WIZAŻ logo
Balsamy do ciała

L'Occitane Amande Concentre de Lait [Milk Concentrate] Koncentrat mleczka migdałowego do ciała

4 (29)
4 hity!

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar half fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
  • 23 czerwca 2026 o 11:15
    Zapach, którego nie da się zapomnnieć!
    Liczba zużytych opakowańjedna próbka
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Moje odkrycie! Przyjemna konsystencja, idealnie nawilża i szybko się wchłania. To, co wyróżnia ten produkt to zapach! Wśród tylu kosmetyków na rynku i przeróżnych nut zapachowych, ten w swojej prostocie przebija wszystkie! Zapach migdałów otulonych mleczną delikatnością. Brzmi poetycko, ale takie miałam odczucia podczas jego stosowania. Cudowny! Dodatkowo przepiękne, szklane opakowanie. Chwila relaksu i luksusu, na pewno będę po niego wracać!
    Zalety:
    • Zapach,
    • Szybko się wchłania,
    • Dobrze nawilża.
    Wady:
    • Wysoka cena
  • 18 czerwca 2026 o 12:57
    Świetny ale dość drogi
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Balsam jest cudowny. Szybko się wchłania. Przepięknie pachnie. Jest bardzo wydajny bo wystarczy odrobina żeby dobrze nawilżyć ciało. Ale uważam, że jest dość drogi do codziennego stosowania. Można znaleźć tańszy o podobnym działaniu
    Zalety:
    • Świetnie nawilża
    Wady:
    • Dość drogi
  • 14 czerwca 2026 o 9:55
    Świetne mleczko nawilżające
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Mleczko do ciała miałam w wersji mniejszej, ale wystarczyło na kilka użyć. Zapakowane w zieloną plastikową tubkę. Mleczko jest w kolorze białym o słodkim migdałowym zapachu. Świetnie nawilża skórę i szybko się wchłania. Byłam bardzo zadowolona z tego produktu. Myślę, że zakupie całe opakowanie. Fajny skład i nie uczula.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    24 stycznia 2026 o 22:34
    bardzo lubię
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    uwielbiam ten balsam. do mojej skóry jest wystarczająco nawilżający (przez zdecydowaną większość życia nie używałam balsamów w ogóle). zostawia skórę jedwabistą, wchłania się błyskawicznie. zapach piękny i długotrwały. to jest taki miły, luksusowy moment. mimo to, szukam dupe, bo chyba po prostu nie uważam żeby kosmetyk typu balsam do ciała był wart takiej ceny.
    Zalety:
    • zapach, wykończenie, szybkie wchłanianie, piękny słoiczek
    Wady:
    • ze słoiczka trudno wyciągnąć cały balsam, cena, nie jest super wydajny
  • 19 lutego 2025 o 8:16
    Nie dostarczy nawilżenia nawet "normalnej" skórze. Zapach też mi się nie podoba.
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańkilka próbek
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam do testów od marki/producenta
    Mam swoich ulubieńców z L'Occitane, do których regularnie wracam i będę to robić w dalszym ciągu, ale ten produkt nie należy do tego grona. W drogerii stacjonarnej zawsze otrzymuję kilka próbek rozmaitych produktów. Tego koncentratu nazbierałam chyba z pięć większych saszetek, zużyłam dwie i już mam wyrobione zdanie na jego temat. Nie zdecydowałabym się na kupno pełnowymiarowego słoiczka. Jest elegancki i solidny (trzymałam go w ręku), ale jego zawartość nie powala na kolana i absolutnie nie jest warta swojej ceny. Żeby wydać taki majątek, wszystko (albo co najmniej 95% produktu) ma być tip-top! Szczególnie ważne jest dla mnie: - oczekiwane efekty pielęgnacyjne, - wydajność taka, że starczy na rok, - zapach, w którym się zakocham, - wygodna forma podania, - brak alergii, podrażnień Ten koncentrat nie ujął mnie ani efektami, jakie dostarczył mojej skórze, ani zapachem. Jest po prostu dość przyzwoity - ma lekką konsystencję, która doskonale rozprowadza się po skórze, wchłania się niemalże natychmiast, nie pozostawia ciała lepkiego ani tłustego, wprost bajecznie zmiękcza i wygładza skórę, ale kompletnie jej nie nawilża. Otula ją miłą migdałową kołderką, skóra pozostaje zadbana i niewiarygodnie miękka - jak u dziecka, jednak tego braku nawilżenia przy takim 'zamszowym' odczuciu nie mogę znieść! Jestem posiadaczką skóry normalnej, suchawej w okresie zimowym, więc koncentrat nie miał tu dużo do roboty. Przy skórach suchych i bardzo suchych się nie sprawdzi. Za wydajność wręczam maksymalną notę - taki słoiczek spokojnie starczyłby mi na ponad rok (mam mnóstwo balsamów i nigdy nie jest tak, że koncentruję się na jednym i tylko tego jednego używam). Ma raczej średnio przyjemny zapach... a ja mam się przecież w tym zapachu zakochać, oniemieć, nie móc złapać oddechu, łazić po ścianach w zachwycie i oszołomieniu, jeśli miałabym wydać na słoiczek tyle... ile on kosztuje (czyli prawie dwie stówy) - wtedy tak, wtedy mogłabym nie tylko zapłacić tyle, ale także do niego wracać. A nie pomyśleć: "taki sobie". "Taki sobie" to nawet nie jest "ładnie", więc o jakim zachwycie my tu mówimy... Delikatny, bardzo delikatny naturalny zapach migdałów skąpanych w mleku. Aromat czysty i tłusty, trochę nudny, kompletnie nie mój klimat! Jednak za tę naturalność, nieprzekłamanie i to, że pasuje do pH skóry dorzucam dodatkową gwiazdkę. Zresztą nie jest smrodem! tylko po prostu mi się nie podoba... no więc nie miałabym sumienia dać mu jednej. Mojemu niewymagającemu ultranawilżenia ciału się nie spodobał, nos nie czuje w nim nic, co mogłoby trafić w jego gusta, za to kieszeń byłaby nadwyrężona. Szkody nie przyniósł wrażliwej skórze, ale również zachwytów poskąpił. Nie zdecyduję się na zakup i nawet nie mam o to żalu, że tracę coś istotnego pielęgnacyjnie, tylko mnie na to nie stać... Nie chodzi o pieniądze, tylko o stosunek jakości do wydatku - gdyby mnie sobą "kupił", to i ja bym go kupiła! Nie zrobił tego. Cóż, kolejną saszetkę zużyję wraz z olejkiem do mycia z tej samej linii [ODSYŁAM DO RECENZJI], którego dobrze znam i którego ostała mi się jedną próbka dla przypomnienia. Może poskutkuje lepszymi rezultatami? Jeśli tak będzie, wrócę tu i dopiszę, co zauważyłam.
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty

szukaj