Maseczki w płachcie

Mishe Litchi with Iceland Glacial Water Mask Sheet Nawilżająca maseczka `Woda lodowcowa z liczi`

kaskaw8
    9 stycznia 2025 o 20:31
    Uciekające nawilżenie
    Ogólnie maska jest całkiem dobra. Od razu daje uczucie ulgi i nawilżenia przy suchej czy/i podrażnionej skórze. Jednak ten efekt nie jest jakoś wybitnie długotrwały. Maska ma formę płachty. Jest bardzo mocno nawilżona. W opakowaniu znajduje się bardzo dużo esencji. Taka ilość jest praktycznie nie do zużycia przy jednorazowym nałożeniu. Ja ten płyn dokładałam chyba 3 razy, a i tak troszeczkę go zostało. Maseczka jest dość duża, ale nieprzesadnie. Otwory na oczy czy usta są w porządku. Materiał cienki, ale dobrze się go układa na skórze; nie rwie się. Z maseczki nie spływa esencja, czego się obawiałam przy otworzeniu opakowania. Maska nie pachnie liczi. Praktycznie nie pachnie niczym. Efekty po użyciu maseczki są fajne, ale nie jakieś powalające. Skóra jest od razu ukojona, lekko nawilżona i trochę lepka. Konsystencja esencji jest żelowa, ale nieco bardziej rozwodniona. Wchłania się w sekundę. Efekty nie są długotrwałe. Na szczęście maseczka nie podrażnia ani nie zapycha. Dobrze działa na suche skórki, bo rozmiękcza je i pomaga się ich pozbyć.
    Zalety:
    • Dużo esencji;
    • Dobry materiał;
    • Szybkie ukojenie;
    • Lekkie nawilżenie;
    • Do odświeżenia skóry latem będzie idealna.
    Wady:
    • Zapach;
    • Krótkotrwały efekt.
  • 7 grudnia 2023 o 12:47
    Świetnie radząca sobie z podrażnioną skórą maseczka.
    Używa od:próbka
    Maseczkę tę kupiłam na popularnym serwisie aukcyjnym, płacąc za nią raptem kilka złotych. To była naprawdę korzystna kwota jak na tego typu produkt - zwłaszcza, że czasem maski w płacie potrafią osiągać horrendalne ceny. Maska zamknięta jest w solidnie wykonanej saszetce o zachęcającej szacie graficznej przedstawiającej owoc liczi na jasnym tle. Lubię takie mocne akcenty zanurzone w prostocie. Opakowanie jest także funkcjonalne, gdyż łatwo je otworzyć i wydobyć ze środka płat. Sama płachta jest zrobiona z przyjemnego dla skóry twarzy materiału i dobrze przylega do skóry twarzy. Również jej wielkość jest optymalna, a otwory na oczy i usta dopasowały się do moich wymiarów. W saszetce znajduje się także sporo esencji, więc płat jest nią porządnie nasączony. Zapach esencji przypadł mi do gustu: był świeży, owocowy. Sama esencja praktycznie całkowicie się wchłania bez pozostawiania lepkiej warstwy, za co ode mnie spory plus, gdyż nie przepadam za uczuciem lepkości na twarzy. Jeśli zaś mowa o składzie, mamy tutaj takie dobroczynne substancje jak: * powszechnie wszędzie stosowana, nawilżająca gliceryna * niacynamid pomagający się uporać z niedoskonałościami * pantenol dający ukojenie * zwalczający wolne rodniki wyciąg z owoców liczi chińskiego * dogłębnie nawilżający kwas hialuronowy * będąca antyoksydantem pochodna witaminy E * wyciąg z oczaru wirginijskiego o działaniu antybakteryjnym * rozjaśniający przebarwienia kwas askorbinowy. A wszystko to zanurzone w wodzie morskiej. Nie brakło jednak i kontrowersji, jak disodium EDTA, ale ogółem nie jest źle. Co do efektów: jest bardzo w porządku, zwłaszcza jak na maskę za tak małe pieniądze. Przed zastosowaniem kosmetyku moja skóra była mocno podrażniona, zaczerwieniona, a nawet piekąca, a po zdjęciu płachty mój dyskomfort został zupełnie zniwelowany, a cera powróciła do normalnego kolorytu. Do tego bużka była lepiej nawilżona, wygładzona i mięciutka w dotyku. Ja jestem zadowolona i ochoczo sięgnę po ten produkt ponownie, gdyż naprawdę mi się sprawdził!
    Zalety:
    • płachta wykonana z mięciutkiego materiału, dobrze przylegająca do skóry, z dobrze wyciętymi otworami
    • bogate nasączenie esencją
    • przyjemny zapach
    • esencja jest lekka, dobrze się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy
    • maska nawilża, wygładza, niesamowicie łagodzi podrażnienia i zmiękcza skórę
    • nie piecze ani nie szczypie podczas użytkowania
    • nie zapycha porów
    • sporo wartościowych substancji w składzie
    • bardzo korzystna cena
    • estetycznie wykonane i komfortowe w użytkowaniu opakowanie
    Wady:
    • disodium EDTA w składzie
  • 8 października 2023 o 0:41
    Krótkotrwałe nawilżenie
    Moja cera sucha i wrażliwa. Przez te chłodne dni nawet bardzo sucha. Po wyjęciu płachta ocieka esencją, nie pachnie ani liczi ani owocowo. Płachta dobrze przylega do twarzy, ale otwory na oczy mogłyby być nieco większe. Według producenta należy ją trzymać 15-20min, ja za to trzymałam prawie 40 minut. Po tym czasie zaczęła lekko odchodzić od skóry, ale wraz była wilgotna. Po zdjęciu płachty skóra o dziwo bardzo szybko zrobiła się sucha. Esencja momentalnie się wchłonęła, nałożyłam kolejną warstwę płynu, gdyż zostało mi trochę w saszetce, chwila moment i po esencji. Czuję lekki niedosyt. Oczywiście nie mam tak suchej twarzy co przedtem, ale od razu po masce musiałam nałożyć krem nawilżający aby poczuć się komfortowo. Nie wywołała żadnych reakcji alergicznych. Pozostało mi tylko po niej uczucie chłodu, niezbyt jest to przyjemne w chłodny jesienny wieczór, w lato zapewne byłoby strzałem w 10.
    Zalety:
    • nie uczuliła
    • odświeżyła i delikatnie nawilżyła
    • dobrze przylegająca płachta
    • sporo esencji
    Wady:
    • krótkotrwałe uczucie nawilżenia
    • średnio przyjemne "zimno" w chłodniejszą porę roku
    Drogeria Natura
    ksanaru
    19 września 2023 o 11:17
    Przyjemna
    To kolejna maska z tej serii jaką miałam okazję stosować i ponownie jest dla mnie pozytywnym zaskoczeniem. Płachta jest komfortowa, dobrze się trzyma na twarzy, nie trzeba jej poprawiać, jest dobrze nasączona esencją. Twarz po jej użyciu jest nawilżona, ukojona i odżywiona. Skóra nie jest nieprzyjemnie napięta. Dużym plusem jest też zapach - bardzo przyjemny, lekki i rześki. :)
    • działanie
    • kojenie
  • 5 lipca 2023 o 1:17
    jako zapasowa idealna
    to moim zdaniem must-have jesli chodzi o zapasowa maseczke. jestem osoba młoda ze skora trądzikową i tłusta. produkt doskonale radzi sobie z nawilżenie i zredukowaniem uczucia ściągnięcia skory. jestem naprawde zadowolona z jego działania jesli chodzi o ta polkę cenowa. opakowanie jest charakterystyczne dla maseczek w płachcie: cienkie i plastikowe. jestem dosc mocnym alergikiem ale mimo to nic mi sie nie działo w trakcie używania produktu. konsystencja nie przypadła mi do gustu wydaje mi sie ze produkt po prostu nie trzyma sie płachty. zaraz ścieka i trudno tak naprawde nałożyć go na twarz. jesli chodzi o design to jestem zawiedziona jednak polecam wyprobowac! to produkt warty przynajmniej przetestowania dzieki dobrej cenie i nawilżeniu

Zobacz także inne Maseczki w płachcie