Odżywkę Pantene Micellar kupiłam, już jakiś czas temu, razem z szamponem z tej marki. Zaciekawiła mnie jej dwufazowość. Dodatkowo potrzebowałam czegoś na wszelki wypadek, kiedy ciężko rozczesać włosy gdy szampon powoduje ich plątanie. Dodam, że mam długie, proste, gęste i dość ciężkie włosy, z tendencją do wypadania, czasem stają się suche (latem od słońca) zaś po zimie potrzebują regeneracji po noszeniu wełnianych czapek.
#OPAKOWANIE
Odżywka zapakowana jest w bardzo wygodne opakowanie z atomizerem. Jest to przezroczysta butelka z nakładką. Widać ile produktu zostało. Szata graficzna jest typowa dla marki, estetyczna, dość minimalistyczna. Atomizer się nie zacina, dozuje odpowiednią chmurę kosmetyku. Dla mnie opakowanie bardzo na plus.
#KONSYSTENCJA
Kosmetyk trzeba wymieszać poprzez wstrząsanie, ja mam ją już dłuższy czas i u mnie niestety teraz obie warstwy się połączyły. Sama konsystencja nie obciąża włosów, nie jest tłusta, nie oblepia.
#ZAPACH
Dla mnie kosmetyki do włosów Pantene mają swój charakterystyczny, mocny, perfumowany zapach, który o dziwo mi nie przeszkadza bo też ultra długo na włosach się nie utrzymuje. Mnie nie drażni, nie powoduje bólu głowy, nie jest chemiczny, ale czuć, że jest to bardziej perfumowany niż naturalny zapach.
#DZIAŁANIE
Ja przyznam, że nie używam regularnie, raczej wtedy kiedy mam problem rozczesać włosy po myciu bo szampon tak zadziałał. I ten kosmetyk pomaga w tym przypadku. Włosy dodatkowo są miękkie, miłe w dotyku, są sypkie, ładnie pachną. Czuć, że mają przyjemną fakturę kiedy się je dotyka. Nie zauważyłam jakiegoś super odżywienia, ale też tego nie szukałam. Co więcej plusem jest, że nie trzeba jej spłukiwać.
#NIEPORZĄDNE
Mnie odżywka nie uczula, nie podrażnia, nie powoduje swędzenia skóry głowy. Nie obciąża włosów, nie oblepia, nie przyspiesza przetłuszczania, ale unikam psikania na skalp, jak już to najwyżej jeden psik. Nie było reakcji alergicznych. Nie spowodowała pogorszenia stanu włosów. To co na minus to fakt, że po jakimś czasie obie fazy zlały mi się w jedną.
#WYDAJNOŚĆ
Ja swoją mam od wielu miesięcy i jeszcze końca nie widać, jest bardzo wydajna, ale tak, używam od czasu do czasu.
#CENA
Często są promocje na tą markę. Ja kupiłam za nieco ponad 10 zł, tak myślę. Można wypróbować na sobie bo wiadomo, każde włosy są inne.
Zalety:
- Pomaga w rozczesaniu
- Włosy są miłe w dotyku
- Włosy są miękkie
- Włosy ładnie wyglądają, błyszczą
- Atomizer
- Nie obciąża
- Nie podrażnia skóry głowy
- Nie powoduje oblepienia
- Dwufazowa
- Cena
Wady:
- Skład jest chyba bez szału