Odżywki do włosów

Pantene Pro-V, Odnowa Nawilżenia, Odżywka do włosów suchych pozbawionych witalności (nowa wersja)

• 30 lipca 2022 o 21:56
    Niezbędna przy myciu przesuszonych włosów
    Jestem posiadaczką długich, rozjaśnianych od kilku lat, twardych, gęstych ale i dość zniszonych włosów. Uwielbiam odżywkę najbardziej za to, jak pomaga mi rozczesać włosy po umyciu. Włosy po użyciu odżywki są lejące, miękkie, delikatne i BARDZO nawilżone, aż szkoda, że trzeba ten produkt zmyć :D Wydajna, konsystencja mleczno- żelowa Opakowanie plastikowe z butelką odwróconą do góry nogami, zamykana na standardowy klik Cena w promocji bardzo przyzwoitą Łatwo dostępna w drogeriach
    Zalety:
    • ułatwia rozczesywaniu włosów po myciu
    • nawilża, wygładza
    • włosy są po użyciu miękkie, lejące, nawilżone i delikatne
    • cena w promocji bardzo przystępna
    • łatwa dostępność
    • dość wydajna
    Miroku
    15 kwietnia 2021 o 9:52
    Bardzo udany powrót do Pantene
    Nigdy nie byłam jakąś specjalną fanką kosmetyków do włosów Pantene. Miałam kilka produktów, szału nie robiły i jakoś nie zwracałam na markę uwagi podczas zakupów. Jednak jakiś czas temu te odżywki były naprawdę mocno przecenione i skusiłam się na dwie wersje-recenzowaną Moisture i Volume. Mam włosy długie, ciężkie i przetłuszczające się. Na długości są zadbane i zdrowe, służy im pielęgnacja minimalna oparta na prostych szamponach, silikonowych odżywkach i treściwych maskach. Jak się okazuje-odżywki Pantene obecnie dobrze się wpisują w moje potrzeby. W recenzowanej lubię to, że jest gęsta i kremowa, daje dobry poślizg i czuć, że otula włosy. Nic mnie tak nie irytuje jak wodniste odżywki których muszę ciągle dokładać, dokładać i dokładać, aby cokolwiek poczuć, że ich używam(takie są np. Syoss i Gliss Kur dla mnie), dla mnie odżywka d/s musi być gęsta. Pantene taka jest, dzięki tej gęstości jest całkiem wydajna-mam włosy za połowę pleców, gęste, myję codziennie i mimo to odżywki nie ubywa momentalnie. Choć gęsta i kremowa to włosów nie obciąża-są przyjemnie dociążone, ale jednocześnie mają życie, formę, nie przetłuszczają się szybciej i nie zbijają w strąki. Samo działanie na długości też oceniam dobrze-odżywka doskonale ułatwia rozczesywanie, wygładza, zmiękcza i chroni. Włosy po niej są miękkie, miłe w dotyku, nie elektryzują się i dobrze się układają. Świetnie ujarzmia nawet końcówki, które mam obecnie troszkę zmęczone, bo dawno nie podcinałam i czekam na otwarcie fryzjerów :D Ne oczekuję od odżywek regeneracji i innych cudów, włosa zniszczonego nie da się naprawić. Ale zabezpieczyć przed dalszymi zniszczeniami już tak. Pantene ze swoimi silikonami robi to świetnie, ja zawsze rozczesuję na mokro(bo tak już wolę), wiążę różne koczki i warkocze(bo w pracy muszę mieć spięte), czasami suszę suszarką(bo czasami się bardzo spieszę), przed tymi wszystkimi zagrożeniami chroni świetnie. Ja mam opakowanie w tubie. Białe i złote tuby odżywek Pantene to zupełnie dwa różne produkty, pierwsze to szybkie zwykłe odżywki, a te drugie to 3minutowe maski. Tuba jest mięciutka, zamykana na wygodny zatrzask. W porównaniu do twardych butli innych kosmetyków Pantene to te tuby są super, bardzo funkcjonalne. Jedyne co mnie tu gryzie to zapach, owocowo-kremowy, ale dla mnie chemiczny i męczący. Choć nie tak dokuczliwy jak w serii Aqua Light, przy recenzowanej jeszcze nie dostaję mdłości podczas mycia włosów :D
  • 12 lipca 2019 o 14:09
    No co mnie podkusiło...
    Recenzując ten kosmetyk, najbardziej przydatną emotką byłby dla mnie "facepalm". Od zawsze wiedziałam, że Pantene to szajs z dobrym marketingiem i w ładnym opakowaniu. Ich kosmetyki do włosów mozna opisac tylko jednym słowem: DIMETHICONE :D A jednak sie skusiłam...i żeby nie było, przeczytałam skład a i tak wrzuciłam to do koszyka. Taka świadomie zła decyzja ;) Nie muszę chyba mówic, że to zwykła silikonowa odżywka - taka na wyjście, kiedy marzą się włosy o konsystencji jedwabiu, nie na codzień. Odżywka oprócz wygłądzenia (czyt obklejenia silikonami) nie robi zupełnie nic. Nawilżenie? Forget it! Nieco dociąża włosy, na szczęście nie przyspiesza prztłuszczania - ale nie jest to nic za co należałoby się cokolwiek więcej niż 3. dodam tylko, że nigdy nie widziałam tak niewydajnego kosmetyku. Kończy się szybciej niż Nutella ...
  • 31 marca 2019 o 9:27
    Włosy jak z salonu
    Kupiłam te odżywkę razem z szampanem i maska tej samej serii . Odżywka ma dość gęstą konsystencję co pozwala dobrze rozprowadzić ja na włosach. Zapach jest delikatny ale taki subtelny i elegancki. Ja trzymam odżywkę na włosach ok 3 min i zmywam . Włosy po umyciu są bardzo miękkie i ładnie się błyszczą. Dobrze się rozczesuja i układają. Polecam jak najbardziej
    Zalety:
    • Włosy stają się bardzo miękkie
    • Nadaje blask
    • Dostępność
    Anasit
    30 marca 2019 o 20:35
    Dobra odżywka
    Moje włosy mają tendencję do przesuszonych końców dlatego lubię odżywki typowo nawilżające. Z marką Pantene nie miałam nigdy styczności ale zobaczyłam ją na promocji i pomyślałam czemu nie. Odżywka ma łady, delikatny zapach, nie spływa z włosów. Jeśli chodzi o działanie to delikatnie je nawilża i lekko dociąża co w moim odczuciu jest na plus. Ze względu na delikatny efekt nawilżenia, nie planuję w najbliższym czasie kupić ją ponownie, wolę mocniejsze działanie.
    • wydajności
    Wady:
    • słaby efekt nawilżenia
    Drogeria Natura