Balsamy do ciała

Nivea Body Souffle Cherry Blossom and Jojoba Oil Olejek w kremie, Suflet do ciała ` Kwiat wiśni i olejek jojoba`

notino.pl
Nivea Cherry Blossom & Jojoba Oil śmietanka do ciała 200 ml

Miroku
    23 listopada 2024 o 22:38
    Super na sezon wiosenno-letni
    Na ten produkt natknęłam się podczas akcji promocyjnej w Biedronce-cena była kusząca, wizja zapachu również, a że bardzo lubię balsamy do ciała z Nivea to nie zastanawiałam się długo na tym zakupem. Mam skórę na ciele normalną(w sensie na nogach i rękach, bo to w tych miejscach smaruję moje ciało balsamami itp.), aczkolwiek ma skłonności do lekkiej suchości z powodu twardej wody, którą mam w kranach, a która to bardzo nie służy dobrej kondycji mojej skóry. Tak więc staram się w miarę regularnie nawilżać ją po wieczornym prysznicu. Recenzowany suflet/balsam/krem przede wszystkim aż zachęca do częstszych aplikacji. Ma przepiękny kojący zapach-kremowy(typowy dla produktów Nivea), ale z kwiatową nutą, skóra po jego użyciu pachnie ślicznie, subtelnie i kobieco. Do tego ta konsystencja-niby gęsta i zwarta, ale jednocześnie lekka, przyjemna w rozsmarowaniu. Zostawia na skórze otulający film-nie jest tłusty, nie jest śliski, a właśnie taki satynowy, jak pielęgnująca kołderka. Te granulki zawarte w kremie łatwo rozpadają się po roztarciu, nie czuję ich podczas używania kosmetyku. Używając tego produktu w cieplejsze dni byłam w pełni ukontentowana-skóra jest po nim doskonale nawilżona, odżywiona oraz miękka i gładka. Świetnie zmiękcza nawet gdy naskórek zaczyna się lekko łuszczyć(uroki twardej wody), łagodzi wszelkie podrażnienia, koi po goleniu maszynką. Przy tym nie zapycha mi skóry na udach(co już czasami się zdarzało innym smarowidłom) oraz nie uczula. Jednak teraz, gdy już robi się chłodniej i dobrostan skóry zaburzają ogrzewanie(czyli suche powietrze), grube rajstopy i inne tego typu atrakcje, to zauważam, że pozytywne działanie recenzowanego kosmetyku nie jest takie dogłębne oraz trwałe-już następnego dnia dobrze byłoby ponowić aplikację gdyż łydki zaczynają się lekko wysuszać. Przyznaję szczerze, że w kwestii balsamowania ciała jestem lekko leniwa i cenię sobie produkty, które działają na tyle konkretnie, że obowiązek smarowania się po prysznicu nie musi być moją codzienną rutyną ;) Ta Nivea przy bardziej wymagającej skórze niestety nie jest do końca satysfakcjonująca, aczkolwiek przyjemność używania sprawia, że chętnie wrócę do produktu gdy znowu zrobi się cieplej i moja skóra znowu będzie bezproblemowa oraz łatwa do ogarnięcia.
  • 29 maja 2024 o 12:03
    Polecam!
    Kolejny już przetestowany przeze mnie produkt od każdemu dobrze znanej firmy Nivea. Tym razem jest to krem do ciała z kwiatem wiśni i olejkiem jojoba. Produkt zakupiłam podczas zakupów w jednym z marketów. Produkt zamknięty jest w wygodnym opakowaniu z nakrętką, które umożliwia wykorzystanie produktu do samego końca. Grafika jest bardzo ładna, schludna i dość minimalistyczna. Wszystkie napisy są doskonale widoczne, a co za tym idzie - czytelne. Konsystencja tego kremu jest bardzo ciekawa, gdyż w dość gęstej formule znajdują się drobne kuleczki olejku, które pękają przy nakładaniu go na skórę. Produkt bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę,która po jego zastosowaniu wygląda na bardzo zdrową. Kosmetyk nie podrażnia, ani nie wysusza nawet mojej, bardzo delikatnej skóry.
  • 30 kwietnia 2024 o 17:56
    FAJNY KREMIK DO CIAŁA
    Kremik od znanej wszystkim marki Nivea zakupiłam w markecie za niecałe 30 zł. Bardzo lubię tą Markę i używałam juz wiele ich produktów. Ten zainteresował mnie perełkami olejku jojoba . Kosmetyk zamknięty jest w plastikowym opakowaniu z nakrętką. Aby nie wysychał jest zabezpieczony folią aluminiową. Zapach bardzo przyjemny , słodki i bardzo podobny do całej serii kremów od Nivea . Dość długo utrzymuje się na skórze . Konsystencja gęsta z małymi kuleczkami olejku , który pęka podczas nakładania i wmasowywania w skórę. Po aplikacji skóra jest delikatna, miękka i widocznie nawilżona. Nie czuje ściągania ani nie widać suchych skórek. Nie wystąpiły u mnie reakcje alergiczne i podrażnienia. Korzystałam z niego ok miesiąca więc jak za tą cene to jest warty zakupu. Polecam .
    • nawilżenie
    • efekt
    Wady:
    Foczkix
    26 kwietnia 2024 o 17:53
    Świetne nawilżenie, cudowny zapach
    Kupiłam krem przypadkiem, chciałam na szybko znaleźć jakiś "uniwersalny" krem do ciała, z ładnym zapachem. Konsystencja wydaje się lekko tłusta, ale zupełnie taka nie jest - fantastycznei nawilża, ale też szybko się wchłania i już chwile po nakremowaniu ciała można się ubierać, bez stresu, że natłuści się ubranie. Oprócz tego TEN ZAPACH - cudowny, świeży pozostaje na skórze jak perfum. Szczerze polecam - kupiony z przypadku - absolutny HIT!
    • nawilżenie
    Wady:
    • opakowanie powinno być większe :D
  • 22 września 2023 o 12:58
    NIVE balsam kwiat wiśni
    Hej NIVE balsam, kwiat wiśni jest super produktem coś innego niż zwykle kremu z tubki. Intensywnie pachnie, nawilża, dość dobrze się wchłania. Polecam bardzo dobrym produktem
    Zalety:
    • Intensywnie pachnie, nawilża, dość dobrze się wchłania