Maseczki klasyczne

Nacomi Express Skin Cleansing, Oczyszczająca maseczka do twarzy 'Pogromca niedoskonałości'

Nacomi Oczyszczająca maseczka do twarzy 85ml
Nacomi Oczyszczająca maseczka do twarzy 85ml NACO-1791

• 9 stycznia 2025 o 15:47
    To naprawdę pogromca niedoskonałości
    Jest to jedna z tych maseczek, które dają efekt od razu po użyciu – skóra jest odświeżona, matowa, a pory wydają się mniej widoczne. Mam cerę mieszaną, więc to dla mnie strzał w dziesiątkę. Konsystencja jest przyjemna, łatwo się nakłada i równie łatwo zmywa – nie ma męczenia się z zaschniętą skorupą. Co więcej, nie wysusza skóry, co często jest problemem przy tego typu produktach. Po użyciu twarz wygląda na uspokojoną, a wszelkie zaczerwienienia są mniej widoczne. Używam jej dwa razy w tygodniu i zauważyłam, że pomaga w kontrolowaniu niedoskonałości, zwłaszcza tych drobnych, które pojawiają się nagle.
  • 9 kwietnia 2024 o 16:40
    Na strefę T ok
    Miękka tubka 85 ml poreczna czytelna grafika. Kolor khaki zapach specyficzny mnie trochę draznil. Kremowa konsystencja nie spływa z twarzy ja mam skórę sucha ale strefa T potrafi kaprysic i właśnie na nią nakładam ta maskę. No taki ekspres to ona nie jest bo trzyma się max 20 minut faktycznie strefa T jest zmatowiona puzniej się tak szybko nie wyswieca pory zwężone. Ale na policzkach czułam zbyt mocne wysuszenie. Czyli na strefę T ok Ciężko mi się ja zmywa mam wrażenie jakby się rozmazywala, a nie odrazu dokładnie splukala i zawsze spłakałam woda i dodatkowo mylam twarz żelem.
  • 19 sierpnia 2022 o 19:38
    Bardzo bardzo średnia
    Posiadam cerę mieszaną,z dosyć tłusta strefą T i policzkami, które lubią być dosyć przesuszone. Konsystencja maski jest kremowo-tłusta,zapach przyjemny ale jak dla mnie trochę zbyt intensywny. Plusem a zarazem i minusem tego produktu jest to że nie zastyga, więc nie trzeba pilnować zwilżania twarzy ale z drugiej strony, ciężko się zmywa tą tłusta formułę z buzi. Oczyszczenia jak dla mnie brak, preferuję maski, które odrazu po zmyciu dają odczucie mocno oczyszczonej i odświeżonej cery, natomiast po Nacomi mam odczucie tłustego kremu niedokładnie spłukanego wodą, skóra nie jest ani gładsza,ani świeższa,tak naprawdę zostaje w tym samym stanie jak przed użyciem produktu. Być może sprawdzi się dla posiadaczy wrażliwej cery, która nie potrzebuję mocnego działania... Jak dla mnie totalny niewypał,z wielkim trudem postaram się zużyć ją do końca,bo najzwyczajniej szkoda mi tych 25 zł,za które można kupić znacznie lepiej działające maski oczyszczające.
    Zalety:
    • maska nie zastyga
    Wady:
    • brak oczyszczenia
  • 8 sierpnia 2022 o 20:16
    Pogromce niedoskonałości to zdecydowanie tytuł na wyrost. Bardziej pasowałoby tutaj określenie Wywoływacz pryszczy.
    Maskę tę zakupiłam w promocyjnej cenie w jednej z internetowych aptek i to z naprawdę sporym rabatem, gdyż do końca daty ważności zostało około 3 miesiące. Produkt zamknięty jest w estetycznie wyglądającej tubie, z której bez problemu dozuje się zawartość i starcza na około 6-7 użyć. Zapach jest dość intensywny i mnie osobiście niezbyt przypadł do gustu. Z kolei idealnie kremowa konsystencja sprawia, że łatwo rozprowadzić produkt na twarzy. Kosmetyk mimo dłuższego trzymania na buzi w pełni nie zastyga, więc nie trzeba go tak często zwilżać jak glinki od innych producentów, które szybko zasychają na skorupę. Jeśli chodzi o zmywanie, w przypadku użycia rąk i wody idzie mozolnie, ale wystarczy dodać zwilżone płatki kosmetyczne w rozmiarze maxi i jest o wiele prościej oraz całkiem szybko. Pora przejść do efektów. Na wstępie zaznaczę, iż jestem posiadaczką cery mieszanej z okresowo pojawiającymi się stanami zapalnymi, szerokimi porami i oznakami wrażliwości w postaci zaczerwienienia. Konkretne i jednocześnie nieszczególnie inwazyjne oczyszczanie jest dla mnie bardzo mile widziane. Po użyciu tejże maski skóra niestety nie była jakoś szczególnie oczyszczona, choć trzeba przyznać, że mniej się przetłuszczała. Nie zauważyłam również efektu w postaci zwężenia porów (choć tego nie wymagam - moje są tak poszerzone, że pomóc im może chyba tylko zabieg z zakresu medycyny estetycznej). Zaobserwowałam zaś, iż po użyciu kosmetyku twarz była podrażniona: czułam jej wyraźne ściągnięcie i lekkie wysuszenie, ale na szczęście nieprzyjemne odczucia szybko mijały. Z przykrością zaznaczyć również muszę, iż po pewnym czasie maska zapchała moją skórę, gdyż pojawiły się dodatkowe zmiany zapalne. a przecież miało być zupełnie na odwrót i trądzik zostać sprowadzony do parteru.... Jeśli mowa o składzie, tutaj jest w porządku. Na szczycie mamy zieloną glinkę, czyli składnik idealny dla cery trądzikowej i/lub tłustej, gdyż pomaga uporać się z nadmiarem sebum i zmianami zapalnymi. Dalej jest olej z pestek winogron o działaniu zmiękczającym, następnie nawilżająca gliceryna, łagodzący podrażnienia pantenol, bogaty w wiele dobroczynnych substancji ekstrakt z pokrzywy, regulujący aktywność gruczołów łojowych niacynamid, wyciąg z grzybów shiitake stymulujący pracę skóry, wyciąg z trzęsaka morszczynowatego pozwalający utrzymać głębokie nawilżenie, kojąca alantoina czy działający wysuszająco i ściągająco cynk. Jak widać jest naprawdę na bogatości! Szkoda, że w parze z tak fajnym składem nie poszło działanie - zabrakło mi solidnego oczyszczenia, wygładzanie i złagodzenia zmian zapalnych, jakie niesie za sobą aplikacja glinek. Tutaj wręcz zaobserwowałam negatywne skutki stosowania w postaci podrażnienia i nasilenia trądziku przy dłuższym użytkowaniu, więc nie sięgnę po ten produkt ponownie.
    Zalety:
    • redukcja wydzielania sebum
    • konsystencja, która jest kremowa i łatwo się rozprowadza
    • dość łatwo się zmywa z twarzy jak na produkt z glinką
    • nie zastyga na suchą skorupę przez dość długi czas
    • wydajność (6-7 użyć)
    • estetyczne i poręczne opakowanie
    • skład z masą dobroczynnych substancji
    Wady:
    • uczucie podrażnienia po zastosowaniu maski
    • mało przyjemny, intensywny zapach
    • znikome efekty oczyszczające
    • brak działania na pory
    • z czasem powoduje nasilenie występowania niedoskonałości
  • 28 grudnia 2021 o 21:03
    Przyjemna
    Maskę otrzymałam w gratisie. Produkt ma ciemny zielonkawy kolor, jest trochę nawet tłustawa, nie zasycha na twarzy, co też dobrze robi mojej cerze. Po jej zmyciu czuję, że skóra jest nawilżona i odświeżona. Ostatnio wyskoczyły mi krostki, których próbuję się pozbyć na różne sposoby, mechaniczne - że tak to ujmę - także. No i mam masę małych ranek do wygojenia. Po jej użyciu zauważam wysuszenie minimalne krostek na czole. Zmywanie jest też szybkie i nieproblematyczne. Opakowanie też jest wygodne, plastik jest miękki, łatwo wydobyć produkt. Moim zdaniem maska jest całkiem fajna.