Maseczki klasyczne

Balea Milch & Honig, Maske Maseczka 'Mleko i Miód'

• 30 marca 2024 o 23:23
    Poprawna maseczka nawilżająca
    Maseczkę zakupiłam w niemieckim DM za symboliczną kwotę, na polskiej stronie można ją zamówić za 2,15 zł co jest bez wątpienia bardzo dobrą ceną jak na maseczkę. Podoba mi się to, że opakowanie maseczki jest podwójne. Mi ostatecznie pojedyncza saszetka starczyła na dwa razy, więc całe opakowanie użyłam na 4 razy. Plus za wydajność :D Maseczka w konsystencji jest jak bardzo gęsty krem, stosunkowo bezproblemowo ją nałożyłam. Pachnie bardzo ładnie, miodowo. Maseczkę trzymałam na twarzy 15-20 minut a następnie chciałam usunąć jej nadmiar chusteczką i pozostawić na całą noc - niestety okazało się to niemożliwe, gdyż kosmetyk mocno zasechł na twarzy i spowodował jej obklejenie, bez wody nie dało się usunąć tej skorupy, więc poprostu ją zmyłam wodą. Efekty? Buzia była miękka i nawilżona. Nie był to żaden rewelacyjny efekt, ale odczuwalny. Myślę że dla skóry suchej nie byłaby samowystarczalna (ja mam mieszaną). Jakbym się uparła to nie musiałabym nakładać już na nią kremu. Żadnych negatywnych skutków nie odczułam. Poprawna maseczka, w tej cenie warto spróbować, ale cudów się nie spodziewajmy.
    Edytaj7
    23 marca 2024 o 22:55
    Całkiem fajna maseczka
    Przynajmniej raz w tygodniu robię sobie małe domowe SPA. No i wtedy maseczka na twarz jest obowiązkowa. I tym razem nałożyłam maseczkę Balea. Tym razem to miód i mleko . Opakowanie ma rewelacyjną grafikę. Właśnie jakby z ciachem w miodzie i mleku. Zapach jest przyjemny, słodki a konsystencja gęsta. Maseczka przeznaczona jest na dwa użycia, przy czym mamy dwie saszetki na każde użycie z osobna. Maseczka fajnie się nakłada, nie zastyga na twarzy. Trzymałam ją 15 minut. Nie ma problemu ze zmyciem jej. Twarz jest rozjaśniona, rozświetlona i nawet wygładzona. W sumie to nawet koi . Bardzo fajna, na pewno do niej wrócę.
    Klara7
    15 lutego 2022 o 13:18
    Super
    Maseczka aksamitna,wydajna,super się rozprowadza, zawartość jednej saszetki wystarcza na pokrycie grubą warstwą twarzy i szyi. Piękny zapach taki miodowomleczny,słodki,który pomaga się zrelaksować. Po aplikacji skóra wygładzona i nawilżona.
    Zalety:
    • Konsystencja,zapach,działanie
  • 19 sierpnia 2019 o 19:43
    Bardzo fajna jak na Balea
    Maseczka ma dzielone opakowanie na dwa więc starczy na więcej użyć. Absolutnie jestem oczarowana jej zapachem pachnie cudownie takim mleczkiem z miodem mniam . Zapach jest mocno wyczuwalny aż umila noszenie maseczki. Maska ma kremową wręcz puszystą konsystencję, która fajnie się rozprowadza. Maseczka ma skład bardzo długi ale o dziwo nie jest on taki zły. Po jej zmyciu uzyskałam mięciutką i nawilżoną skórę. Nie było żadnych niespodzianek typu zapchana cera czy zaczerwienienia zupełnie nic. To maseczka , do której chętnie bym wróciła.
  • 3 marca 2019 o 18:27
    Lubię
    Opakowanie jest w kolorze złota, które bardzo przykuło moją uwagę, gdy tylko ją zobaczyłam. Maseczka podzielona na dwie połówki starcza na 4 razy. Kosmetyk jest bardzo gęsty, troszkę ciężko się go rozprowadza na twarzy. Jednak po wchłonięciu skóra jest delikatna, zregenerowana i nawilżona. Dlatego też bardzo się z nią polubiłam i bardzo chętnie sięgne po nią ponownie.