Kremy na dzień

Dermika Age & Spot Intelligence, Krem przeciwstarzeniowy na dzień SPF 50

Kobra81
    28 czerwca 2023 o 12:23
    Komedogenny
    Kupiłam go za standardowa cenę koło 80 zł niestety nie ma znacznika o SPF na tubie być może kwestia starszej partii.... Mam cerę mieszaną, tłustą w strefie T. I niestety te miejsca bardzo zapycha. Od razu na drugi dzień dostałam krostek. Dawałam mu szansę wielokrotnie by sprawdzić działanie dłużej niż tydzień nie wytrzymałam tak zapycha:( szkoda bo borykam się z przebarwieniami i ponoć miał być cudem. Postanowiłam , że sprawdzę go zatem na dłoniach. Nie wysypywało szybko się wchłania, ale efektów brak totalnie jeśli chodzi o przebarwienia. Zastosowałam i skończyłam go jako krem do rąk. Niestety za tą cenę kupię kilka dobrych kremów do rąk. Nie kupię więcej.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania. Delikatnie pachnie.
    Wady:
    • Komedogenny bardzo dla cery mieszanej. Strefę T zatyka i w ciągu dnia sie wyświeca bardzo.
  • 20 maja 2022 o 7:57
    słabiutko
    Niestety, moja opinia na temat tego produktu nie będzie pochlebna. Może jednak, mimo wszystko, zacznę od pozytywów. Wysoki filtr SPF - niezwykle ważny dla skóry, Mocne nawilżenie - skóra naprawdę jest miękka i super nawilżona. Konsystencja jest ciężka ale mi to nawet odpowiada. Raczej nie na daje się dla cery tłustej. Zapach jest bardzo neutralny. No to przejdźmy do minusów. Kompletnie nie nadaje się pod makijaż. Stosowałam go tylko wtedy kiedy wiedziałam że nie muszę się malować. Bardzo długo się wchłania, bieli i zostawia białe zrolowane ślady na skórze. Pod tym kątem - tragedia. Z tego powodu niestety nie kupię więcej, a szkoda bo aspirował na fajny produkt.
  • 25 marca 2022 o 15:23
    W porządku
    Jest to w sumie pierwszy krem z SPF 50, jaki używałam. W dodatku kupiłam go przez pomyłkę, bo nie używam tego typu kremów i też kiepsko się znam na filtrach. Tak czy siak, krem Dermiki był w porządku. Co prawda dość mocno bielił i był tłustawy, ale nie zapychał skóry i był dość wydajny. Pachniał ładnie i nie kosztował kokosów.
    xgabvr
    12 maja 2021 o 23:46
    Średni przy cerze mieszanej
    Krem sam w sobie ma fajną formułę, nie za rzadki, nie za gęsty. Niestety przy aplikacji czasem mi się rolował. W trakcie dnia mocno się wyświeca, szczególnie w strefie T. Jednak dostaje dużego plusa za cenę i brak podrażnień. Bałam się, że w problematycznych u mnie miejscach(okolice oczu i ust) będzie piekł i rozdrażniał skórę. Pozytywnie się zaskoczyłam. Czy jest przeciwstarzeniowy? Chyba jestem jeszcze za młoda, żeby to określić. Kupiłam go ze względu na filtr 50 który zmarszczkom zapobiega, a nie redukuje!
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • dobrze się dokłada
    • czuć nawilżenie
    • filtr 50
    • wydajny
    Wady:
    • zdarza mu się rolować
    • mocno się wyświeca w strefie T
    • ciężko dostępny
  • 9 kwietnia 2021 o 13:17
    Nie dla mnie
    Mi bardzo podrażnia oczy, nawet gdy nie smaruję nim bardzo blisko oka. Ładnie pachnie. W trakcie pierwszego opakowania, ale niestety nie kupię go już.