Odżywki do włosów

Ducray Anaphase+, Soin Après-Shampooing Fortifiant Odżywka wzmacniająca

• 6 kwietnia 2023 o 17:32
    Totalna klapa
    Odżywkę zakupiłam zachęcona działaniem szamponu z tej serii,który jest rewelacyjny.Konsystencja wodnista,kolor morelowo beżowy,zapach delikatny,ładny,trudny do określenia. Niestety odżywka, okazała się totalną klapą.Jest tak rzadka ,że nakładałam ją na włosy trzy razy i miałam wrażenie, że nadal tam jej nie ma.Nie było jej również na dłoniach,dosłownie jak woda. Miałam wrażenie,że nie mam co spłukiwać.Pomyślałam sobie,że napewno została na włosach ,więc nie ma co się flustrować i grzecznie odczekałam 1 minutę nim ją spłukałam, tak,jak sugierował producent.I to jest jedyny plus tej odżywki.Wystarczy tylko 1 minutka,nie 5, jak w przypadku innych odżywek, do jej spłukania. Ale czy działa? Może i ma w swoim składzie biotynę i inne minerały które wzmacniają włosy i przez to niweluje ich wypadanie,ale moich wymagań to ona nie spęłniła.Po szamponie rypaczu z tej serii,wymagałam od odżywki wygładzenia i łatwiejszego rozczesania włosów. Po odżywce włosy dalej są tępe i ciężko się je rozczesują. Po kilku stosowaniach zauważyłam delikatniejsze wygładzenie ale mimo wszystko nie kupię jej więcej.Bardzo zniechęca mnie jej konsystencja i niewydajność. Odżywka jakościowo nie jest godna swojej wysokiej ceny. Nie polecam!
    Zalety:
    • Spukuje się po 1 minucie
    Wady:
    • Rzadka konsystencja
    • Nie wydajna
    • Wysoka cena
    • Nie ułatwia rozczesania
    • Nie wygładza
    • Nie dodaje połysku
    kamawwo
    14 lipca 2019 o 10:06
    Pół na pół
    Kupiłam z polecenia dermatologa - problem polegał na wypadaniu włosów. Powiedział żeby kupić razem z szamponem, jednak stwierdziłam - po pierwsze co może mi pomóc szampon - po drugie miał w składzie sls. Więc kupiłam sama odżywkę. I ani dać w gębę producentom, ani podziękować. Skoro problem polega na wypadaniu włosów to nałożyłam ma skórę głowy. Po czym gdy wyschly - musiałam myć je drugi raz. Włosy fajnie się rozczesaly, ale chyba nie o to chodziło... Skład budzi wiele życzeń i już wiem czemu po użyciu tej odżywki swędzi mnie głowa. Poza tym odzywka dosłownie leje się po otwarciu.
    Zalety:
    • Włosy ładnie się rozczesaly
    Wady:
    • Włosy wyglądały na mocno przetluszczone
    • Skład pozostawia wiele do życzenia. Żałuję, że nie sprawdziłam go przed zakupem.
  • 13 marca 2019 o 18:50
    Fatalna, pozostawia tłuste włosy
    Włosy pomimo bardzo dokładnego spłukania ciepłą wodą wyglądają po tej odżywce jak niedomyte. Są tłuste i tępe w dotyku. Nie zużyłam tej odżywki, tylko ją wyrzuciłam, taka jest okropna.
    p2807
    2 stycznia 2019 o 22:36
    najgorsza odżywka
    Kupiłam ją zachęcona dobrą marką. Udało mi się trafić na promocję więc pomyślałam czemu nie. Najgorsza odżywka. Ma lejącą konsystencje. Neutralnie pachnie. ALE OKROPNIE PRZETŁUSZCZA WŁOSY. Nie da się jej domyć i włosy po myciu wyglądają gorzej niż przed. Moje włosy są bardzo przesuszone i żadna odżywka ani maska dotąd nie wywołała takiego efektu. Totalna porażka i zawód.