Maseczki klasyczne

Perfecta Hydro Magnetic, Memory Shape, Maska do twarzy 'Hiper nawilżenie, regeneracja, energia'

• 10 marca 2019 o 17:39
    Hiper to ona nie jest
    Maska zamknięta jest w szklanym zakręcanym słoiczku, z którego teoretycznie łatwo ją wydobyć. Ma brzoskwiniowy kolor, przyjemny zapach i galaretkowatą konsystencję, która sprawia, że trudno ją nabrać na palce, bo się z nich ześlizguje. Rozprowadza się na skórze też nie najlepiej - trzeba nabrać jej niewiele i smarować twarz cienką warstwą, inaczej tworzą się "galaretowate grudy". Owszem, maska nawilża nieco skórę, ale dla mnie na pewno nie jest to nawilżenie "hiper", o którym zapewnia nas producent. Jest ono rzędu pierwszego lepszego taniego kremu nawilżającego. Maska nie poprawiła też jakoś specjalnie kondycji mojej skóry - większego rozświetlenia skóry, jej odżywienia, zmniejszenia zmarszczek, wygładzenia, itp., nie zanotowałam. Natomiast nie zauważyłam również by produkt zapychał mi cerę lub pogorszył jej stan. Po nałożeniu maski niekiedy czuję leciutkie szczypanie lub zaczerwienienie cery, ale mijają one po kilku minutach. Produkt pozostawia na skórze lepką warstwę. Trzeba zaczekać na jego wchłonięcie (ale nie jest ono stu procentowe). Po jakichś 30 min. skóra lepi się tylko odrobinkę , więc niezbyt mi to przeszkadza. Nie jest to zły produkt. Niestety ani proces nakładania, ani odczucie bezpośrednio po aplikacji, nie są dla mnie przyjemne, a biorąc pod uwagę brak satysfakcjonującego mnie efektu nawilżającego, raczej do tej maski nie powrócę.
  • 8 listopada 2018 o 18:10
    "Hiper"? Raczej nie
    Maska w słoiczku o dziwnej żelowo - budyniowej konsystencji. Taka, co nie da się jej nabrać na palec, bo spada, a raczej nie trzyma się. Musiałam wspomóc się łyżeczką (taką z pudełka z lodami). W każdym razie nawilża dobrze, choć trzeba odczekać, by twarz przestała się kleić. Skóra jest ukojona. U mnie jednak nie działała długofalowo, rano czułam potrzebę nałożenia kremu. Jednak ja mam suchą skórę, może na mniej wymagającej uczucie nawilżenia trwałoby dłużej. Maseczka przez swoją konsystencję niejako wymusza oszczędne nakładanie, po prostu nie da rady nałożyć solidnej warstwy. Mimo 50ml objętości zużyłam ją w ciągu miesiąca, nakładając co 2 dni, jak sugeruje producent.
    Zalety:
    • Szybkość wchłaniania
    • Wyraźnie uczucie nawilżenia
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Brak tego "hiper",
  • 10 października 2018 o 22:50
    Wybawienie dla suchej skóry
    Maseczka ma przyjemny słodkawy zapach i budyniową konsystencje. Przyjemnie się nakłada i łatwo rozprowadza. Stosuję ją 2-3 razy w tygodniu na noc zamiast kremu. Niestety lepi się więc muszę poczekać jakaś 20 minut zanim położę głowę na poduszce. Efekt jest wart tego zachodu. Twarz rano jest odżywiona, nawilżona, ujędrniona. Daje takie uczucie odprężenia i komfortu. Rzadziej pojawiają się suche skory. Makijaż na tak odżywionej skórze prezentuje się znacznie lepiej.
    Zalety:
    • odżywia
    • ujędrnienie skory
    • nie zapycha
    Summer
    31 sierpnia 2018 o 21:47
    Niekonieczna
    Maseczka ma śmiszną konsystencję nie do końca ściętej galaretki, co jest pewną oryginalnością i atrakcją, ale niestety powoduje również, że czasem ześlizguje się z dłoni, zanim zdążę ją nałożyć na twarz. Trzeba uważać i nie nabierać za dużo. Po naniesieniu jej na skórę powoduje niezbyt przyjemne uczucie lekkiego pieczenia i jakby rozgrzania, które z czasem nieco słabnie. Producent twierdzi, że nie trzeba jej zmywać, ale nie wyobrażam sobie tego - maseczka nieprzyjemnie zalepia skórę. Co do cechy najważniejszej czyli działania - no jakoś nie czuję, żeby było 'hiper'. Nie mam wrażenia, żeby maska dawała większe nawilżenie niż przeciętny krem nawilżający. Za dychę, którą za ten produkt dałam, można sobie ją sprawić, ale raczej dla psychologicznego efektu zadbania, niż faktycznego działania na cerę.
  • 10 lipca 2018 o 22:58
    Hydro Magnetic
    Konsystencja produktu to minus, ucieka z palcy gdy próbuje więcej nabrać. Taka galaretka, a kolor budyniu. Na twarzy lekko mrowi, na rankach (kot mnie podrapał :D) nieco szczypie. Wchłania się łatwo. Osobiście wolę zostawić na noc, wówczas cera jest taka mocno nawilzona i przyjemna w dotyku. Nie zauważyłam, by moja skóra była mocniej przetluszczona, choć strefę T mam dość problematyczna. Na pewno kupię jeszcze kolejne opanowanie.
    Zalety:
    • Szybkość wchlaniania.
    • Przyjemny zapach.
    • Wydajność.
    Wady:
    • Konsystencja.