Krem ratunkowy SOS zakupiłam już jakiś czas temu, ale sięgnęłam po niego dopiero w okresie zimowym z uwagi na to, że wtedy moja skóra jest bardziej wymagająca. Jest to kosmetyk idealny dla osób potrzebujących dogłębnego odżywienia, nawilżenia, to prawdziwa bomba pod względem składu. Sprawdzi się u osób z wyjątkowo wymagającą skórą, skłonnością do podrażnień i przesuszeń, można stosować go na różne partie ciała przez co jest to produkt niezwykle uniwersalny.
OPAKOWANIE
Opakowanie to mała tubka wykonana z kolorowego plastiku z ozdobnymi motywami roślinnymi.Zamknięcie na klik ułatwia dozowanie porduktu, jest też bardzo praktyczne, bo nie trzeba męczyć się z zakrętką (czego szczerze nie znoszę). Całość prezentuje się bardzo ładnie i przykuwa wzrok. Opakowanie jest małe i zmieści się spokojnie do kosmetyczki czy torebki, jest idealne na wyjazd kiedy potrzebujemy kremu sos..
KREM
To naprawdę bardzo bogaty kosmetyk o treściwej, aksamitnej formule. Kremowa, puszysta konsystencja łatwo się nakłada, jednak czujemy, że ten kosmetyk naprawdę może nas uratować w przypadku przesuszenia skóry lub gdy potrzebuje ona dogłębnej regeneracji. Możemy używać go twarzy, ciała, rąk, stóp, łokci, ust, pod oczy, na miejsca podrażnione gdyż jest to produkt wielofunkcyjny. Krem po aplikacji szybko się wchłania pozostawiając aksamitną warstwę ochronną, która nie jest tłusta. Po zastosowaniu tego kremu to uczucie znika, skóra jest ukojona, wygładzona i odżywiona. Potrzeba jedynie odrobinkę na pokrycie sporego obszaru ciała, jest szalenie wydajny. Ma przepiękny kwiatowy zapach utrzymujący się bardzo długo po aplikacji. Świetnie nawilża, łagodzi i koi skórę. W okresie zimowym miałam problem z przesuszeniami na twarzy, suchymi skórkami i uczuciem ściągnięcia, a ten krem zniwelował te problemu. Podobnie zadziałał w przypadku suchej skóry dłoni czy stóp. Kremu nie stosowałam codziennie, kilka razy w tygodniu w zupełności od potrzeb i na różne obszary ciała. Produkt w składzie zawiera mnóstwo dobroci: mnóstwo olei, ekstraktów roślinnych skomponowanych tak, że tworzą harmonijną całość o wielowymiarowym działaniu. Produkt jest tak wielofunkcyjny, że każdy znajdzie na niego sposób. Spora wydajność, wielofunkcyjność wraz ze świetnym działaniem nieco rekompensują wysoką cenę.
PLUSY
kosmetyk wielofunkcyjny
świetnie nawilża, wygładza, regeneruje
szalenie wydajny
wspaniały zapach
praktyczne i ładne opakowanie
bardzo dobry skład
MINUSY
dość wysoka cena