Podkłady

Lumene Natural Glow, Fluid Foundation SPF 10 Podkład rozświetlający

LUMENE Natural Glow Podkład Rozświetlający SPF 20 0.5 Light 30ml
Lumene Natural Glow Podkład rozświetlający SPF20, 00 Ultra Light Ultra Light 30 ml
notino.pl
Lumene NORDIC NUDE - NATURAL GLOW FOUNDATION - Podkład rozświetlająco-wygładzający - MEDIUM LUMNNFRME
hairstore.pl

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 maja 2025 o 11:31
    Najlepszy na lato!
    Markę LUMENE znam od 10 lat. Ten podkład to hit! Pięknie pachnie…. Obłęd po prostu! Chciałabym mieć perfumy o takim zapachu, bo kocham! Przepięknie rozświetla buzię. Jest to dla mnie definicja perfekcyjnego glow. Lekki, delikatnie otula twarz, rozświetlając skórę takim prawdziwym, zdrowym blaskiem. Idealny dla bladziochów! (Jak wszystkie podkłady LUMENE) Bez żadnego problemu znalazłam idealny kolor dla swojej bardzo jasnej karnacji. Raz spróbujesz i nie będziesz chciała innego. ????
    Zalety:
    • Zapach, wydajność, lekki, delikatne krycie, piękne glow, rozświetla twarz
  • 2 lutego 2025 o 21:41
    Świetna propozycja dla fanek rozświetlenia
    Pomimo swojej mieszanej skóry bardzo polubiłam się z podkładami rozświetlajacymi i na listę moich ulubieńców zdecydowanie zawędruje podkład Natural Glow Lumene. Podkład zamknięty jest w szklanej buteleczce z pompką. Ma dość lejącą konsystencję. Jest bardzo lekki i daje naturalny efekt na twarzy (rozświetlonej cery). Aplikowany za pomocą gąbki nie robił żadnych plam, nie ciastkował się. Jeżeli chodzi o poziom krycia to powiedziałabym, że jest to krycie umiarkowanie średnie, ale dla mnie wystarczające (nie mam problemów z niedoskonałościami). Podkład bardzo ładnie wyglądał przez cały dzień. Oczywiście pod koniec dnia był już dość mocno wyświecony, ale dalej prezentował się naprawdę w porządku.
    Zalety:
    • rozświetlające wykończenie
    • lekka formuła
    • naturalny look
    • dość wydajny
    • dobrze utrzymywał się na skórze przez cały dzień
    • delikatna ochrona SPF
    • opakowanie z pompką
    Wady:
    • uważam, że cena regularna jest dość wysoka
    • dostępny raczej tylko online
    kroofy
    11 października 2023 o 19:22
    Niestety nie sprawdził się
    Mam suchą skórę, która nie lubi ciężkich podkładów. Ten co prawda nie jest bardzo ciężki, ale nie jest też super lekki i u mnie lekko się ciastkował. Nie jest te kwestia przygotowania skóry, po zmyciu i nałożeniu innego nie miałam takiego efektu. Ponieważ podkład ma bardzo ciekawą konsystencję i daje bardzo ładny efekt, próbowałam ratować go na wiele sposobów. Niestety zawsze lekki efekt ciasteczka się pojawia. Nie jest bardzo widoczny, ale na tyle że nie czuję się w nim komfortowo. Myślę, że przy mniej wymagającej cerze sprawdzi się rewelacyjnie, jest lekki, nie ciemnieje, daje piękne naturalne wykończenie.
    Zalety:
    • Lekki
    • Naturalne wykończenie
    Wady:
    • Zbyt ciężki dla wymagającej cery
  • 7 czerwca 2023 o 17:19
    Zdrowo wyglądający, naturalny blask:)
    Jeszcze żaden z podkładów czy kremów bb/cc marki Lumene, które dane mi było używać mnie nie zawiódł i nie jest inaczej w przypadku recenzowanego. Sięgam po niego w okresach, gdy moja cera jest w dobrej kondycji, nie wymaga większego krycia lub gdy chcę się czuć komfortowo i naturalnie w makijażu:) Z racji mej bladości, zdecydowałam się na najjaśniejszy jego odcień o nazwie ultra light i jestem bardzo zadowolona z takiego wyboru. Kolor jest jasny, beżowy idealnie współgrający z odcieniem mojej karnacji. Nie utlenia się wciągu dnia, nie odcina od reszty ciała... Konsystencję mazidła określiłabym jako średnią. Nie jest ani za rzadka ani zbyt gęsta. Dobrze i równomiernie rozprowadza się na twarzy nie tworząc przy tym nieestetycznych smug oraz plam. Cera po nałożeniu na nią recenzowanego jest gładka, ujednolicona oraz promienna. Podkład zostawia na niej takie zdrowo wyglądające glow, a jego krycie jest całkiem przyzwoite. Spodziewałam się szczerze mówiąc nieco mniejszych właściwości kamuflujących fluidu, a ten bardzo fajnie wyrównuje koloryt cery. Twarz wygląda naturalnie , zdrowo i świetliście:) Oczywiście przypudrowuję go pudrem sypkim zaraz po aplikacji i poprawiam ze dwa razy w ciągu dnia , ale on nie wyświeca się w taki chamski, nieestetyczny sposób, ale przebija przez delikatną warstwę pudru ten swój naturalny blask:) . Nie kłuci się z resztą kolorówki ,dobrze z nią współpracując. Podkad jest bardzo komfortowy w noszeniu, nie czuć go na skórze. Nie tworzy efektu maski, nie podrażnia ani nie zapycha mojej cery. Jest kosmetykiem długotrwałym, wytrzymuje (z kilkoma poprawkami) na twarzy, aż do wieczornego demakijazu. Nie ściera się pod maską ochronną (pracuję w Ochronie Zdrowia). Bardzo fajnie sprawdza mi się w pracy właśnie czy na co dzień podczas spacerów czy zakupów, a ochrona przeciwsłoneczna to kolejny jego atut. Ogólnie zatem jestem bardzo zadowolona z faktu jego posiadania:P Jeśli więc nie potzrebujecie konkretnej 'szpachli' na twarzy, a naturalne, świetliste wykończenie, to warto recenzowanego wziąć pod uwagę:)
    Zalety:
    • Szklana, fajnie prezentująca się buteleczka mazidła.
    • Odcień Ultra Light, idealny dla bladolicych stworzeń.
    • Właściwosci ujednolicające, wygładzające , nawilżające oraz dodające blasku cerze.
    • Ochrona SPF
  • 1 kwietnia 2023 o 12:40
    Jako wielbicielka podkładów „no-makeup” jestem nim zachwycona!
    Rozświetlający podkład Lumene, Natural Glow, Fluid Foundation SPF 20 kupiłam w zasadzie bez zastanowienia. Wystarczyło, że usłyszałam, iż jest idealny do cer dojrzałych i że ma SPF 20. Szukałam czegoś lekkiego, średnio kryjącego jako odmiany dla kremu BB od Kingi Rusin i podkładu AA, których ostatnio używałam. Obejrzałam tylko filmik, aby wybrać odpowiedni kolor podkładu. Szata graficzna podkładu współgra z jego nazwą – jest glow. Kwestia gustu czy się to komuś podoba czy nie. Dla mnie może być. Plusem jest „kapturek” osłaniający podkład zamiast typowej nakrętki. Mniej się w nim zbiera produktu. Mój odcień to fair – jestem dość blada. Muszę przyznać, że udało mi się idealnie go dobrać do kolorytu mojej cery. Fair w moim odczuciu jest odcieniem neutralnym, ewentualnie lekko ciepłym. To ładny, dość jasny beż, bez szarych podtonów. Recenzowany produkt lejącą konsystencję, ale nie spływa z twarzy. Pokochałam go od pierwszego użycia. Jako posiadaczka cery mieszanej długo obawiałam się podkładów rozświetlających. Myślałam, że będę w nich wyglądać jakbym co dopiero umyła twarz. Ale tak nie jest w przypadku podkładu od Lumene. Nakładam go przy pomocy pędzla do podkładu Mary Kay. Używam jednorazowo 1,5 do 2 pompek. Podkład idealnie stapia się z moją skórą. Nie tworzy plam ani nie robi smug. Przed użyciem pudru daje efekt nienachalnego, aczkolwiek widocznego rozświetlenia. Po zastosowaniu pudru ten efekt odrobinę „blednie”, ale i tak jest wystarczający. Recenzowany podkład ma średnie krycie, żeby nie powiedzieć niewielkie średnie krycie przy użyciu dwóch „pompek” (jedna pompka daje niewiele produktu). Można je pewnie budować, ale mnie w zupełności wystarcza taki efekt jaki otrzymuję. Lubię makijaż typu no-makeup i podkład ten mi taki zapewnia. Jest świeżo, naturalnie i to przez cały dzień. Produkt nie zmienia koloru w ciągu dnia, nie ściera się, nie niknie nagle. Moja twarz jest wygładzona, rozświetlona, wygląda na bardzo dobrze nawilżoną. Przy tej ilości podkładu jakiej używam nie mam zakrytych moich niewielkich przebarwień do końca. Ale twarz ma ujednolicony kolor. Zaletą recenzowanego podkładu jest także to, że posiada filtr SPF20, który chroni przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym. W składzie kosmetyku od Lumene znajdziemy m.in. ekstrakty z owoców i nasion arktycznej maliny moroszki i arktycznej brzozy, witaminę E oraz kwas hialuronowy. Podsumowując: Kupiłam ten podkład za około 80 złotych. Uważam, że jest wart tych pieniędzy. Moja dojrzała skóra go uwielbia. Polecam go do wypróbowania zwolenniczkom naturalnych makijaży, a w szczególności koleżankom w kwiecie wieku. Robi dużo dobrego dla dojrzałej skóry. Ja to już wiem. Z czystym sumieniem uznaję go więc za mój HIT!
    Zalety:
    • Piękny kolor Fair dla dość bladolicych/ ciepławy odcień beżu, ale nie siny
    • Nieobciążająca skóry formuła, nawet dla cery mieszanej
    • Dobrze się aplikuje
    • Nie tworzy smug ani nie robi plam
    • Daje naturalny efekt pięknego rozświetlenia
    • Nawilża skórę
    • Wygładza
    • Nie uwidacznia zmarszczek
    • Nie uczula, nie zapycha
    • Nie zmienia koloru w ciągu dnia
    • Dobrze współpracuje z innymi produktami do makijażu