Kremy na dzień

Lorigine Evoia by Lorigine, Hydro d'Azur Skin System, Deep Hydra-calm Day Cream Krem na dzień

ahoan
    20 stycznia 2020 o 22:17
    Nawilżenie skóry
    Krem ten kupiłam na promocji w Biedronce wraz z płynem micelarnym. Pozytywnym zaskoczeniem była jego niska cena, w regularnej sprzedaży u producenta cena natomiast jest znacznie wyższa. Odnosząc się do obietnic producenta krem ten bardzo dobrze nawilża buzię, skóra po nim jest gładka, rozświetlona. Natomiast według mnie bardziej nadaje się na jesienne czy zimowe dni, dla mojej mieszanej cery jest zbyt tłusty latem, zostawia bowiem delikatny ochronny film. Dlatego powróciłam do niego zimą i stosuje go wieczorami, jednak staram się nie stosować go codziennie, a raczej zamiennie z innymi kremami w zależności od stanu mojej cery, ponieważ często pojawia się u mnie trądzik, a wtedy krem ten nie sprawdza się kompletnie. Natomiast produkt jest bardzo wydajny, ma piękne, eleganckie opakowanie, jest także dość ciężki. Krem ma także dobry skład, nie zawiera silikonów, parabenów, sztucznych barwników, oleju parafinowego, donorów formaldehydu i alkoholu. Zawiera także filtry UVA/UVB SPF15 za co należy się dużu plus. Niestety jego minusem jest bardzo intensywny zapach, który osobiście mi przeszkadza, jest trochę perfumowany.
    Zalety:
    • nawilża skóre, skóra jest gładka , rozświetlona
    • dobry skład, nie zawiera silikonów, parabenów....
    • zawiera filtr SPF 15
    • wydajny
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • bardzo mocny zapach
    • może zapychać, trzeba z nim uważać
    • dość wysoka cena w regularnej sprzedaży
    kamoni7
    10 grudnia 2019 o 17:37
    Miało być fajnie, a wyszło fatalnie
    Na ten krem trafiłam podczas zakupów w Biedronce. Był w zestawie z płynem micelarnym w bardzo korzystnej cenie. Muszę przyznać, że nie tylko cena zachęciła mnie do zakupu, ale i zawartość ekstraktu z białej lilii, który koi i wzmacnia kapilary oraz to, że krem nie zawiera silikonów, parabenów, sztucznych barwników, oleju parafinowego, donorów formaldehydu i alkoholu. Krem zapakowany został w błękitne pudełko. Natomiast słoiczek kremu jest z ciężkiego szkła z zakrętką w kolorze srebrnym. Opakowanie jest eleganckie, bez zbędnych ozdobników. Stanowi przyjemną dla oka ozdobę na toaletce. Krem jest biały, gęsty, treściwy. Posiada delikatny, kwiatowy zapach. Nie marze się po skórze i szybko się wchłania. Sprawia, że skóra jest miękka, gładka i nawilżona. Pozostawia na skórze delikatny, ochronny film. Dzięki temu nadaje się na jesienne czy zimowe dni. Nie roluje się i dobrze współpracuje z podkładami. Ale ma jedną wadę, która go absolutnie dyskwalifikuje. A mianowicie strasznie zapycha. Sprzyja powstawaniu niedoskonałości. Moja cera po nim wygląda fatalnie. Dawałam mu szansę kilka razy. Ale za każdym razem powstawały po nim niespodzianki. W końcu odstawiłam go definitywnie, a resztę wykorzystałam jako krem do dłoni. Zalety: +nawilża, +wygładza, +chroni, +szybko się wchłania, +dobry jako baza pod makijaż, +delikatny zapach, +filtr UVA/UVB SPF15, +konsystencja, +wydajność. Wady: -okropnie zapycha, -regularna cena.
  • 22 października 2019 o 0:13
    Nawilżenie
    Kupiłam krem w zestawie z płynem micelarnym w Biedronce . Cena była bardzo niska 10-15 zł za 2 produkty . Na stronie producenta jeden kosmetyk kosztuje w granicach 60-70 zł . Kremik ma bardzo ładne minimalistyczne opakowanie . Zapach jest delikatny i przyjemny . Przechodząc już do działania produkt bardzo dobrze nawilża i szybko się wchłania . Jeśli mam jakieś rozdrapane krostki na buzi to w tych miejscach odczuwam pieczenie ale jest ono krótkotrwałe na pozostałej części twarzy nie wywołuje podrażnień
    Zalety:
    • nawilżenie
    • Wygładzenie
    • cena w Biedronce
    Wady:
    • pieczenie w przypadku otarć lub rozdrapanych krostek
  • 4 kwietnia 2019 o 13:03
    u mnie numer jeden
    Krem kupiłam przez przypadek na wyprzedaży zestawów kosmetyków Evoia w Biedronce.Uznałam że skoro dobrze nawilża i jest przeznaczony do każdego rodzaju cery w tym naczynkowej to to kosmetyk dla mnie.Nie pomyliłam się i jestem zakochana w tym kremie.Robi wszystko co obiecuje producent nawilża,ujędrnia i wygładza moją skórę.Stosuję go codziennie rano przed nałożeniem makijażu a po zmyciu skóra nadal jest gładziutka i miła w dotyku.Oczywiście dokupiłam jeszcze jedno opakowanie z kremem i żałuję że nigdzie nie mogę dostać kremu na noc.
    Zalety:
    • nawilża
    • wygładza
    • ujędrnia
    • cena w Biedronce
    Wady:
    • cena na stronie producenta
  • 3 marca 2019 o 18:31
    Okej
    Kosmetyk jest zamknięty w okrągłym słoiczku, ze srebrną zakrętką. Przed nałożeniem kremu na twarz mamy go delikatnie ogrzać na opuszkach palców, przez co skóra lepiej go wchłania. Krem jest bardzo delikatny, ma lekką formułę, gdyż jest stworzony na bazie wody termalnej, zawierającej kompleks minerałów. Jest on przeznaczony do każdego typu skóry, więc spokojnie mogę każdej z was go polecić. To co fajnego zauważyłam po systematycznym jego używaniu to fakt, że skóra jest ujędrniona, wygładzona i zregenerowana. Przez co wygląda lepiej i jej koloryt jest wyrównany. Jest on też świetną bazą pod makijaż, podkład się na nim nie roluje i dobrze wygląda przez cały dzień.