Kremy na dzień

Eucerin Hyaluron - Filler + Elasticity Day Cream SPF 15 Krem na dzień SPF 15 do skóry dojrzałej

• 28 marca 2023 o 23:32
    Lubię go
    Liczę sobie 47 wiosen, ucieszyłam się więc , kiedy załapałam się na testowanie kremów Eucerin. Z wymiennymi wkładami kremów do twarzy to ja się jeszcze nie spotkałam. Nie mam pojęcia, gdzie te wymienne wkłady można kupić, a w przypadku tego kremu ( zresztą kremu na noc również) mamy właśnie do czynienia z wymiennymi wkładami. Poza tym, jeśli chodzi o opakowanie, mamy standard dla tej półki cenowej, czyli elegancki słoiczek zapakowany dodatkowo w kartonik. Zapach jest cudowny- kwiatowy, elegancki, szalenie kobiecy, a zarazem nienachalny. Jeżeli chodzi o konsystencję, to według mnie jest to bardziej emulsja niż krem. Mi osobiście to odpowiada. Używałam kremu pod makijaż, choć po nałożeniu kremu, a przed nałożeniem podkładu aplikowałam na skórę silikonową bazę pod makijaż- wtedy podkłady i pudry trzymały się na swoim miejscu. Krem wyraźnie poprawia elastyczność skóry, świetnie ja też nawilża, a przy tym nie obciąża i nie zapycha. Jest to oczywiście subiektywna ocena, mam zresztą bardzo suchą skórę. Krem oczywiście nie odejmie nam dwudziestu lat, ale na pewno nadaje twarzy wypoczęty, świeży, zadbany i wypoczęty wyglad. Wyrównuje koloryt skóry, wygładza ja i uelastycznia. Sięgnę ponownie- spodobała się mi konsystencja, spodobał się mi zapach.
    So_Flow
    2 stycznia 2023 o 19:15
    Świetny krem dla cery dojrzałej.
    Moja cera jest wrażliwa i wymagająca, z tendencją do wysuszania i pękających naczynek. Ten krem jest genialny. Widocznie redukuje przebarwienia, do których mam dużą skłonność, szczególnie po lecie. Spłyca zmarszczki i ujędrnia skórę. Gdyby był tańszy, kupowałabym tylko ten.
    Zalety:
    • świetny skład - zawiera aż 5 składników chroniących przed promieniami słonecznymi
    • nawilża
    • nie zawiera alkoholu, silikonów i parabenów
    • nie podrażnia
    • ma odpowiednią konsystencję
    • dobrze się wchłania
    • redukuje przebarwienia
    • skóra jest jędrna i wyraźnie odmłodzona
    • nienachalny zapach
    • estetycznie opakowanie
    Wady:
  • 25 marca 2023 o 11:25
    Nie zachwycił mnie
    Jestem fanką kremów Vichy, ale lubię testować nowe kremy, bo zawsze można znaleźć coś lepszego, niestety ten nie przebił moich ulubieńców. Przede wszystkim w kremie jest filtr i po jego nałożeniu mam uczucie, jakby moja skóra nie mogła oddychać, jakbym nałożyła maskę, jest to niestety typowy efekt kremów, filtrem. Dodatkowym minusem jest to, że w moim odczuciu krem trochę wysusza skórę. Na plus jest wygląd cery po nałożeniu, skóra jest rozświetlona, bardziej napięta, wygląda ładnie i zdrowo. Wydaje mi się też, że minimalnie wyrównał kolor mojej cery, zmarszczki są odrobinę spłycone, jednak krem dla mnie, a mam cerę dojrzałą, musi działać bardziej odżywczo i nawilżająco.
    Cairo
    3 kwietnia 2023 o 7:16
    Świetny krem dla dojrzałej skóry
    Jak w tytule. Dla skóry dojrzałej to znakomity krem. Wygładzenia głębokich zmarszczek wprawdzie nie zauważyłam, ale drobne rzeczywiście stają się mniej widoczne. Cera jest jak po liftingu - napięta i bardziej jędrna oraz dobrze nawilżona. Poza tym ten kosmetyk rozjaśnia przebarwienia, nowe, dzięki filtrom, się nie pojawiają. Ma lekką konsystencję, dobrze się wchłania i rozprowadza, świetnie nadaje się pod makijaż. Nie zapycha skóry, nie uczula. Ma delikatny, przyjemny zapach. Jest wydajny. Preparat zamknięty jest w eleganckim słoiczku Śmiało mogę polecić go innym paniom, zwłaszcza w dojrzałym wieku.
  • 3 kwietnia 2023 o 2:00
    Dobry krem jeśli nie uczulają cię filtry
    Krem ma przyjemną konsystencję, dobrze się rozprowadza i wchłania, jest bezzapachowy, a opakowanie estetyczne. Moja skóra jest dojrzała, wiotka, ma zmarszczki i przebarwienia. Krem poprawił jakość mojej skóry, ale niestety uczula mnie filtr.