Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Delia Dermo System, Żel do mycia twarzy i okolic oczu

Delia Cosmetics Cosmetics, Dermo System, żel odświeżający do mycia twarzy, 200 ml

• 22 lipca 2024 o 23:22
    Świetny, delikatny żel do mycia twarzy
    To już moje drugie opakowanie tego świetnego żelu, który zachęciła swoją konsystencja, działaniem oraz formą aplikacji, która jest pompką. Formuła żelu jest na tyle delikatna, że nadaje się do mycia zarówno twarzy, jak i wrażliwych okolic oczu, minimalizując ryzyko podrażnień ( sama korzystam z tego produktu przy demakijażu). Efektywnie usuwa nadmiar sebum i redukuje podrażnienia. Nawet wodoodporny tusz nie ma z nim szans. Dzięki składnikom nawilżającym i pielęgnującym, żel nie tylko oczyszcza, ale także nawilża skórę, zapobiegając uczuciu suchości i ściągnięcia. Żel jest przebadany dermatologicznie i hipoalergiczny, co czyni go odpowiednim dla osób z wrażliwą skórą i skłonnością do alergii. Ma przyjemną konsystencję, która łatwo się aplikuje i spłukuje, podczas mycia powstaje delikatna pianka, która nie szczypie.
    Zalety:
    • Delikatnie myje i usuwa makijaż
    • Na lekki zapach
    • Jest tani i dostępny niemalże wszędzie
    • Odpowiedni dla alergików i skór wrażliwych
  • 25 stycznia 2024 o 12:06
    Spełnia swoją rolę
    Żel zakupiłam w stokrotce za jakieś 7 zł. Także tani jak barszcz ale robi robotę. Zamknięty w pojemnik z pompką za co bardzo szanuję ponieważ nie na nic poreczniejszego i bardziej higienicznego jak właśnie opakowanie z pompką. Żel nie zawiera alkoholu stąd oczyszcza skórę twarzy bez podrażnień i wysuszania. Świetnie domywa wszelkie zanieczyszczenia zarówno wynikające z pracy gruczołów łojowych jak i makijażu. Jest też bardzo wydajny ponieważ jego gęsta formuła pozwala na użycie go w niewielkiej ilości. Warto wypróbować za tę cenę.
  • 11 października 2023 o 19:19
    Tani...zmywa makijaż...nadaje się do codziennej pielęgnacji
    Pierwszy produkt, jaki kupiłam z tej firmy, to było mleczko do demakijażu. Było tanie, kupiłam na szybko w sklepie spożywczym i byłam z niego bardzo zadowolona. O dziwo później w innym sklepie zobaczyłam na półce właśnie ten żel do mycia z tej samej linii. Skoro mleczko było dobre, to skusiłam się i na Żel. Nie zawiodłam się. Żel zamknięty jest w plastikowej butelce z pompką. Jego pojemność to 200 ml. Wystarczy w zasadzie jedna pompka, by umyć buźkę, ja jednak zawsze biorę dwie. Konsystencja bardziej rzadka, nie wypływa z pompki. Idealnie zmywa makijaż bez wcześniejszego użycia mleczka czy płynu micelarnego. Żel nie podrażnia okolic oczu, nie wywołuje alergi. Podobno nadaje się do każdego typu cery. Ja mam mieszaną I mogę powiedzieć, że nie obciąża mi dodatkowo cery j nie powoduje dodatkowych wyprysków czy krostek. Co najważniejsze nie ściąga skóry. Co do składu samego kosmetyku to mógłby być lepszy, ale za takie pieniądze nie ma czego wymagać. Posiada składniki nawilżające: D-panthenol i naturalną betainę, a także ekstrakt z szałwii. Ja wiem, szału i efektu ten żel na buzi nie zrobi aleee super oczyszcza twarz, nie pozostawiając makijażu, więc jako żel do mycia się sprawdza.
    Zalety:
    • tani
    • wydajny
    • super zmywa makijaż
    • nie podrażnia
    • nie wysusza skóry
    Wady:
  • 3 lipca 2023 o 0:35
    Średni
    Generalnie nie wysusza i zmywa makijaż dość dobrze. Skład produktu zawiera parabeny i sztuczne barwniki stad nie kupię go więcej. Ponadto na plus można wskazać dobre opakowanie - poręczna pompka i łatwość użycia . Zapach i konsystencja ok.
    Zalety:
    • Dzialnie
    Wady:
    • Sklad
  • 14 marca 2023 o 19:06
    niewinny a dobry
    Żel kupiłam jakiś czas temu za jakieś 8 złotych ponieważ potrzebowałam czegoś na szybko do demakijażu. Produkt ten okazał się dobry, nie uczulił ani nie podrażnił wrażliwych oczu. Żel zamknięty jest w butelce z pompką, przez co bardzo łatwo dozować jego odpowiednią ilość. Już jedno naciśniecię wystarczy na umycie całej twarzy z resztek makijażu. żel ten ma ma lekki, przyjemny zapach i lekką konsystencję. Jeśli chodzi o działanie to sprawdza się bardzo dobrze, bez potrzeby używania prędzej innych kosmetyków do tego przeznaczonych. Skóra po nim pozostaje bardzo miękka w dotyku i nie powoduje efektu ściągnięcia . Naprawdę dobrze doczyszcza a pory są mniej widoczne.Jestem z niego zadowolona.