Cienie do powiek

Too Faced White Chocolate Bar, Eyeshadow Palette Paleta 16 cieni do oczu

• 29 sierpnia 2020 o 9:19
    Idealne na co dzień
    Rzeczywiście gama kolorystyczna paletki może nie powalać, jednak wystarczy lekko zwilżyć pędzel np. hydrolatem a cienie nakładają się świetnie, nie ma problemu z pigmentacją ???? jak dla mnie na co dzień idealna no i ten zapach białej czekolady skradł moje serce ♥️ do tego muszę przyznać że paleta jest naprawdę wydajna, używam jej prawie codziennie od pół roku i nie widać dna, do tego nie ma mowy żeby cienie blakły w ciągu dnia lub zbierały się w załamaniu ????
    Zalety:
    • jakość
    • piękny zapach
    • solidne opakowanie
    Wady:
    • cena mogłaby być trochę niższa biorąc pod uwagę że to raczej dzienna paleta
    lopezz1
    4 maja 2018 o 18:11
    Kolory fajne ale czy warte 200 zł
    Zacznę od tego że jeżeli chodzi o markę Too Faced to ostatnimi czasy nazbierało mi się sporo sporo nowych kosmetyków właśnie z tej marki . Tu wypuszczają brazer , rozswietlacz nowe błyszczyki trio do konturowania i portfel przepada . Stosunkowo niedawno wyszli z białą czekoladka . W swojej kolekcji nie posiadała jeszcze żadnej właśnie czekoladki od Too Faced więc skusiłam się na ta właśnie . + solidne i ladne opakowanie ( kosmetyki marki Too Faced słyną ze swojich uroczych opakowań ) +duza ilosc cieni +dwa jasne odcienie mają największą gramature ( fajnie bo takie bejzikowe cienie najszybciej się zużywa ) +dobór kolorystyczny ( cienie są dość nietypowe jak na wieskszosc palet , w których ciągle pojawiają się czerwienie i pomarańcze ) w tej natomiast palecie jest duża różnorodność zarówno wykończeń maty , błyszczące , perłowe i kolorów zieleń fiolet , beż, brąz -cienie nie są tak mocno intensywne jak w opakowaniu -zbyt mała pigmetacja , -cienie sie sypią i słabo kleja do pędzla -cena ( cienie nie sa warte 200 zł gdyż jak widać mają pewne wady ,fakt że może paleta pod względem kolorystycznym wygląda na przyzwojita to jej jakość nie jest adekwatna do ceny
  • 2 lutego 2018 o 11:08
    Idealna paleta kolorów do jasnych i chłodnych makijaży
    Teraz dość mało na rynku jest palet w kolorach chłodnych i codziennych. Zazwyczaj są ciepłe albo jaskrawe. Jak zobaczyłam to zestawienie kolorów po prostu mnie zachwyciły takie idealne dla mnie! :) Niby takie codzienne kolory ale również z czymś czym można zaszaleć w makijażu jak ten fiolet, róże, czy mięta. Dostałam paletę na Gwiazdkę. To moja druga paleta z tej firmy a pierwsza to oczywiście Sweet Peach ;) Jak zawsze przy produktach Too Faced mają piękną szatę graficzną tak jak przy tej białej czekoladzie w dodatku przy kosmetyku towarzyszy zapach czekolady co mi bardzo odpowiada i rzeczywiście pachnie jak biała tabliczka czekolady chociaż mógł by być to bardziej słodki zapach. Dobrze że dwa jasne cienie są podwójne, bo te używa się najczęściej i najszybciej zawsze schodzą. Zwłaszcza u mnie bo jasny cień jest dla mnie bazowy przy każdym makijażu. Paleta jest duża ma aż 16 kolorów cieni do powiek w kilku wykończeniach... matowym, iskrzących drobinek i tafli błysku. Mają bardzo miękką i delikatną formułę, są nawet trochę bardziej miękkie i aksamitne niż cienie z palety Sweet Peach. Konsystencja i pudrowość cieni nie jest równa, mam wrażenie, że te cienie co nadają efekt tafli błysku są bardziej miękkie i przyczepne od reszty cieni w palecie. Przez to trochę ciężej się je łączy z innymi cieniami z palety. Trzeba po prostu samemu znaleźć na nie sposób. Ja zauważyłam, że wystarczy je nieco delikatniej nakładać na powiekę i dłużej, w tedy efekt jest bardzo satysfakcjonujący. Cienie wyglądają bardzo ładnie na powiece, nie zlewają się przy nakładaniu, nie plamią, nie pylą i nie pruszą się. Są bardzo trwałe, tak jak je nakładam rano tak potrafią do zmycia się trzymać na powiece. Nie rolują się, są w idealnym stanie, jakby przed chwilą były nałożone. Nie robią problemów przy zmywaniu, dosłownie zmywają się za pierwszym pociągnięciem wacika z płynem micelarnym. Jak dla mnie, osoby z jasną karnacją i delikatnych rysach twarzy pigmentacja jest idealna. Nie sądzę, aby mocniejsza była potrzebna, mi bardzo odpowiada pigmentacja cieni i sądzę, że jest optymalna. Nie osypują się przy nakładaniu na powiekę. Z pewnością dodatkowy atutem jest to że marka patrzy na składy i tworzy je między innymi bez szkodliwych substancji, a produkty są produkowane w Kalifornii. Opakowanie, jest bardzo trwałe, praktyczne, poręczne, w dodatku jest dość duże lusterko. Ja bardzo polubiłam tą paletę, z przyjemnością mi się jej używa. Bardzo lubię jasne i chłodne makijaże wykonane tą paletą. Cienie są bardzo trwałe i moim zdaniem to udany produkt.
    Zalety:
    • Piękne opakowanie
    • Zapach tabliczki białej czekolady
    • Ładna szata graficzna, mając taki kosmetyk ma się wrażenie, że ma się wyjątkowy kosmetyk
    • Dwa jasne cienie są podwójne
    • Kilka wykończeń w jednej palecie. Matowe, iskrzące i efekt tafli
    • Idealny dobór kolorów
    • Tą paletą można wykonać każdy makijaż, na każdą okazję.
    • Kolorystycznie jest kompletna, nic jej nie brakuje.
    • Posiada róże, brązy, beże i błyski ale też inne mocniejsze kolory jak mięta czy fiolet
    • Bardzo miękka, aksamitna formuła w dotyku
    • Na powiece wyglądają ładnie, nie zlewają się
    • Nie pruszą się i nie osypują przy nakładaniu
    • Wydajna, z pewnością starczy na długo
    • Nie rolują się nawet po wielu godzinach ich noszenia
    • Są bardzo trwałe, trzymają się na powiece w stanie idealnym przez cały dzień aż do zmycia
    • Optymalna pigmentacja, jak dla mnie jest idealna
    • Bardzo łatwo się zmywają
    • Wyprodukowana w Kalifornii
    • Skład bez szkodliwych substancji
    • Trwałe, poręczne opakowanie
    • Duże lusterko
    • W opakowaniu zawsze są karteczki z inspiracjami makijaży przy użyciu tej palety
    • Przyjemnie się jej używa, lubię po nią sięgać
    Wady:
    • Cienie nadające efekt tafli błysku są bardziej miękkie, jedwabiste od reszty która jest miękka ale nie aż tak, przez co trochę trudniej łączy się cienie nadające efekt tafli z resztą cieni, ale warto nad nimi trochę popracować bo efekty są bardzo satysfakcjonujące
  • 16 stycznia 2018 o 23:28
    Wielki zawód
    -jako posiadaczka wszystkich czekoladek nie mogłam nie kupić kolejnej, nie mogę też zrozumieć, jak jej jakość może aż tak odbiegać od pozostałych, -brak jakiegokolwiek szumu medialnego wydaje się być w tym przypadku uzasadniony, -ta paleta to bardzo słaba paleta, niezależnie od tego, ile kosztuje i jakiej jest marki, jakby kosztowała 2zł to też bym napisała, że jest tragiczna, -rzadko kiedy kosmetyki kolorowe w takich cenach aż tak mnie zawodzą, -jakość cieni nie może się równać z cieniami Too Faced, a nawet Makeup Revolution czy Catrice, -myślałam, że poza tymi dwoma ciemniejszymi cieniami po prawej Cake Batter będzie nasycony i widoczny, niestety, zero, na powiece go nie widać, -swatche tej palety to jakiś kosmos, 12 kolorów z 16 na powiece praktycznie wcale nie widać, -Frosted Apricot wygląda bardziej na róż, na oku podbija czerwień białka, nie wygląda to dobrze, -zielony, lawendowy i szary na oku są ledwo widoczne, a do tego zwyczajnie paskudne, one mają jakieś dziwne szare, chłodne podtony i na oku wygląda to tragicznie, jak szara plama, -próbowałam zrobić makijaż wszystkimi kolorami, niestety, większości z nich nie widać na powiecie, a wszystko co widać rozciera się do szarej, bardzo jasnej plamy, -osypują się znacznie bardziej niż inne palety Too Faced, -w ogóle szata graficzna tej palety średnio mi się podoba, -tym razem pomiędzy cieniami jest złote lustro, ono normalnie odbija naszą twarz, mnie to utrudnia pracę, trudniej się skupić, -lusterka nie używam, ale nawet jakbym chciała to jest beznadziejnie schowane za napisem, -te 3 błyszczące cienie, na które tak liczyłam są okropne, brzydkie, tylko Pearl Candy jakoś tam widać na oku, te dwa pozostałe są bardziej jak toppery brokatowe, -nawet do rozświetlania kącika są średnie, -nie rozumiem zamysłu tej palety, -za wysoka cena, -pachnie czekoladą, ok, ale podczas osypywania się, cienie wpadają trochę do buzi, to normalne i jest to okropnie słodkie, -cienie są suche jak pieprz, -ciężko je przyczepić do pędzla, najlepiej sprawdzą się takie do korektora, sztywne i zbite, o tych do cieni raczej można zapomnieć, -o dokładaniu, budowaniu koloru też można zapomnieć i to już na wstępie, -są inne palety pastelowe, którymi da się wykonać ładny makijaż, więc to nie kwestia kolorów, to jest po prostu bubel, -dobrze dostępna online, gorzej stacjonarnie, kupiłam ostatnią sztukę i to dopiero w drugiej Sephorze, -niewydajne, przy tym osypie skończą się w trymiga, zwłaszcza, że ciągle się dokłada i dokłada tego koloru, -cienie w ciągu dnia bledną, a tego się nie spodziewałam, nawet w tanich firmach mi się to nie zdarza, +są w palecie dwa kolory, którymi można przyciemnić oko w zewnętrznym kąciku, Smoked Sea Salt (brąz, który na oku wygląda na wyjątkowo ładny szary) i Chocolate Syrup, który jest moim zdaniem bardzo oryginalnym kolorem (nazwałabym go różowym zgaszonym brązem), oba mają świetną jakość, taką jak z reguły ma Too Faced, dobrze się blendują, są widoczne, śliczne są (ale dla nich nie warto przecież kupować całej palety), +piękny zapach czekolady, +porządne metalowe pudełko, +bardzo fajny czarny cień, ładnie przyciemnia linię rzęs, da się nim także wyrysować kreskę, ale wtedy jest już szara, dla blondynek nieźle, +bez problemu się zmywają, +no ok, ma się to poczucie używania luksusowego produktu, ale jak widać, nie łączy się to z jakością, +beżowego cienia bazowego jest baaaardzo dużo Odnoszę wrażenie, że taki sam efekt dałyby kredki do malowania papieru.
  • 9 stycznia 2018 o 8:30
    Nie
    Wielkiego pola do popisu ta paleta nie daje. Podstawowe kolory do zrobienia makijażu dziennego i jakies tam trzy ciemniejsze dorzucone by nikt się nie czepiał . Opakowanie jest solidne i dobrej jakości. Pachnie czekoladą co jest dość przyjemne ale w sumie nie kupiłam jej do wachania więc nie jest to dla mnie aż tak wielki plus. Kolory na powiece mniej intensywne niż w opakowaniu. Mają moim zdaniem suchą konsystencję nie czepiają się dobrze pędzla. Trzeba chwilę poświęcić by rozblendowac je tak by przejścia między nimi były harmonijne. Nie osypuja się i nie roluja. Nie zauważyłam też by uczulaly. Jednak tą markę stać na wiecej. Według mnie najslabsza paleta z kolekcji.
    Zalety:
    • Opakowanie nie osypuja się
    Wady:
    • Zbyt sucha konsystencja utrudniająca pracę