Pasty do zębów

Equilibra Aloe Gel Dentifricio Tripla Azione Pasta do zębów o potrójnym działaniu - żel aloesowy

EQUILIBRA Aloesowa pasta-żel do zębów o potrójnym działaniu - Aloe Gel Aloesowa pasta-żel do zębów o potrójnym działaniu - Aloe Gel

• 17 stycznia 2023 o 11:12
    Ciekawa alternatywa dla pasty
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Próbkę żelu dostałam w gratisie do zamówienia on-line. Cena regularna nie jest zbyt wysoka, ale produkt dość słabo dostępny. Żel ma dość rzadką konsystencję, ale jest zaskakująco wydajny (używam objętościowo trochę mniejszej ilości niż w przypadku zwykłych past). Smak delikatny, przypomina mi pasty ziołowe. Pomimo delikatności, chwilami ma się wrażenie większej "mocy" Czuję się trochę jakbym piła mocną herbatę. Ciężko to wytłumaczyć. Żel myje zęby i odświeża oddech, ale niezbyt mocno. Dla mnie to taka przeciętna pasta, ale z dobrym składem. Zauważalny jest brak SLS - żel pieni się nie za mocno. Żel jest według mnie ciekawą alternatywą dla tradycyjnych past do zębów. Ma dobry skład i dla mnie dość wystarczające działanie. Polecam wypróbować.
    Zalety:
    • Skład
    • Ciekawy smak
    Wady:
    • Zbyt lekkie odświeżenie oddechu
  • 15 maja 2019 o 15:15
    Lepsza niz standardowe pasty ale nie radzi sobie z plamami po kawie
    Pasta jest zdecydowanie czymś innym niż standardowe pasty. Zawartość aloesu jest bardzo duża i zdecydowanie jest go czuć. Ja używałam pasty głównie ze względu na to, że miewam podrażnione dziąsła a aloes działa na nie wyjątkowo kojąco, dla osób które mają podrażnienia lub rany w jamie ustnej zdecydowanie polecam bo aloes bardzo koi rany w jamie ustnej. Sama pasta też jest w porzadku oczyszcza, pozostawia świeży oddech oraz miły posmak aloesu w buzi. Niestety pasta bardzo słabo radzi sobie z dziennymi przbarwieniami, które powstają po piciu kawy, Zauważyłam znaczny wzrost przebariweń stosując tą pastę.
    Zalety:
    • Duża ilość aloesu
    • Dostępna stacjonarnie w dużej ilości sklepów oraz w sklepach internetowych
    • Działa kojąco na dziąsła
    Wady:
    • Nie radzi sobie z przebariweniami, które powstają na wskutek picia kawy
  • 8 lutego 2019 o 15:43
    Żel - pasta Equilibra
    Żel aloesowy o potrójnym działaniu do zębów, bez fluoru - kupiłam i moja ciekawość została zaspokojona. Aloes w kosmetykach lubię, posiada działanie przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, polecany do skóry dojrzałej , ust i włosów, do ciała a także polecany do picia. Szerokie spektrum zastosowania i działania. Żel - pasta został zamknięty w plastikowej tubce z zakrętką. Tubka jest miękka, można wycisnąć odpowiednią ilość i postawić ją na zakrętce. Szata graficzna i kolorystyka opakowania prosta i przejrzysta utrzymana odcieniu biało - zielonym. Pasta dodatkowo zapakowana w kartonik na którym importer umieścił naklejkę z informacjami w języku polskim. Żel w kolorze jasno zielonym o lekkiej konsystencji, pieni się delikatnie i posiada delikatny miętowy zapach. Odświeża oddech ale nie jest to efekt wow. Miętowy posmak ale świeżość oddechu mogła by być lepsza po umyciu zębów. W kwestii technicznej - tylko dobrze myje zęby i jest bardzo delikatny w działaniu. Jestem wielbicielką kawy i piję jej spore ilości, herbatki czarne, owocowe i rozgrzewające w te zimowe dni także, dlatego też zwracam uwagę na nalot i osad nazębny - tu mam zastrzeżenia. W tej kwestii słabo sobie radzi. Aby dobrze wyczyścić ząbki muszę go sporo nałożyć a to przekłada się na wydajność. Skład naturalny bez SLS i parabenów, cena przyjazna dla kieszeni. Czy kupię ponownie - nie, wolę coś bardziej skutecznego w działaniu.
    Zalety:
    • delikatna w działaniu, nie podrażnia dziąseł
    Wady:
    • odświeża ale na bardzo krótko, aby dobrze spienić i dokładnie wyczyścić ząbki trzeba jej sporo nałożyć
    Shibata
    9 listopada 2018 o 14:42
    Doskonała pasta
    Świetna pasta o delikatnym smaku. Dobrze czyści zęby. Ma ciekawą konsystencję - coś pomiędzy żelem a pastą. Może się też nadawać dla starszych dzieci, gdyż jej smak jest bardzo wyważony.
    Zalety:
    • Smak, konsystencja