Pomadki i szminki

L'Oreal Paris Lip Paint Matte Matowa pomadka w płynie

Nasi użytkownicy zostawili 55 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

KIN0183
    25 grudnia 2023 o 11:34
    Piękny efekt , komfortowe noszenie i średnia trwałość:)
    Pomadkę mam u siebie już 3 m-ce i szczerze mogę napisać ,że lubię ją mimo ,że to nie najtrwalsza pomadka w moich zbiorach. Zakupiłam ją bo zaintrygowały mnie opinie i trafiła się też promocja więc pomyślałam biorę, a że kocham różnego rodzaju czerwienie na ustach mój wybór padł na kolor 205 Apocalypse Red- piękny ciemny głęboki czerwony. Pierwsze co mnie zaskoczyło w tej pomadce to opakowanie i aplikator ( kopytko) do nakładania pomadki- dla mnie ten aplikator jest dokładny , idzie ładnie nałożyć kolorek na usta ,ale jak nie ma na nim nadmiaru produktu . Drugie pozytywne zaskoczenie to konsystencja musu- wydaje się tak jakby w tej miekkiej tubce nie było kosmetyku, a jest go dość sporo bo aż 8ml. Pomadka dzięki temu że jest musem nakładka się łatwo na usta, można ją dokładać i nie zrobi warstwy spękanej skorupki, dodatkowo nie wysusza ust przez co jej nawet nie czujemy. Zaskoczeniem w dobrym znaczeniu jest też ten ,,matt,, bo go nie ma odrazu, jak ,,zjemy pierwszą warstwę,, to się pojawia ,ale nie jest to typowy mat. Plusik daje jej też zapach i za to że się nie transferuje na okolice koło ust :) , więc można jeść tłuste potrawy bez rozmycia konturu. Ale jak wspomniałam w tytule ma ta pomadka średnia trwałość- mnie to nie przeszkadza, ale nie ma co liczyć na trwałość np.Maybelline SuperStay Matte Ink. U mnie po jakiś 4 godzinach ona się zjada od środka , ale mam na to sposób nakładam wtedy błyszczyk na Claresy z drobinami i robi mi się ombre na ustach :). Na pewno minusem pomadki jest jej cena regularna, moim zdaniem zdecydowanie za wysoka jak na markę można powiedzieć drogeryjną ,ale są promocje więc za niższą cenę chętnie ją kupię jeszcze. Drugiem minusem jest dostępność- swój egzemplarz kupiłam na E-Zebra, bo w Rossmanie jej nie widziałam, w Hebe też nie. Czy bym ją kupiła jeszcze raz. Myślę że tak, polubiłam ją i często po nią sięgam na różne okazje. Chętnie spróbuję też innych kolorów.
  • 28 października 2023 o 14:58
    jest bardzo źle
    Miałam dużo podejść do tej pomadki. Starałam się dawać kolejne szanse, by ją polubić, ale się nie da. Zdarza się, że niektóre produkty w zakresie tej samej serii różnią się właściwościami zależnie od odcienia, więc na wszelki wypadek: mój odcień to 207 (Wuthering purple), jest to mocny fiolet. Oprócz tego koloru właśnie, który wpisuje się w te, które bardzo lubię, nie jestem w stanie wymienić innych plusów tej pomadki, więc przejdę od razu do minusów: - W momencie malowania tworzy smugi, które trudno jest jakoś wygładzić nie tworząc innych. - Mat jest matem w znaczeniu braku drobinek, ja jednak po słowie 'matte' spodziewam się matowego wykończenia, a więc zaschnięcia na ustach. Ta pomadka nie zasycha w ogóle. - Szminka szybko ucieka z warg... rozmazując się na obszar poza nimi, co wygląda naprawdę źle. - Z opakowania ułamała mi się dolna część zakrętki, gdy chciałam opakowanie zamknąć. Częściowo to moja wina, bo mogłam użyć zbyt dużo siły, niemniej, producent też mógł pomyśleć o jakiejś zakrętce na klik. Poważnie, trudno napisać o tej pomadce cokolwiek dobrego. Nie miałam chyba jeszcze tak złej nigdy,
  • 10 października 2023 o 14:55
    Lubię ją używać
    Tak jak w tytule, lubię ją używać, kończę właśnie jedno opakowanie, mam odcień 211 Babe-in. Kolor coś między nude a odcieniem różu, idealnie pasuje mi do lekkich makijaży. Nakłada się łatwo dzięki aplikatorowi. Nie jest to jakoś mocno matowa pomadka, za co minus, drugi minus to to, co jest tu już wspominane, że nie jest jakoś mocno trwała. Kupiłam ją na promocji, a więc nie żałuję i chętnie ją zużyłam. Najpewniej kupię ponownie jeśli będzie znowu na promocji, jednak nie jest to idealna matowa i trwała pomadka, jakiej oczekiwałam.
    Zalety:
    • kolor i pigmentacja
    • łatwa aplikacji
    • cena na promocji
    Wady:
    • mało trwała
    • nie jest matowa
  • 16 lipca 2023 o 15:52
    Średni produkt
    Po matowej pomadce w płynie L`Oreal Paris, Lip Paint Matte spodziewałam się bardziej czegoś w formie tintu na usta z matowym wykończeniem. Pomadkę nakładam cieńką warstwą na usta, odczekuję chwilę, po czym nadmiar zdejmuję husteczką. Usta mają piękny kolor, niestety trwałość pozostawia wiele do życzenia. Produkt nie jest zastygający, a jego zapach przypomina mi kosmetyki stosowane przez moją babcię.
    Zalety:
    • kolor
    Wady:
    • trwałość
  • 9 czerwca 2023 o 16:33
    Ta pomadka w ogóle nie jest trwała ale kolor ma piękny
    Uwielbiam fioletowe szminki więc gdy trafiłam na ten cudowny kolor (207 wouthering purple)to kupiłam bez wahania. Zapłaciłam za nią 8,50 zł w Action. Tak w Action-czasem można tam znaleźć markowe produkty w niskich cena .Są to za pewne końcówki serii, kolory które wycofano albo się nie sprzedawały. Oczywiście testerów nie było a produkt był zabezpieczony więc sugerowałam się kolorem opakowania .Teraz mogę śmiało stwierdzić że kolor oddany został 1:1. Jest on cudowny- głeboki ciepły fiolet z taką purpurową nutą * Podoba mi się opakowanie tej szminki. Jest to tubka z miękkiego tworzywa zaopatrzona w aplikator gąbeczkowy ale jak dla mnie jest on zbyt włosiasty. * Konsystencja nie jest płynna tak jak w większości matowych pomadek. Przypomina mi mus który jest delikatny i leciutki. Przyjemnie sie rozsmarowuje na ustach ale niestety potrafi robić prześwity. Przy tak ciemnym kolorze wszystkie nierówności są bardziej widoczne. * Mogę też pochwalić zapach bo nie pachnie chemicznie tylko lekko owocowo * Największy minus to trwałość. Ta szminka w ogóle nie zastyga na ustach. Cały czas jest plastyczne i łatwo się rozmazuje .Odbija się wszędzie: na szklankach, sztućcach, zębach, skórze .Przenosi się samoistnie nawet nie wiem kiedy. Mimo użycia konturówki rozmazuje się poza kontur i wygląda bardzo niechlujnie. Dla mnie to jest niebezpieczny produkt bo o ile po nałożeniu wygląda ładnie to jak wyjdziemy z domu i nie będziemy spoglądać co jakiś czas w lusterko to będziemy pośmiewiskiem na ulicy . No i moje usta dość szybko przesusza mimo dość komfortowej formuły czuję po dłuższej chwili ścignięcie ust. Przeżyłabym to gdyby produkt był dobry .
    Zalety:
    • Plusy
    • bardzo ładny kolor, 100% w moim stylu
    • delikatny owocowy zapach
    • wygodny aplikator
    • ładne opakowanie
    • cena za jaką go kupiłam 8,50zł
    • delikatna musowa konsystencja
    Wady:
    • MINUS
    • kiepska trwałość
    • rozmazuje się
    • przesusza usta