Mleczka do ciała

Nuxe Prodigieux Lair Parfume, Lair Corps Sublimateur Mleczko perfumowane do ciała

Nuxe Prodigieux Perfumowane mleczko do ciała 200 ml
NUXE Prodigieux Mleczko do Ciała 200ml

• 13 września 2024 o 17:04
    Balsam do ciała, który zapewnia poprawne nawilżenie z intensywnym aromatem, jednak bez efektu rozświetlenia
    Opakowanie: Złota tubka z zamykaniem na zatrzask, jest nieprzezroczysta, więc nie widać zużycia produktu, prezentuje się elegancko i gustownie Konsystencja: Dość gęsty, ciemnożółty krem, jest nawet treściwy, dobrze się rozsmarowuje i wchłania w skórę Wydajność: Przeciętna Zapach: Ładny, kobiecy, kwiatowo-miodowy, zdecydowanie w stylu kosmetyków Nuxe, nie należy co prawda do moich ulubionych, ponieważ nie jest wystarczająco słodki i sensualny, lecz dzięki temu pozostaje stosunkowo neutralny; po wchłonięciu przez dłuższy czas zapach utrzymuje się na skórze oraz ubraniach Działanie: Całkiem przyzwoite jak na perfumowany kosmetyk pielęgnacyjny, balsam głęboko wchłania się w skórę, nawilża ją i wygładza, to działanie utrzymuje się przez kilkanaście godzin; teoretycznie krem ma mieć działanie rozświetlające, lecz nie ma on żadnych drobinek, po wchłonięciu się w skórę pozostawia ją matową, bez żadnego widocznego rozświetlenia Podsumowanie: Zawarty w eleganckiej, złotej tubce balsam szybko się wchłania, pozostawiając skórę nawilżoną i wygładzoną na kilkanaście godzin. Zapach jest kwiatowo-miodowy, subtelny i rzeczywiście utrzymuje się na skórze oraz ubraniach. Balsam nie daje jednak widocznego efektu rozświetlenia skóry. Generalnie przyjemny produkt o skutecznym działaniu.
    Zalety:
    • Eleganckie opakowanie
    • Stosunkowo gęsta konsystencja
    • Intensywny zapach, który utrzymuje się na skórze i ubraniach
    Wady:
    • Brak pompki
    • Brak efektu rozświetlenia
  • 11 grudnia 2023 o 8:04
    Pięknie pachnące mleczko
    Od lat słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat marki Nuxe i zawsze z tyłu głowy miałam chęć wypróbować ich produkty, zwłaszcza te z serii Prodigieux, bo to o nich widziałam/słyszałam najwięcej i w końcu udało mi się to zrobić i muszę przyznać, że nie jestem zawiedziona :) Mleczko trafiło do mnie z przypadku, bo było dołączone do zestawu, który kupiłam. Mam wersję 200ml zamkniętą w tubie z zamknięciem typu klik - poręczna, wygodna w użytkowaniu. Sam produkt jest o średnio lejącej się konsystencji, bardzo przyjemny w aplikacji, kremowy, bardzo szybko się wchłania i pozostawia satynowe wykończenie bez lepkiej warstwy. Nie zauważyłam efektu rozświetlenia, żadnych drobinek ani nic z tych rzeczy, na które natknęłam się w opiniach, które czytałam w internecie przez użyciem, ale absolutnie nie uważam tego za minus. Jeśli chodzi o efekt nawilżenia to nie liczyłabym na cud, bo może ze skórą "normalną" radzi sobie ok, ale przy mojej skórze skłonnej do dość intensywnych przesuszeń raczej wymięka i właściwie o efekcie nawilżonej skóry nie ma mowy, ale nie liczyłam nawet na to - u mnie to mleczko pełni funkcję bardziej kosmetyczną niż pielęgnującą :) Głównym atutem tego produktu jest zdecydowanie zapach! - to właśnie mnie do niego przyciągnęło i trzyma od wielu już miesięcy. Bardzo intensywny, długo utrzymujący się na skórze orientalny, kuszący zapach. Przyznam, że przez ten obłędny zapach całkowicie oszalałam na punkcie Nuxe Prodigieux i myślę, że produkty z tej serii zostaną ze mną na długi czas.
  • 20 kwietnia 2022 o 9:52
    Oto cały Nuxe;)
    Boski zapach totalnie uzależniający. Jeżeli ktoś szuka mleczka nawilżającego to zdecydowanie odradzam.Natomiast jeśli ktoś szuka mleczka pachnącego jak najpiękniejsze najcudowniejsze i niezapomniane lato to MEGA zachęcam! Mleczko w minimalnym stopniu nawilża a na skórze pozostawia delikatna warstwę, a także obłędny zapach,który utrzymuje się nawet parę godzin.
  • 21 grudnia 2021 o 6:55
    Idealny na lato!
    Mleczko poznałam jako miniaturkę w opakowaniu 50 ml z zestawu. Pokochałam zapach, wydajność i lekkość w stosowaniu. Niewielka ilość wystarczy do posmarowania całego ciała. Nie lepi się, szybko wchłania, długo czuć nawilżenie. Zapach obłędny, nieco delikatniejszy od olejku, wyczuwam gruszkę. Lekko rozświetla skórę. Idealny na lato. Kupuje już kolejny raz opakowanie pełnowymiarowe o pojemności 200 ml... cały czas jest w zapasie ;)
    Zalety:
    • Zapach idealnie łączy się z olejkiem, żelem pod prysznic i perfumami z tej linii zapachowej
    • Łatwość nakładania balsam jest w formie mleczka
    • Proste opakowanie z którego wyciśniemy cały produkt do ostatniej kropli
    • Lekka konstrukcja
    • Lekkie poręczne plastikowe opakowanie
  • 19 maja 2021 o 18:18
    Tak !
    Ze względu na tak szeroki asortyment i moje uwielbienie do testowania nowych produktów szczególnie do pielęgnacji ciała nie nazwę go swoim unikatowym ulubieńcem bo zwyczajnie nie znalazłam jeszcze balsamu czy mleczka które tak by mnie zachwyciło,że kupiłabym je po raz drugi ale śmiało mogę napisać,że jest bardzo przyjemny w stosowaniu. Mleczko zamknięte jest w tubce w złoto brązowych odcieniach,które przywodzą na myśl produkt luksusowy. Posiada dość gęstą,zwartą konsystencję ( śmiało można nazwać je balsamem) w żółtych odcieniach. Bardzo dobrze rozprowadza się na skórze i naprawdę poprawia jej zarówno wygląd jak i kondycję. Widoczne są delikatne,opalizujące drobinki ( co świetnie wygląda na lekko brązowej od słońca skórze). Mleczko bardzo dobrze się wchłania pozostawiając skórę jedwabistą,nawilżoną i świetnie odżywioną ! Sam zapach oparty jest o gamę kultowego już olejku Nuxe,który również bardzo przypadł mi do gustu. Pachnie niczym dobre,wieczorowe perfumy,ciepły kaszmir, czy pomarańcza...Aksamitne nuty dość długo utrzymują się na skórze (przesiąkają nawet ubrania). Mały minusik,że produkt głównie opiera się na olejku makadamia a nie tak jak deklaruje mieszance olejków z których większość znajduję się na końcu składu. Ze względu na mocny zapach nie poleciłabym go alergikom.