Kremy na noc

Bielenda Botanic Formula, Nawilżający krem na dzień i na noc `Olej z konopii + szafran`

BIELENDA BOTANIC FORMULA Olej z konopi + szafran Krem nawilżający 50ml

• 31 maja 2024 o 16:48
    Jestem na nie
    Osobiście mi nie przypadł do gustu, nie lubię tego rodzaju produktów. Jest zbyt ciezki w aplikacji, lepi się, po prostu jestem na nie. Wizualnie ładniutki, piękna kolorystyka. Krem może i wydajny ale nie wykorzystałam go nawet do końca bo pp prostu nie lubię takiego uczucia po użyciu kremu jaki daje właśnie ten krem. Cena jest ok ale na pewno nie zakupie go ponownie.
    Drogeria Natura
  • 22 lutego 2023 o 9:55
    Bieląco-nawilżająca stęchlizna
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Krem o bardzo gęstej, tępej konsystencji, ciężki w aplikacji. Do zakupów w drogerii Natura otrzymałam kilka próbek tego specyfiku, co pozwoliło mi na kilka dni testu. Porcja w saszetce pozwoliła mi na rozsmarowanie jej na twarzy i szyi, co nie było zbyt przyjemne, pewnie dlatego, że jestem posiadaczką cery mieszanej. Zapach stęchlizny, czegoś zepsutego, zwietrzałego. Krem nakładany na noc utrzymał się do rana tłustą warstwą, która mocno bieli skórę, tworzy efekt bladej, chorej cery. Nakładany na dzień mocno wyświecał skórę, natłuszczał, wydaje mi się, że sprawdziłby się na cerze suchej zimą. Po kilku godzinach w ciągu dnia zauważyłam krostki pod oczami, na brodzie i linii żuchwy. Nie zauważyłam redukcji zmarszczek, ani wygładzenia. Nawilżenie jest, ale pogorszenie stanu cery wszystko zniweczyło.
  • 6 lutego 2023 o 10:48
    Naturalny filtr UV
    Krem ma zastosowanie do każdego rodzaju cery choć z naciskiem na cerę mieszaną, tłustą z niedoskonałościami. Zawiera również naturalny filtr UV i to mnie skusiło do zakupu. Zawarty w kremie olej z Konopi Siewnej zawiera dużo witamin i kwasy omega dzięki którym reguluje wydzielanie sebum, chroni skórę przed powstawaniem zmarszczek, nawilża i wygładza. Natomiast Szafran zawiera masę minerałów które opóźniają proces starzenia skóry i działają antyoksydacyjnie rozjaśnia przebarwienia. Bardzo fajnie nawilża skórę. Skóra jest napięta i nie świeci się w strefie T. Krem jest gęsty i wydajny. Jedno co zauważyłam to omijajcie usta ???? bo trochę wysusza.
    Zalety:
    • nawilżanie
    Wady:
    • wysusza skórę ust
    asNia7
    12 listopada 2021 o 16:20
    Mega nawilżający
    Krem bardzo treściwy, mega nawilżający. Czy to z serum czy z podkładem fajnie współgra, nie waży się, przynajmniej na mojej skórze. Szybko się wchłania, nie podrażnia nosa od zapachu.
    Zalety:
    • Fajna konsystencja
    • Szklane ciemne opakowanie
    Wady:
  • 20 października 2021 o 23:22
    OK
    Stosowałam ten krem latem tego roku. Czasem na noc, czasem na dzień. Ma dość tłustą konsystencję, tego powodu w dzień przy upale średnio mi się sprawdzał - bez makijażu twarz świeciła się niemiłosiernie. Przy stosowaniu na noc było bardzo dobrze - skóra była i nawilżona, a oleje raczej się wchłaniały przez noc i nie powodowały zapchania. Wszelkie kremy, szczególnie te tłuste dość łatwo wywołują u mnie niespodzianki w postaci pryszczy, ten zawsze był dla mnie tym łagodnym i bezpiecznym. Nie jest to krem stricte przeciwzmarszczkowy, ale ogólny poziom nawilżenia skóry był u mnie tak dobry, że widoczność moich pierwszych zmarszczek była zredkowana do minimum/zera. Przy obecnym rynku kosmetycznym, gdzie stosowaniu piętnastu kosmetyków do makijażu dziennego to dla niektórych norma, a do umycia twarzy na wieczór z trzech produktów zrobiło nam się ponad sześć taki "uniwersalny" bezpieczny krem zarówno do oczu jak i do twarzy, do tego i na dzień i na noc to ewenement, ale ja czegoś takiego jak najbardziej potrzebowałam. Produkt dość prosty, a jednak mimo, że mam wrażenie, że moja cera jest ciut wymagająca, to jednak dał radę. Nie wiem czy w wypadku ardzo tłustej skóry by się sprawdził, może też nie bez znaczenia jest fakt, że używałam go latem.