WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

Christophe Robin Shampooing Volume naturel a la Rose [Delicate Volumizing Shampoo with Rose Extract] Delikatny szampon na bazie róży przywracający naturalną objętość

aniyam
    20 października 2021 o 11:30
    na dłuższą metę męczący
    Mam bardzo wrażliwą skórę głowy, a włosy muszę myć codziennie, więc szukam delikatnych szamponów, które nie będą powodować swędzenia i podrażnienia głowy. Szampon jest niezbyt gęsty, ale też nie jest lejący, rzadki tak aby przelatywał przez dłonie. Ot, lekko gęstawy, dla mnie idealna konsystencja. Zapach na dłuższą metę jest męczący. Dość słodka, pudrowa, dusząca, chemiczna róża. Na szczęście dość szybko ulatnia się. Szampon dość dobrze myje włosy i skórę głowy, faktycznie jest delikatny i nie podrażnia mojej bardzo wrażliwej skóry głowy, nawet przy codziennym stosowaniu. Niestety bardzo mocno plącze włosy, bez odżywki się nie obędzie. Dość słabo się pieni. Nie zauważyłam żeby w jakikolwiek sposób chronił kolor włosów, kolor wypłukuje się tak samo jak przy innych szamponach. Plus za to, że włosy faktycznie uzyskują większą objętość. Czy się łatwo układają? To chyba jednak zasługa odżywki a nie szamponu, ponieważ po szamponie są strasznie poplątane. Szampon spełnia swoją rolę czyli myje włosy i nie podrażnia skóry głowy, ale stosowanie przez dłuższy czas jest dla mnie męczące ze względu na zapach i splątane włosy. Za taką cenę można zdecydowanie znaleźć coś bardziej przyjemniejszego.
  • 8 stycznia 2019 o 22:03
    Polecam
    Bardzo dobry szampon czekałam na niego ze względu, że używam z tej samej linii odżywkę do włosów, która jest naprawdę najlepszą odżywką jaką kiedykolwiek miałam. Szampon również jest świetny, dość wodnista konstystencja i nie pieni się mocno, ale efekty daje super. Włosy są błądzące i miękkie a z połączeniem odżywki daje piękne i gęste włosy. Szkoda, że nie ma tak mocnego i pięknego zapachu jak odżywka z tej linii. Polecam