Kremy na noc

Bielenda Botanic Formula, Przeciwzmarszczkowy krem na dzień i na noc `Olej z czarnuszki + czystek`

BIELENDA BOTANIC FORMULA Olej z czarnuszki + czystek Krem przeciwzmarszczkowy 50ml

• 12 marca 2021 o 22:22
    Szału nie ma
    Sięgnęłam po ten krem skuszona jego naturalnym składem ,jednak w trakcie jego stosowania nie odczuwałam w ogóle żeby nawilżał cerę. Zużyłam 1 opakowanie i raczej nie kupię ponownie . Jeśli ktoś szuka naturalnego kremu ,ale nie zwraca uwagi na zapach to polecam.
    Zalety:
    • starczył na około rok
    • naturalne składniki
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • miałam wrażenie tłustej cery po używaniu jego ,jak i zapychania porów
    • zapach nie powala
    Drogeria Natura
  • 8 kwietnia 2020 o 11:44
    Szkoda pieniędzy, lepiej sobie kupić zwykłe masło do jedzenia, efekt będzie ten sam
    Krem kupiłam zachęcona względnie pozytywnymi efektami jego brata - kremu Bielenda "olej z konopii + szafran". Ten egzemplarz natomiast jest totalnie do niczego. Konsystencja jest bardzo gęsta, jak krem budyniowy do placka, po nałożeniu na skórę twarzy bardzo zapycha. Krem jest bardzo bardzo tłusty, ciężko się wchłania - po nałożeniu na noc rano budziłam się z niewchłoniętą warstwą na buzi. Wcale nie redukuje żadnych zmarszczek, wręcz bym powiedziała, że twarz wygląda bardziej ociężale. Dodatkowo mam wrażenie, że nasilał pryszcze, których chcę się za wszelką cenę pozbyć. Nie nawilża wcale. NIE NIE NIE!
    Zalety:
    • estetyczne szklane opakowanie
    Wady:
    • bardzo tłusty
    • bardzo ciężki/zapychający
    • zapach nie porywa
    • nie wchłania się wcale
    • nie redukuje zmarszczek
    • nie nawilża
    • nasila trądzik
  • 31 grudnia 2019 o 14:01
    Bardzo dobry ,drogeryjny krem
    Krem kupilam z czystej ciekawości. Zachęciła mnie informacja zawartości 98 % składników pochodzenia naturalnego a także dzialanie (ma nawilzac, ujedrniac i rewitalizowac). Dodatkowo cena nie przekroczyła 30 zl. W skladzie znajdziemy: - olej z czarnuszki (na moje wlosy dziala genialnie więc dlaczego nie miałby na skore twarzy. -wit A i E -czystek Krem na półce wyglada dosc ciekawie. Produkt zapakowany jest w brązowy, tekturowy kartonika kolorze brązu. Szatę graficzną stanowią kwiaty czystka i czarnuszki,czyli główne składniki kremu. Wewnątrz kartonika znajdziemy szklany ,brązowy słoiczek ,którego szata jest identyczna jak na kartonie. Całości dopełnia srebrną nakretka. Konsystencja jest przyjemna . Dość gęsta jak na krem w beżowym odcieniu. Niewielka ilosc wystraczy by nałożyć na twarz , szyję i dekolt. Zgodnie z sugestią nakladam go rowniez pod oczy (to dosc duza oszczednosc pieniedzy i czasu ). Zapach dosc przyjemny ,kremowy (troszkę jakby Nivea). Przechodząc do dzialania jestem na tak. Regeneruje w widoczny sposob (posiadam sucha skore 30+), nawilza, poprawia jędrność. Koi ,łagodzi podrażnienia. W te dni nie pojawia się az tyle wypryskow co zawsze. Jestem bardzo zadowolona z tego kremu i chętnie wypróbuję pozostały produkty z serii Botanic
    Zalety:
    • przystępna cena
    • wariant na dzień i na noc
    • można używać pod oczy
    • nie zapycha
    • nie podraznia
    • przy kontakcie z oczami nie łzawiaja
    • zawiera naturalny filtr UV
  • 29 grudnia 2019 o 13:24
    NATURA ZIMOWĄ PORĄ
    Po krem sięgnęłam uznając, że w okresie jesienno-zimowym należy stawiać na nawilżenie. Założyłam błędnie, że olejek z czarnuszki i czystek w składzie produktu złagodzą nieco jego wpływ na cerę trądzikową. Cóż, pomyłka leży po mojej stronie, ponieważ producent wprost nie dedykował kremu osobom z tego rodzaju skórnymi problemami, chociaż sugestia w opisie produktu, że "zmniejsza widoczność przebarwień i innych niedoskonałości"może wprowadzić w błąd. ZALETY: + NAWILŻENIE: w sam raz na niskie temperatury, + SKŁAD: na użytek recenzji załóżmy, że w większej części naturalny, + OPAKOWANIE: niezmiennie pozostaję entuzjastką preparatów w słoiczkach, + DOSTĘPNOŚĆ: w każdej drogerii (choć ostatnio różnie z tym bywa), + CENA: optymalna. WADY: - KREM A TRĄDZIK: niestety naturalny skład niewiele pomoże w tej materii; krem jest stosunkowo tłusty, co może powodować zaognienie trądziku, - REDUKCJA ZMARSZCZEK: nie odnotowałam tego rodzaju pozytywnego efektu, - OCHRONA UV: jako produkt na dzień i na noc żadnej nie posiada, a przynajmniej wytwórca nie porusza tego tematu, - APLIKACJA: krem nie wchłania się całkowicie dając efekt błyszczącej, tłustej cery. PODSUMOWUJĄC: Zdecydowanie lepsze efekty uzyskają osoby o skórze bardzo suchej. Oferta Bielendy w linii Botanic Formula jest jednak mocno ograniczona, a kupujący musi wybierać między produktami przeznaczonymi do ściśle określonych typów cery, podczas gdy często zdarza się, że skóra twarzy potrzebuje różnego rodzaju pielęgnacji.
    Zalety:
    • NAWILŻENIE+++SKŁAD+++OPAKOWANIE+++DOSTĘPNOŚĆ+++CENA
    Wady:
    • KREM A TRĄDZIK---REDUKCJA ZMARSZCZEK---OCHRONA UV---APLIKACJA
  • 10 października 2019 o 16:35
    Fajny kremik
    Krem fajnie nawilża skórę, ma ciekawy skład. Fajne jest to, że można go również używać pod oczy. Ma całkiem przyjemny dla mnie zapach. Dobra cena. Zawiera wit. A i E co jest dużym plusem. Ładny słoiczek. Producent zapewnia skuteczną redukcję zmarszczek, no nie oszukujmy się, żaden krem ich chyba nie zredukuje ;) Zapewnia nas również o zmniejszeniu przebarwień, tego również nie zauważyłam. Niemniej jednak polubiłam ten krem. Stosowałam go na noc razem z olejkiem z tej samej serii.
    Zalety:
    • skład, zapach, konsystencja, dobra cena
    Drogeria Natura

Zobacz także inne Kremy na noc