Pudry do twarzy

Avon True, Flawless Soft Focus Finishing Pearls Matujące perełki adaptujące

• 16 listopada 2024 o 17:21
    Puder w kulkach
    Kupiłam ten puder za radą koleżanki. No i rzeczywiście u mnie się sprawdził. Nadaje mojej cerze świeżość i delikatność, długo się utrzymuje. Jest wydajny i łatwo się aplikuje. Bardzo podoba mi się forma perełek. Dla mojej wrażliwej cery jest ok.
    • Forma perełek
    monu92
    26 kwietnia 2020 o 12:54
    Nie są złe.
    Perełki matujące od Avon na pewno nie są pudrem iście dostosowanym do tego, by porządnie utrwalić makijaż, mogą służyć jako miły dodatek lub coś służącego do poprawki makijażu. Posiadam odcień Light Medium i z wyborem koloru trafiłam idealnie. Wygląda na twarzy bardzo naturalnie. Przyjemnie i gładko rozprowadza się po twarzy. Wygodny słoiczek, perełki zabezpieczone gąbeczką. Na pędzel aplikują się bardzo dobrze, nie kruszą się.
  • 21 lipca 2019 o 17:35
    Perełki zostały odczarowane!
    Perełki od AVONu, jaki to był hit gdy byłam młoda i latałam z katalogami wśród nauczycielek i Pań sprzątających! Każda musiała mieć te kuleczki, ja zazdrościłam, ale że brązera nie używałam (i dalej nie używam) to nie kupowałam. Później weszły rozświetlające i znów ukłucie, bo inny mają kolejny wariant kultowych perełek, a ja znów takich produktó nie używam... No i się doczekałam, perełki adaptujące, tak, coś co mogę użyć, hip hip hurra! :D Perełki przyszły do mnie zapakowane w czarny kartonik, w któym znajdowało się okrągłe, plastikowe i grube pudełeczko z zakręcanym wieczkiem. Cudo, moje pierwsze perełki! Oczywiście jak to w perełkach, 2/3 opakowania to gąbka uniemożliwiająca ich obijanie się i tym samym kruszenie, ale wierzcie mi, po takim czasie czekania na własne perełki, to nawet ta gąbka mnie ucieszyła ;) Wybrałam odcień Light, są one jasne, beżowo-różowe. Odcień dla mnie idealny, no to zaczynamy testowanie i tu czekał pierwszy zonk... Te perełki są niesamowicie zbite, przez co ciężko je nałożyć na pędzel. Macham tym swoim jak szalona a i tak mało co się przenosi na niego. Trudno, nie mam czasu, odpuszczam i sięgam po swój sprawdzony puder... Podejście drugie - zero makijażu, chcę tylko lekko zmatowić cerę przed wyjściem do sklepu. Macham pędzlem, macham, macham i ok, coś tam się nałożyło. Przeniosłąm na twarz, kilka razy całość powtórzyłam i... wygląda całkiem nieźle. Twarz ma dalej zdrowy blask, nie jest sucha czy tępa, a jednocześnie lekko zmatowiona i wygładzona, a jednak całkowicie naturalna, jakbym nic na niej nie miała i to jest super! Podejście trzecie - na krem BB w celu jego utrwalenia i niestety w tym celu zgniotłam kilka kuleczek, by jako tako imitowały puder sypki i dopiero wtedy dałam radę utrwalić mój make-up. Bez tego zabawa jest niewarta świeczki, bo człowiek wkłada dużo pracy, a efekt mizerny... Tak utrwalony make-up wyglądał swieżo, a jednocześnie nie swieciłam się jak światełka na choince. Niestety cały ten piękny i naturalny mat utrzymuje się u mnie max 3h, a później moja mieszana cera przypomina gwiazdę na niebie... Spodziewałam się fektu wow, a niestety czekało mnie rozczarowanie. Te perełki sprawdzają się u mnie tylko na szybkie wyjście z domu, by ogarnąć trochę cerę, ale niestety nic więcej. Problematyczne jest dla mnie samo ich nakładanie na twarz, a zabawa by utrwalić nimi makijaż nie jest dla mnie ciekawa. Niestety perełki zostały odczarowane, te co mam po prostu zmiażdżę i wymieszam z jakimś pudrem by je zużyć..
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • nałożone samodzielnie poprawiają wygląd cery
    • wydajne
    Wady:
    • bardzo zbite
    • niewygodne w nakładaniu, słabo sie nabierają na pędzel
    • słabo matują (max 3h)
  • 1 listopada 2018 o 9:05
    Zawiodłam się na nich
    Mój odcień to Light, o wiele za ciemny jak na taki odcień, dobrze, że nie wybrałam medium. Nie jestem do końca zadowolona z tych perełek. Po pierwsze, są bardzo twarde, zbite, nabieranie ich pędzlem trwa wieki. Na pędzlu zostaje odrobina pudru, bardzo irytujące. W końcu je pokruszyłam i używałam jak sypki. Podobał mi się efekt chwilę po skończeniu makijażu- twarz była zmatowiona, ale i z blaskiem, nie był to kredowy mat, a zdrowo wyglądająca skóra. Szkoda, że efekt trwał góra dwie godziny, po tym czasie świeciłam się jak dioda. Testowałam go wraz z czterema podkładami, za każdym razem efekt ten sam. Miałam również wrażenie, że puder lekko ciemnieje na twarzy. Wiązałam z tym produktem większe nadzieje, rozczarował mnie, ale nie żałuję, że spróbowałam.
    Zalety:
    • wydajny
    • solidne opakowanie
    • efekt naturalnej, zdrowej skóry
    Wady:
    • jest nietrwały
    • perełki są bardzo twarde
    U konsultantki
  • 27 września 2018 o 10:00
    tylko przyzwoite
    Lubię Avonowskie perełki , mam do nich sentyment bo pamiętam , że ponad 20 lat temu były marzeniem mojej mamy :D W sumie do teraz jej nie przeszło bo kupuje je kilka razy w roku chyba na wypadek wojny czy końca świta :P I ja też dzięki niej kupuje każdy nowy wariant. A matujące już w ogóle mnie kupiły- mam cerę mieszaną więc rzucam się na wszystko co matujące :) Opakowanie jest dość ładne. Zakręcany plastikowy słoiczek dość dobrej jakości. Perełki zabezpieczone dodatkowo gąbką więc można je transportować bez problemu. Należy tylko pamiętać aby nie używać tej przekładki do aplikacji produktu- serio spotkałam się z osobami które aplikują tym produkt. Nie wolno! To nie jest aplikator do produktu- chyba że ktoś tęskni za dermatologiem i kuracją ratująca facjatę to wtedy tak :) Mam odcień Light- ten do jasnej karnacji. Są w nim jasne pastelowe perełki w odcieniach kremowym, jasnego różu i jasnej brzoskwini. Zapachu nie wyczuwam. Z wcześniejszych wersji pamiętam , że na tych perełkach po pewnym czasie robiła się taka warstewka jakby tłusta i wtedy nie dało się już z nich wyciągnąć koloru. W tej wersji na razie tego nie zauważyłam , ale jak coś takiego się dzieje to wtedy rozgniatam je trzonkiem pędzla i z kulek robię puder sypki. No :) Jak wiadomo kulki lubią wpadać między włosie pędzla i spadać na podłogę i chciał nie chciał trzeba przeprowadzać akcję poszukiwawczą zakrojoną na całe mieszkanie- chyba , że nakładamy ten produkt pędzlem typu wachlarz. Wtedy jest spoko. Ale ja często zapominam i nakładam kabuki i wtedy wiadomo.. Miotła i szufelka ;D No ale kto nie ma w głowie to ma w nogach :) Perełki do pędzla przyczepiają się dobrze ( czasem aż za dobrze ) nie ma problemu z transportem na twarz. Rozkładają się równomiernie , nie osadzają w załamaniach twarzy , zmarszczkach i włoskach. Nie dają żadnego koloru i na podkład i jego właściwości też nie wpływają. Nic się nie ciastkuje i nie grudkuje. Konturowanie twarzy również idzie bez problemu gdy omotamy nimi całą twarz. Faktycznie ładnie wyglądają nałożone na twarz. Cera jest matowa , ale nie sucha. Efekt matu utrzymuje się na mojej mieszanej cerze około 5 godzin- czyli przyzwoicie. Makijaż wizualnie wygląda na scalony , ładnie się wychodzi na zdjęciach więc ten Soft Focus faktycznie nie jest tylko napisem na opakowaniu. Jednak to scalenie makijażu nie jest rewelacyjnie. Owszem na takie wygląda jednak w sytuacjach stresujących , albo by gdzieś się spieszymy i biegniemy czy zaiwaniamy szybkim krokiem puder przestaje dawać radę- twarz potrafi się spocić szczególnie czoło i łuk kupidyna. Nie jest to więc taki typowy puder matująco- scalający. Należy go mieszać z innym pudrem który mamy sprawdzony i wiemy że wszystko w ryzach nam utrzyma. Ten więc polecam jako produkt dodatkowy- delikatnie matujący i nadający efekt rozmycia rysów co jest spoko do zdjęć:) Czyli bardziej taki gadżet niż pomocniczy puder. Ale to wydajny gadżet. Który nie podrażnia i nie zapycha porów. Więc jeśli ktoś koniecznie chce się na niego skusić to może :)
    • nie uczula
    • daje wizualny efekt ładniejszej twarzy
    Wady:
    • kulki problematyczne w nakładaniu pędzlem
    • mat 5 godzin to nie rewelacja a przyzwoitość
    • w stresujących sytuacjach nie trzyma scalonego makijażu w ryzach
    U konsultantki