Maseczki klasyczne

Lumene Lahde [Source], Hydration Recovery, Aerating Gel Mask Dotleniająca maska żelowa

Krem Lumene Lahde Hydration Recovery Aerating Gel Mask Dotleniająca maska żelowa na noc 150ml
Lumene Nordic Hydra Żelowa Maska Dotleniająco-Nawilżająca 72H 150 ml

• 10 kwietnia 2023 o 12:05
    LUMENE – NORDIC HYDRA OXGEN RECOVERY 72H HYDRA GEL MASK (żelowa maska dotleniająco-nawilżająca)
    Maska mająca działanie odświeżające oparta na arktycznej wodzie źródlanej oraz bogata z wyciąg brzozy coraz antyoksydantów . Działa bardzo kojca i nawilżająco na skórę . Jeśli ktoś jak ja ma bardzo suchą skórę to idealny kosmetyk dla niego.
    Zalety:
    • firma nie testuję na zwierzętach
    • produkt wegański
    • działa kojąca
    • odświeża
    • dobrze nawilża nawet bardzo suchą skórę
    • dobrze odżywia skórę
    • dobrze nawadnia skórę
    • produkt bardzo wydajny
    • składniki naturalne
    • dobry skład
    Wady:
    • cena (mimo tego opłaca się , bo jest bardzo wydajna )
    • są składniki uczulające
  • 2 września 2022 o 8:33
    Natychmiastowy zastrzyk nawodnieniu dla odwodnionej skóry.
    ???? Gasząc pragnienie skóry 72-godzinnym, nieprzerwanym nawodnieniem, nordycka maska żelowa Nordic Hydra [Lähde] Oxygen Recovery Hydra Gel Mask fińskiej marki kosmetycznej @lumenefinland zapewnia niezrównane nawilżenie, aby zachować zdrowie skóry. Przeznaczona do pielęgnacji każdego typu cery. Marka wykorzystuje wyciągi pozyskane z dzikich roślin arktycznych oraz skandynawskie składniki. ???? Ultraodświeżająca, napowietrzająca żelowa maseczka wzbogacona jest o nordyckie superwitaminy, potężną mieszankę organicznego soku z brzozy, borówki, czarnej jagody, zawieszonych w bazie czystej, arktycznej wody źródlanej. Ten bogaty w niezbędne minerały, chłodzący żel pomaga odzyskać świeżą, pulchną i zdrową skórę. Intensywnie dotleniania, wygładza i wspomaga odnowę komórkową skóry. ????Maska ma konsystencję galaretki, przez co jest niesamowicie wydajna. Bardzo dobrze się rozprowadza na skórze, gęsta formuła natychmiast się wchłania dając uczucie chłodu i ulgi zmeczonej cerze( dla jeszcze większego efektu odświeżenia cery warto maskę przechowywać w lodówce). Zapach maski jest piękny i relaksujący. Bardzo lubię ten efekt po zastosowaniu. Skóra jest widocznie nawodniona, pełna blasku, miękka i gładka. Wyprobowałam dwie metody użycia: 1. Jako maska- nałożyłam grubszą warstwę na oczyszczoną skórę twarzy na 15 minut, i obficie zmyłam chłodną wodą. 2. Jako intensywną kurację nawadniającą. Po wieczornej pielęgnacji nałożyłam cienką warstwę i zostawiłam na całą noc. Jestem bardzo zadowolona z maski i bardzo ją polecam.
  • 17 listopada 2020 o 10:07
    Czuć jak działa
    Produkt mocno żelowy. Konsystencja galaretki takiej już lekko ściętej. Nakłada się bardzo łatwo i bardzo szybko wchłania. Dla mnie zapach ma lekki, mało wyczuwalny, wodnisty. Działa nawilżająco i kojąco. Nie zauważyłam ściągnięcia, zmniejszenia zmarszczek. Zauważyłam, że skóra dostała elastyczności. Jest nawodniona, dotleniona, ukojona. Jedyny problem to wydajność. Produkt nie jest tani a zużywa się bardzo szybko.
  • 25 marca 2020 o 17:37
    Ukojenie
    Używa od:próbka
    Jest to bardzo przyjemna maska,która będzie przynosić ulgę latem. Miałam próbkę na raz i bardzo przypadła mi do gustu. Choć trudno cokolwiek stwierdzić po pierwszym razie,to na pewno nie było to nic złego. Bardzo łatwo się ją zmywa. Zapach bardzo świeży. Buzia nawilżona i promienna. Raczej jej nie kupię,jest dla mnie za droga,a mogę kupić nawilżające maski o podobnym działaniu za mniejszą cenę.
  • 10 marca 2019 o 0:00
    Konsystencja galaretki i zapach bryzy morskiej dla dostatecznego nawodnienia skóry
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Odprężająca kąpiel i maseczka na twarz to połączenie idealne - szczególnie, kiedy mamy wolny wieczór i możemy odpocząć od trosk i problemów codziennego dnia. Fińska marka Lumene ma do zaoferowania sporo różnorodnych maseczek do twarzy, z których każda z nas odnajdzie coś dla siebie. Dotleniającą maskę żelową posiadałam w miniwersji (15 ml). I choć sceptycznie podchodzę do maseczek przeznaczonych do każdego rodzaju cery, postanowiłam dać jej szansę. Docelowo produkt ma nawodnić, dotlenić, wygładzić oraz wspomóc odnowę komórkową skóry. Brzmi obiecująco, prawda? Moja cera w ostatnim czasie była dość mocno przesuszona, zmęczona i odwodniona, zawierała ponadto sporo niedoskonałości. Postanowiłam więc zaryzykować. Maska jest przeźroczysta i posiada gęstą, żelową konsystencję, przypominającą galaretkę. Pachnie bardzo ładnie, świeżo, orzeźwiająco - jak morska bryza. Dobrze rozprowadza się na skórze, nie spływa z niej i o dziwo ekspresowo wchłania. Przez to bardziej zachowuje się jak nawadniający żel do twarzy, aniżeli maska, szczególnie nałożona ciężką warstwą. Przyjemnie koi, daje poczucie ulgi, odświeża skórę, przygotowuje skórę do dalszych etapów pielęgnacji. Pozostawia delikatną, lepką warstwę, która z czasem znika ze skóry. W moim przypadku nie uczuliła mnie, nie spowodowała zaczerwienienia skóry, ani jej nie ściągała. Niewielkie opakowanie o pojemności 15 ml wystarczyło mi na około 10 aplikacji - po tym czasie muszę stwierdzić, że maska rzeczywiście bardzo delikatnie wygładza i nawadnia skórę, ponadto poprawia poziom jej nawilżenia. Skóra prezentuje się minimalnie lepiej, zdrowiej. Dla zmagającej się z przesuszeniem skóry jest to jednak zbyt delikatne działanie, dlatego też w moim odczuciu maska nie do końca nadaje się do każdego rodzaju skóry - w przypadku suchej może nie zdać egzaminu. Jeżeli nie zmagacie się z mocnym przesuszeniem i zależy wam na utrzymaniu odpowiedniego nawilżenia skóry, maska rzeczywiście będzie dobrym kosmetykiem, spełniającym oczekiwania. Dlatego też przyznaję jej 4 na 5 gwiazdek.
    Zalety:
    • przyjemna, żelowa konsystencja, która wygląda jak galaretka,
    • świeży, orzeźwiający zapach morskiej bryzy,
    • maska szybko się wchłania,
    • nawadnia skórę, wygładza,
    • przyjemnie koi,
    • nie spływa z twarzy,
    • relaksuje,
    • jest wydajna.
    Wady:
    • niedostateczne działanie nawilżające dla suchej skóry,
    • cena.