Kremy i maski do rąk

Bielenda Japan Beauty, Krem do rąk `Regeneracja`

• 5 kwietnia 2024 o 21:26
    Przeciętnie do czasu mycia rąk, a po tej czynności żadne skutki pielęgnacyjne nie zostały potwierdzone
    Niewielka tubka (pojemność 50ml) w odcieniu słonecznej żółci od frontu z motywem gałązek z kwiatami, z tyłu krótki opis wyróżnionych składników. Producent zapewnia o łagodzeniu, uelastycznieniu naskórka, regeneracji, nawilżeniu, wygładzeniu - wszystkie te zalety końcowo zwieńczone są dodatkowo silnym działaniem przeciwstarzeniowym. Tubka wykonana z miękkiego plastiku pozwalającego na precyzyjne dozowanie kosmetyku; zgrzew w górnej części niestety ścięty jest ostro, dlatego łatwo o przypadkowe zadrapanie już i tak wrażliwej skóry dłoni. Czarny ośmiokąt będący zakrętką wykonany jest z bardzo twardego plastiku i ma ostre krawędzie co utrudniało bezpieczne otworzenie i zamknięcie opakowania. Żółte tło i metaliczne elementy szybko wytarły się pod wpływem styczności z przedmiotami w torebce, więc po miesiącu opakowanie wyglądało jakby miało ciężkie przeprawy. Zapach przypomina standardowe kremy do rąk, ale ma lekki twist olejkowy, najbardziej chyba wybijał olejek babassu - pozostawał wyczuwalny na dłoniach jeszcze 30 minut po wchłonięciu. Konsystencja kremowa, zwięzła - nie spływała z dłoni, pozwalała na aplikację dużej ilości na skórę (mała ilość bardzo słabo rozprowadzała się, była trochę maślana). Nakremowane dłonie miały na sobie lekko lepiący film - mało przyjemne, jeśli za chwilę musiałam zakładać płaszcz (który obrywał tym mazidełkiem), zamykać drzwi kluczami (wyślizgiwały się), albo naciśnięcie klamki, bo dłoń zwyczajnie spływała z niej. Z tym nawilżeniem i regeneracją to takie myślenie życzeniowe, bo dla mnie było to zwykłe natłuszczenie z lekkim uczuciem chłodu. Do chwili umycia dłoni towarzyszyło mi uczucie dyskomfortu - drobne szczypanie i minimalne pojawianie się zaczerwienionych punkcików a nie miałam jakoś spektakularnie zniszczonych dłoni, tylko lekko przesuszone; znikało też rozświetlenie wywołane natłuszczeniem. Bardzo przeciętny, a nawet poniżej tego poziomu kosmetyk utrudniający codzienne funkcjonowanie, dlatego nigdy nie zdecyduję się na jego ponowny zakup.
    _inga
    19 lutego 2022 o 20:03
    Japoński krem do rąk Jaśmin + Sake, Bielenda
    Krem do rąk kupiłam w jednej z drogerii internetowych. Opakowanie to tubka o pojemności 50 ml, zapłaciłam około 6 zł Krem ślicznie pachnie ma lekką konsystencję, dobrze się wchłania, jest wydajny. Krem dobrze nawilża, wygładza i regeneruje skórę dłoni, łagodzi podrażnienia, nie pozostawia tłustej, lepkiej warstwy. Krem dobrze się sprawdza przy częstym myciu dłoni i stosowaniu środków dezynfekujących z alkoholem. Plus za opakowanie małe poręczne z ładną szatą graficzną. Podsumowując bardzo przyjemny krem do rąk w atrakcyjnej cenie, chętnie bym go kupił w większym opakowaniu z pompką. Polecam !
    Zalety:
    • ładny zapach
    • nawilża
    • wygładza
    • regeneruje
    • łagodzi podrażnienia
    • dobrze się wchłania
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 13 stycznia 2022 o 2:29
    całkiem fajny
    Ten krem jest super opcją do torebki .Małe, wygodne, poręczne opakowanie zmieści się bez problemu w nawet najbardziej upchaną torbę i zawsze jest pod ręką. Nie trzeba nakładać go tak dużo - wystarczy niewielka ilość, żeby uzyskać zadowalający efekt. Konsystencja i piękny zapach bardzo mi odpowiadają. Jak na razie jedynym minusem jest to, że słabo się wchłania i trzeba dość długo poczekać, aż całkowicie się przestanie kleić. Po nałożeniu skóra dość długi czas jest nawilżona i gładka. Delikatnie łagodzi czerwone podrażnienia, ale nie jest to jakiś mega efekt. Uważam, ze jest to fajna opcja do torebki do użycia raz na jakiś czas w razie potrzeby, ale jeśli komuś zależy na solidnym i długotrwałym efekcie nawilżenia i odżywienia bardzo wysuszonej, podrażnionej, czerwonej skóry to powinien postawić na inny produkt.
    kamoni7
    3 maja 2021 o 15:56
    Zapach średni, działanie powierzchowne
    Produkty Bielendy bardzo lubię. Bo są nasze polskie i posiadają ciekawe substancje aktywne. A przy tym mają przystępne ceny. Więc czego chcieć więcej? Krem znajduje się w tubce z miękkiego plastiku. W zasadzie ma format idealny do torebki. Tylko niestety tubka zamykana jest małą zakrętką. Przyznam, że nie lubię takiego zamknięcia. Bo jest po prostu mało wygodne, a zakrętka lubi uciekać ;) Opakowanie kremu jest ładne, kobiece i estetyczne. Tubka jest żółta i przyciąga wzrok uroczą grafiką jaśminu. W opakowaniu jest 50 ml produktu, co przy częstej aplikacji sprawia, że krem szybko się kończy. O tyle dobrze, że tubka jest miękka, więc można ją przeciąć i wydobyć krem do samego końca. A trochę go tam jeszcze zostaje. Krem jest gęsty, barwy jasnokremowej. Posiada mydlany zapach z nutą jaśminu. Zapach jest intensywny i niestety mnie nie zachwycił. Z bardziej wartościowych składników krem posiada: -zmiękczające i wygładzające masło shea, -nawilżający mocznik, -zmiękczający olej babassu, -odżywiający i nawilżający olej ze słodkich migdałów, -przeciwstarzeniową wit. E, -wygładzający i nawilżający ekstrakt z kwiatów jaśminu, -wybielające skórę sfermentowane otręby ryżowe, -łagodzący pantenol, -przeciwzapalną, regenerującą i łagodząc@ podrażnienia alantoinę. I żeby nie było tak miło krem zawiera również kontrowersyjne substancje takie jak: Disodium EDTA, Phenoxyethanol i DMDM Hydantoin. Krem wchłania się szybko. Nie lepi się, nie klei i nie tłuści. Przez kilka minut pozostawia na skórze przyjemną, otulającą i ochronną warstewkę, ktora szybko znika i bez problemu pozwala wrócić do codziennych obowiązków. Krem natychmiast zmiękcza i przynosi komfort suchej skórze. Sprawia, że dłonie wyglądają na zadbane. Znika nieprzyjemna suchość i napięcie skóry. Ale tylko wtedy, gdy stosujemy go regularnie. Wystarczy kilka razy umyć dłonie i stan skóry wraca do stanu poprzedniego. Myślę, że działanie kremu jest pozorne. Działa tylko powierzchniowo. Owszem wygładza skórę, ale jego działanie nawilżające na głębszych warstwach skóry jest marne. Myślę, że dla bardziej problematycznych dłoni będzie za słaby. Bo cudów nie robi i na kolana nie rzuca. Ot, zwykły krem dla normalnej, niewymagającej skóry rąk. Zalety: +niweluje suchość, +znosi napięcie skóry, +wygładza, +szybko się wchłania, +nie lepi się, +nie tłuści skóry, +konsystencja, +/-opakowanie. Wady: -nie nawilża, -nie odżywia, -krótkotrwałe, powierzchowne działanie, -kontrowersyjne konserwanty w składzie, -wydajność. -zapach.
  • 6 stycznia 2021 o 19:13
    Piękny zapach jak na krem do rąk, a działanie też przyjemne choć nie idealne.
    Z produktami Bielendy miałam już wiele przygód. Choć ostatnio częściej ich kosmetyki mi nie podchodzą to sama nie wiem (chyba z sentymentu) nie zniechęcam się i co jakiś czas sięgam po coś nowego. Ten krem kupiłam tylko i wyłącznie ze względu na opis zapachu i ładne kobiece opakowanie. Nie potrzebowałam kremu do rąk, ale widząc w Rossie właśnie ten skusiłam się bo wyglądał ładnie a jak doczytałam, że zawiera ekstrakty jaśminu to wiadomo było, że wezmę. Skóra moich dłoni choć na ogół nie sprawia mi większych problemów, to zdarza mi się uczucie spiętych i suchych dłoni, np. kiedy kupuję inny niż dotychczas płyn do mycia naczyń, albo tak jak teraz podczas zimy gdy upieram się, że nienawidzę rękawiczek i nie lubię ich nosić. Wtedy czasem pojawiają mi się nawet podrażnienia i skóra staje się szorstka. Generalnie w kremie do rąk potrzebuje codziennej lekkiej dawki nawilżenia i miło gdyby zmiękczał skórę. Krem kosztował w okolicy chyba 6zł za 50ml, może nie jest to jakaś okazja cenowa, ale nie kosztuje też dużo w sam raz by potestować. Krem to poręczna plastikowa i elastyczna tubka. Idealna i poręczna zarówno w domu jak i w torebce. Ku mojemu zdziwieniu krem jest bardzo wydajny używam około miesiąca i wciąż coś udaje mi się wycisnąć, a planuje jeszcze rozciąć te opakowanie bo zapach tego kremu totalnie mnie urzekł. Do tego stopnia, że jak kładę się spać i mocniej kremuje nim dłonie, to zasypiając upajam się tym zapachem i nie mogę się nim nacieszyć :P. No właśnie - zapach - krem pachnie po prostu pięknie, nie znajdziemy tu zapachu jakiegoś kremowego bliżej nie określonego maziadła, kupując go również nigdy bym się nie spodziewała, że zaskoczy mnie tak 'wyrafinowany' zapach, a jednocześnie bardzo przyjemny i nie uciążliwy. Krem przede wszytskim cudownie pachnie perfumowanym jaśminem w bardzo kobiecej odsłonie. Zapach jest głęboki, nasycony ale nie drażniący ani mdlący jak wspomniałam wcześniej. Mogłabym mieć perfumy o takim zapachu, bo pachnie pięknie. Krem ma biały kolor, jest średnio gęsty, nie spływa z dłoni, przyjemnie rozsmarowuje się go w dłoniach. Nie jest tępy, podczas aplikacji delikatnie masując, można wykonać relaksujący masaż dłoni. Nie klei się, nie oblepia i nie obciąża skóry. Krem u mnie dobrze sprawdzał się w roli zarówno typowego kremu na dzień gdy potrzebowałam szybkiego nawilżenia i regeneracji dłoni jak i w większej ilości tuż przed położeniem się spać jako konkretna dawka głębszej regeneracji po całym dniu. Krem pozostawia delikatną warstewkę jednak nie jest ona kłopotliwa, mija dosłownie 2-3 minuty jak przestaje czuć krem na dłoniach i bez problemu mogę normalnie coś robić, a jednocześnie czuję, że moje dłonie po zmywaniu czy innych codziennych obowiązkach są ukojone i otulone przyjemnym uczuciem odprężenia. Z perspektywy czasu i używania go choć widzę efekty stosowania tego kremu dłonie są zadbane i nie dokucza mi uczucie spiętej skóry, to wciąż nie widzę zadowalającego efektu zmiękczenia naskórka, zniwelowania szorstkiej skóry szczególnie od zewnętrznej strony dłoni. Szkoda, bo widziałam w nim na początku stosowania ogromny potencjał. Krem sprawdzi się bez wątpienia do normalnej skóry dłoni, która potrzebuje podtrzymania jej dobrej kondycji. Podejrzewam, że u mnie latem gdy praktycznie nie mam wówczas problemów ze skórą dłoni, nie jest narażona na zimno czy wiatr, nie miałabym co do niego żadnych zastrzeżeń. Jednak w sezonie zimowym okazało się, że mimo dobrej pielęgnacji brakuje mi w nim czegoś co uznałabym za wow. Fajny by wypróbować chociażby ze względu na zapach, ale ja do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • piękny i zaskakujący zapach, aż ciężko uwierzyć, że to 'tylko' krem do rąk
    • sprawdzi się do normalnej i nie wymagającej skóry dłoni
    • wydajny
    • tani
    Wady:
    • mimo zadowalających efektów na dłuższą metę nie widzę efektu zmiękczenia naskórka na którym mi zależało