Maseczki klasyczne

Lavera Anti- Falten Maske Sensitive Q10 Maska przeciwzmarszczkowa z olejem jojoba, aloesem i koenzymem Q10

• 30 maja 2024 o 21:47
    maseczka, o której się zapomina na następny dzień
    Kupiłam. z ciekawości bo chciałam jakkolwiek zetknąć się z tą niemiecką, w pełni naturalną marką. Maseczka ma kremową konsystencję. Aplikacja jest bardzo łatwa. Nie ma problemu z jej zmyciem. Nie podrażnia oczu. Maseczkę użyłam podczas kryzysowej sytuacji, gdy moja cera była bardzo przesuszona. Po nałożeniu pierwszej saszetki, maska momentalnie się wchłonęła dlatego postanowiłam nałożyć drugą. Ta już nie wchłonęła się tak szybko. Po około godzinie, resztki zaczęły się rolować i musiałam ją zmyć. Po takim boosterze, podwójnej dawce maseczki spodziewałam się niesamowicie nawilżonej, napiętej cerze. No nie dostałam tego. Owszem, maseczka ukoiła i załagodziła moją podrażnioną cerę ale nic po za tym. Sprawiła po prostu, że nie była taka ściągnięta.
  • 18 marca 2019 o 9:35
    Dobrze nawilża
    Maskę wzięłam z ciekawości, bo uwielbiam maseczki do twarzy a nigdy nie miałam nic z Lavery. Mam cerę mieszaną, która mimo przetłuszczania się jest dosyć sucha i ściągnięta, więc każde dodatkowe nawilżenie jest na wagę złota. Maseczka kosztowała ok.2 e. Opakowanie jest podzielone na dwie saszetki po 5 ml, co jest bardzo wygodne. Maseczka ma dosyć gęstą i treściwą konsystencję. Spokojnie ta jedna połówka wystarczyła by na dwukrotne użycie na twarz, jednak ja nie lubię mieć otwartych maseczek ani nakładać ich na szyję i dekolt, więc wolę grubszą warstwę na twarz. Maseczka ma delikatny zapach. Od razu po nałożeniu działa jak kompres. Cudownie nawilża i łagodzi skórę. Usuwa uczucie ściągnięcia. Czuć, że nawilża i regeneruje skórę. Przy zmywaniu jest lekko śliska, ale nie trzeba już nakładać żadnej pielegnacji, bo skóra jest taka wypoczęta, nawilżona i gładka. Ja ją zmyłam, bo nie lubię zostawiać masek na noc, ale nie trzeba tego robić, bo wchłania się niemal całkowicie mimo grubej warstwy. Nie spowodowała u mnie żadnych niedoskonałości czy zapchania porów do czego mam dużą skłonność. Czy wygładza zmarszczki nie wiem, bo mam 23 lata i jak na razie tylko zmarszczki mimiczne pod oczami. Na pewno jest to bardzo dobra propozycja dla cery przesuszonej, podrażnionej, potrzebującej ukojenia, nawilżenia i odżywienia. Jeszcze dwa dni po jej użyciu skóra była bardziej nawilżona. Jak ktoś ma dostęp do produktów Lavera, to warto sięgnąć po tą maseczkę.