze domywa, skóra jest wyraźnie oczyszczona, może lekko , leciutko ściągnięta ..ale to mi nie przeszkadza. Nie używałam go tez codziennie, żeby nie przesuszyć skóry. Ma ciekawy zapach, ale trudno mi określić co to za woń, może jakieś owoce...W każdym bądź razie lubię go. Konsystencja jest średnio gęsta i delikatnie się pieni. Mi sprawdził się w użyciu ze szczoteczką Foreo. Poza tym opakowanie jest praktyczne - uwielbiam pompki w kosmetykach. Sam żel oceniam na wydajny - mi wystarczył na ponad rok :o
  • 23 lutego 2021 o 20:43
    Dobrze myje naturalne zanieczyszczenia
    Ten żel bardzo dobrze zmywa naturalne zanieczyszczenia, jest idealny po całym dniu spędzonym na powietrzu i w ruchu, gdy twarz jest mocno zakurzona. Po umyciu skóra aż lekko piecze i ściąga. W przypadku skóry dojrzałej stosuję raz na jakiś czas, głównie na campingu. Moim zdaniem słabiej radzi sobie z makijażem, szczególnie słabo zmywa tusz lub kredkę. Delikatnie się pieni, dobrze zmywa. Pompka czasem gorzej działa, nie rozumiem przesłania szarych przebarwień na czarnym tle, mam poczucie, że butelka jest brudna.
    Zalety:
    • skuteczny dla naturalnych zanieczyszczeń (kurz)
    • głęboko wnika w skórę
    Wady:
    • słabo sobie radzi z zanieczyszczeniami nienaturalnymi (makijaż)
    • zbyt ostry dla cery dojrzałej
    354
    3 lutego 2021 o 14:52
    Ani dobry, ani zły
    Żel jak żel, oczyszcza, zmywa makijaż i ma wygodne w aplikacji opakowanie. Ani mi nie służy, ani nie szkodzi. Kupiłam głownie w celu zmywania makijażu i to robi. Zapach jakoś mi nie do końca pasuje ale też nie przeszkadza jakoś bardzo. Liczyłam na jakieś zmatowienie skóry czy poprawę stanu skóry ale nic z tych rzeczy. W mojej opinii jest neutralny, spełnia podstawowe wymagania, nic poza tym.
  • 12 stycznia 2021 o 21:30
    Raczej nie dla mnie
    Żel oczyszczający niby nic takiego ale jednak ma oczyszczać. Jak dla mnie jest to produkt słaby pod tym względem, może do jakiegoś delikatnego użycia na dzień kiedy tą skórę trzeba delikatnie oczyścić, ale chyba też nie dla mojej skóry trądzikowej. Niestety gdzieś tam moja skóra nie polubiła się z tym produktem. Plusem jest fajne opakowanie z pompką, którym można dozować produkt. A i pierwszy raz podoba mi się zapach i chyba nigdy nie brałąm tego za plus a w tym wypadku naprawdę mi się podoba. Ale myślę że jak dla mnie to za mało, bo ten produkt ma wykonywać robotę a dla mnie nie do końca to robi.