Pomadki i szminki

Golden Rose Metals, Matte Metallic Lip Crayon Metaliczna matowa pomadka w kredce

Nasi użytkownicy zostawili 37 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 kwietnia 2024 o 19:03
    Dobra pomadka
    Lubię pomadki do ust marki Golden Rose. Są świetnie napigmentowane i trwałe. Pomadka z serii Metals ma delikatnie metaliczne wykończenie. Nie wysusza ust i dobrze rozprowadza się na ustach. Kolor pomadki trochę mi nie odpowiada. Wolę bardziej naturalne odcienie. Pomadka jest miękka i wydajna.
  • 2 stycznia 2024 o 17:11
    Metaliczne pomadki skradły moje serce już dawno, ale ciągle kupuję nowe, gdyż bardzo lubię ten efekt na ustach. Metaliczną pomadkę w kredce od Golden Rose z serii Metals kupiłam podczas sporej wyprzedaży. Spodobała mi się ta seria i chciałam mieć kilka produktów z tej linii i mogę śmiało napisac, że nie żałuję ani jednego zakupu, to naprawdę solidne produkty. Pomadkę mam w ślicznym kolorze, który idealnie pasuje do różnego rodzaju makijaży. Trwałość, piękna kolorystyka i dobra cena to ich główne cechy, które sprawiają, że warto się nimi zainteresować. OPAKOWANIE Opakowanie jest bardzo praktyczne i wygodne w stosowaniu – to po prostu kredka, która niestety wymaga temperowania. Kolorystyka jest dosyć prosta, przeważa w nim czerń i napisy wykonane srebrną czcionką, kolory naprawdę ładnie ze sobą współgrają, są takie klasyczne. Zatyczka i końcówka kredki idealnie oddają kolor porduktu. POMADKA Muszę przyznać, że kolor zatyczki mający imitować kolor pomadki świetnie go oddaje. Mam pomadke w odcieniu wyrazistej metalicznej czerwieni. Konsystencja jest kremowa, bardzo przyjemna, dzięki czemu pomadka bezproblemowo sunie po ustach. Nie powoduje uczucia ściągnięcia i nie wysusza ust, co bardzo ważne przy czestym jej stosowaniu. Daje piękne, metaliczne wykończenie bez podkreślania suchych skórek czy zmarszczek. Pomadkę nosi się bardzo komfortowo. Jest wytrzymała i jeśli nie jemy nic tłustego spokojnie utrzyma się 5-6 godzin bez poprawek. Zjada się równomiernie i nie migruje po twarzy, nie trzeba przy niej stosować konturówki. Formuła kredki do ust pozwala na precyzyjne obrysowanie linii ust. Z łatwością można ją zmyć płynem micelarnym. Kosmetyk jest bardzo wydajny, w korzystnej cenie, idealny dla fanek metalicznych produktów do ust. PLUSY + ładna gama kolorystyczna + metaliczne wykończenie + brak przesuszeń + precyzyjna aplikacja + trwałość + łatwość zmywania + wydajność
  • 24 lutego 2023 o 12:45
    Czy metaliczna pomadka może być matowa? Może.
    Bardzo trudno to opisać jednak faktycznie coś jest na rzeczy- jak zapewnia producent, metaliczny błysk jest matowy, lekki, satynowy. Uwielbiam ten efekt i jako posiadaczka trzech odcieni polecam tę pomadkę koleżankom. Pomadka nie spodoba się osobom które liczą tu na efekt wow glossy glossy lub delikatny efekt błysku. Pomadka jest dość intensywna w kolorze, ładnie napigmentowana i świetnie rysuje się nią kontury. Na ustach zachowuje się bardzo ładnie, nie zjada szybko, nie roluje ani nie podkreśla nadmiernie suchych skórek. Jak za tą cenę to produkt jest wręcz ideałem w swojej kategorii.
    U konsultantki
  • 28 października 2020 o 12:50
    Fajna
    Mam wrażenie, że niektóre osoby nie wiedzą do końca, co znaczy "matowy". Oczywiście, że ta pomadka jest matowa. Posiada drobinki odbijające światło, co czyni ją metaliczną, ale przy tym wszystkim jest także matowa. Czyli konsystencja jest sucha i nie robi gładkiej tafli na ustach. To tyle słowem wstępu. Bardzo lubię takie nowinki w makijażu. Choć moda na metaliczne pomadki już była (pamiętam jak w latach 90. moja mama używała takich pomadek, nawet miała niebieską, hehe) to jednak w obecnych czasach lansujących jednolity mat lub jednolity błysk jest to jakaś nowość. Posiadam dwa odcienie: -02 - jest to taka metaliczna brzoskwinia, dość jasny odcień; -03 - metaliczny brąz, zdecydowanie ciemniejszy od poprzedniego. Obydwa kolory widać na załączonym zdjęciu. Kolor 03 otrzymałam jako gratis do zakupów i szybko przekonałam się, że nie jest to zbyt popularny kolor, gdyż na ustach wygląda, hm no dziwnie. Przynajmniej na moich. Jakiś taki za ciemny. W dodatku za jakiś czas, gdy chcialam zobaczyć inne kolory tej pomadki, dowiedziałam się od ekspedientki, że odcień 03 jest wycofany. Kupiłam zatem jaśniejszą 02 i wygląda całkiem całkiem. Jednak uwaga - przy spierzchnietych, przesuszonych ustach ta pomadka nie wygląda dobrze. Tak naprawdę żadna inna pomadka przy suchych ustach nie będzie wyglądać fajnie, jednak ta szczególnie podkreśli każdą nierówność czy suchą skórkę. Konsystencja bardzo przyjemna, masełkowa. Szybko i łatwo się rozprowadza. Odrobinę nawilża usta. Trwałość nie jest jakaś rewelacyjna, ale pamiętajmy że jest to zwykła pomadka w kredce, nie jakaś tam płynna zastygająca. Opakowanie to czarna kredka ze skuwką w kolorze pomadki. Pomadkę używam również jako cień do powiek i sprawdza się super! Podsumowując - ciekawy, uniwersalny produkt. Polecam.
  • 1 października 2020 o 19:49
    Potrzeba wsparcia
    Kredka jest bardzo miękka i przyjemna w dotyku, rozsmarowuje się delikatnie. Plusem są wszystkie masła, które ma w składzie, ponieważ przyjemnie nawilżają, lecz uważam również, że przez nie był problem z dokładnym nałożeniem pomadki na usta, następna warstwa zmazywała poprzednią i ciężko było wszystko ładnie uzupełnić. Mam ją w kolorze 01, jak widać na zdjęciu jest błyszcząco metaliczna. Podejrzewam, że w użyciu z innym kolorem wygląda o wiele lepiej, ale chciałam zaprezentować jak wygląda sama w sobie. Właśnie to jak indywidualnie się prezentuje, nie przekonuje mnie. Są drobne prześwity, kolor jest niewyrazisty i po za artystycznym makijażem, nie wiem jak miałabym jej użyć. Pachnie jak typowa kredka, nie w jakiś sposób wyraźny. Opakowanie jest bardzo poręczne, podejrzewam, że starczy na spokojnie na kilka miesięcy. Na pewno doda kreatywności, wyrazistości ustom w połączeniu z innym kolorem, lecz jakby producent wskazuje na możliwość korzystania z niej bez wspomagania, więc trudno mi jest pozytywnie ją ocenić, ponieważ w takiej sytuacji wygląda dość miernie. Jestem pewna, że przy pomocy innego produktu wygląda o wiele lepiej. Zdecydowanie drugi raz kosmetyku bym nie zakupiła, podejrzewam, że nawet nie wykorzystam całego aktualnego opakowania.
    Zalety:
    • Delikatna w użyciu
    • Wygodna
    • Poręczna
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Nieprzyjemny wygląd bez użycia innej pomadki
    • Problemy z nałożeniem