Cienie do powiek

Too Faced Chocolate Chip, White Chocolate, Eyeshadow Palette Paleta 12 cieni do powiek

missimo
    30 lipca 2019 o 16:36
    Nie tak zła jak o niej mówią
    To moja pierwsza paleta Too faced. Może niekoniecznie dobry wybór jak na rozpoczęcie przygody z cieniami tej marki biorąc pod uwagę ogrom negatywnych opinii, ale postanowiłam wypróbować, szczególnie, że udało mi się dorwać ją za korzystną cenę. Opakownie plastikowe, ale porządnej jakości. W środku znajduje się lusterko oraz 10 małych cieni i 1 duży, bazowy. Jak na cenę regularną jest to dość mało, bo paleta jest dosłownie tycia. Z drugiej strony to i tak, czy kiedykolwiek wykonczyłaś jakiś cień do zera? Ja chyba nie. Zapach oczywiście cudny, czekoladowy. Co do samej jakości cieni, to jest nierówna. Moim zdaniem przy nakładaniu pędzlem wyglądają o niebo lepiej niż na swatchach. Bazowy niesamowicie napigmentowany i miękki, ale osypuje się. Reszta nie osypuje się w ogóle. Generalnie są bardzo miękkie, kremowe, momentalnie się rozblendowują. Pigmentacja jest nierówna. Niektórym nie można nic zarzucić, a niektórych jakby nie było. Na szczęście nie ma takich wiele i można budować intensywność. Co do metalicznych cieni to też wiele nie mogę zarzucić. Dobrze się kleją powieki i intensywnie połyskują, nakładane zarówno na sucho jak i na morko (oczywiście, że na mokro lepiej). Wydaje mi się, że niskie oceny spowodowane są niezrozumieniem tej palety. Ona nie jest do artystycznych, intensywnych makijaży, a do codziennego użytku. Efekt jaki daje jest delikatny, ale dodający niesamowitej zwiewności i dziewczęcości. Poza tym, jest przyjazna bladziochom. Jako osoba z jasną karnacją zawsze zmagam się z tym problemem, że większość cieni wygląda u mnie zbyt intensywnie w porównaniu do karnacji, co powoduje intensywny, wieczorowy efekt. Tutaj tego problemu nie ma. Oko jest podkreślone, ale nie przesadnie. Podsumowując, ja jestem zadowolona z tego zakupu, ale nie jest to paleta dla każdego.
    Zalety:
    • cudny zapach
    • porządnej jakości opakowanie
    • cienie się niesamowicie łatwo blendują
    • długotrwałe
    • jakość cieni w większości zadowalająca
    • ładna kolorystyka, przyjazna bladziochom
    Wady:
    • bardzo wysoka cena, mało produktu
    • niektóre cienie mogłyby być bardziej napigmentowane
    • cień bazowy mógłby się nie osypywać
  • 3 grudnia 2018 o 22:50
    Tylko ładny zapach i smak.
    Jest to mniejsza wersja palety White Chocolate Bar, gdy przyszłam do sephory z zamiarem kupna tej klasycznej, dużej palety TF, podchodząc do kasy zauważyłam na dziale Beauty2go tę mini paletkę, więc postanowiłam, że lepiej wydać połowę i w razie gdyby była do bani, nie wtopić tyle kasy. No iii jestem szczęśliwa, że nie wzięłam tej dużej... Opakowanie jest śliczne, słodka mała czekoladka, paletka pięknie pachnie jak Kinder Niespodzianka, w smaku jest słodko, sztucznie czekoladowa. Kolory cieni są bardzo jasne, nie mamy tutaj żadnego ciemniejszego brązu, jedyny ciemny kolor to czarny. Same cienie są kremowe, maty są bardzo mało napigmentowane, są też na tyle jasne, że na mojej bladej cerze kompletnie nie są zauważalne, muszę się namachać i sporo nadokładać by cokolwiek było widać.Błyszczące cienie są bardzo kremowe, na swatchu bardzo ładnie się prezentują, natomiast na powiece już nie. Tracą błysk, są bardziej satynowe, mocno się osypują. Trwałość cieni (błyszczących, bo maty ciężko tu określić) jest poprawna, trochę znikają w ciągu dnia, tracą na swojej intensywności. Jako baza u mnie tylko korektor,nie używam baz, bo nie widzę u mnie sensu.