Mleczka do ciała

Mixa Hyalurogel, Intensywnie nawilżające mleczko do ciała

Bodyland.pl
Mixa Hyalurogel Mleczko intensywnie nawilżające mleczko do skóry odwodnionej suchej i wrażliwej 400ml
notino.pl
Mixa Ekspert Skóry Wrażliwej Mleczko Intensywnie Nawilżające Hyalurogel 400ml

• 1 maja 2025 o 22:12
    Bardzo dobry lekki balsam
    Bardzo przyjemnie używało się tego balsamu. Jest bardzo lekki i szybko się wchłania chociaż zostawia uczucie "mokrej" skóry, które lubię. Rozprowadza się bez problemu, nie smuży, można go używać, gdy nie ma zbyt dużo czasu. Ma przyjemny, delikatny zapach charakterystyczny da białej kosmetyki. Daje efekt natychmiastowego ukojenia i schłodzenia skóry. Idealny po goleniu oraz po zejściu ze słońca. Jeśli chodzi o nawilżenie, to jest dobrze, ale mogłoby być lepiej, zwłaszcza w tej cenie. Opakowanie z pompką bardzo wygodne, ale po rozcięciu tego balsamu jest jeszcze naprawdę dużo, a pompka już go nie łapie.
    • ukojenie
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • nawilżenie mogłoby być większe
  • 18 sierpnia 2024 o 19:12
    Intensywnie nawilżające
    Mixa Hyalurogel to produkt, który obiecuje intensywne nawilżenie skóry, dzięki zawartości kwasu hialuronowego – składnika znanego ze swojej zdolności do wiązania wody w skórze. Mleczko zostało stworzone z myślą o osobach z suchą, a nawet bardzo suchą skórą, która potrzebuje głębokiego i długotrwałego nawilżenia. **Konsystencja i zapach:** Mleczko ma lekką, ale jednocześnie bogatą konsystencję, co sprawia, że jest łatwe w aplikacji i szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustej warstwy. Dzięki temu idealnie nadaje się do stosowania zarówno rano, jak i wieczorem. Zapach jest delikatny i przyjemny, nie przytłacza, a raczej dodaje świeżości podczas aplikacji. **Działanie nawilżające:** Efekty nawilżające są zauważalne już po pierwszym użyciu. Skóra staje się miękka, gładka i wyraźnie bardziej nawilżona. Dzięki obecności kwasu hialuronowego, mleczko nie tylko nawilża powierzchniowo, ale również pomaga utrzymać nawilżenie na dłużej, co sprawia, że skóra jest bardziej elastyczna i mniej podatna na przesuszenia. Regularne stosowanie produktu prowadzi do poprawy ogólnej kondycji skóry, która staje się zdrowsza i bardziej promienna. **Skład i bezpieczeństwo:** Mixa jest marką znaną z produktów dedykowanych skórom wrażliwym, dlatego Hyalurogel nie zawiera parabenów ani alkoholu, co minimalizuje ryzyko podrażnień. Produkt jest testowany dermatologicznie, co czyni go bezpiecznym wyborem nawet dla osób z delikatną skórą. **Wydajność i opakowanie:** Opakowanie jest wygodne i praktyczne, z pompką, która ułatwia dozowanie odpowiedniej ilości mleczka. Produkt jest wydajny – niewielka ilość wystarcza, aby dokładnie pokryć skórę. To sprawia, że mleczko jest ekonomiczne i starcza na dłużej. **Podsumowanie:** Mixa Hyalurogel, Intensywnie nawilżające mleczko do ciała, to doskonały wybór dla osób szukających skutecznego i długotrwałego nawilżenia. Dzięki swojej lekkiej, ale bogatej formule, produkt nie tylko nawilża, ale również wzmacnia barierę ochronną skóry, sprawiając, że staje się ona miękka, gładka i promienna. To idealne mleczko do codziennego użytku, szczególnie w okresach, gdy skóra wymaga intensywniejszej pielęgnacji.
  • 4 marca 2024 o 23:41
    zawód na całej lini
    Balsam kupiłam będąc pod wrażeniem regeneracyjnego, cena nie była niska bo niepełne 43 zloty w Rossmannie ale zdecydowałam, że muszę go przetestować czy jest tak samo wspaniały jak ten wyżej wspomniany. Nie jest. Oczekiwałam podobnego poziomu nawilżenia czy regeneracji moje suchej skóry. Męczyłam się z nim z miesiąc, codziennie używałam, czasami dwa razy dziennie. Nie przyniósł mi żadnych efektów. Szala goryczy przelała się gdy przez dwa tygodnie próbowałam wyeliminować drobne podrażnienia po goleniu, czego nie zapewnił mi ten balsam a najtańszy, perfumowany użyty z przypadku. Aplikacja jest banalnie łatwa, pompka zdecydowanie to ułatwia. Wiadomo, że pod koniec użytkowania kosmetyku przestaje działać i należy rozciąć balsam by wydobyć resztki ale tutaj zostało go zbyt dużo by nazywać to "resztkami". Ważne jest dla mnie, aby balsam nie mazał się i szybko wchłaniał. i to mi zapewnił. Po aplikacji, balsam przynosi skórze natychmiastowe ukojenie. I to jedyny plus jaki zauważyłam. Niestety nawilżenie jest tak słabe, że po upływie 12 godzin skóra wraca do pierwotnego stanu. Po ominięciu aplikacji przez jeden dzień, skóra jest bardzo sucha i widocznie podrażniona. Jestem zawiedziona tą wersją, zwłaszcza gdy tak bardzo lubię tą pomarańczową, regeneracyjną. I przeżyłabym ten bubel lepiej, gdyby nie fakt, że cztery razy tańszy balsam wyeliminował mój problem, który ten nie potrafił przez dwa tygodnie. Zdecydowanie nie skuszę się na ponowne jego kupno.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja, nie marze się i szybko się wchłania
    • bezzapachowy
    • przynosi ulgę suchej skórze
    Wady:
    • wysoka cena w porównaniu do otrzymanych efektów
    • nie nawilża
    • słaba wydajność
    EwaKK11
    30 sierpnia 2023 o 7:10
    Nie dla mnie
    Mleczko ma świetne noty ale, widocznie, jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę. Kosmetyki Mixa bardzo lubię ale to mleczko, jak dla mnie, bardzo słabe. Od samego początku nie lubiłam go stosować. Niby lekka konsystencja, szybko się wchłania ale potem czułam taki śliski, chemiczny film. Zapach też mi nie podszedł. Żeby jakoś zużyć, zaczęłam stosować tylko na nogi. Po jakimś czasie zobaczyłam, że skóra nóg jest w znacznie gorszym stanie, sucha, podrażniona, miejscami chropowata. U mnie się nie sprawdził.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • konsystencja mleczka
    Wady:
    • u mnie pogorszenie stanu skóry, wysuszenie
    • nie podoba mi się sztuczny zapach
  • 17 czerwca 2023 o 23:36
    Działanie mega
    Mleko super nawilża skórę nawet moich dzieci miały zawsze sucha zniszczona skórę a po pierwszym użyciu już była znaczna poprawa i widać było efekt nawilżenia. Opakowanie ma balsam z pompką bardzo praktyczne. Ogólnie na plus.