Kremy uniwersalne

AA Cica Benefit, Krem regenerująco-łagodzący do twarzy i ciała

malwi73
    15 września 2024 o 13:01
    Cudo
    Krem znalazłam w koszu wyprzedażowym w markecie za całe 5zł, i żałuję, że nie wzięłam go więcej. Teraz, chciałam go kupić, ale nie go nigdzie jest wycofany. Nim zaczęłam go używać, myślałam że będzie to tłusty krem. Ale o dziwo, okazał się być lekki. Mimo swojej gęstej konsystencji nadał się świetnie do cery tłustej, nawet na dzień. Krem bardzo dobrze nawilżał, szybko się wchłaniał nie zostawiając żadnej tłustej warstwy. Miał właściwości regenerujące skórę. Krem miał przyjemny zapach. Opakowanie proste, z ładną szatą graficzną. Tubka miękka, łatwo było z niej wydobyć krem. Kupiłam chętnie ponownie.
    Inne
  • 17 lutego 2023 o 11:43
    Więcej nie kupię
    Nie udało mi się nawet zużyć jednego opakowania. Totalnie nie dla mojego typu cery. Krem jest dosyć tlustawy, ale szybko się wchłania. Zapach ma neutralno-apteczny, nie umiem go okreslic. Nie przeszkadzał mi jednak za bardzo. Mimo to, nie zauważyłam żadnych większych działań. Ani nie pomógł na podraznienia, ani nie chronił. Jedyne co robił to nawilżał, ale znam kilka lepszych kremów, które to robią
    Zalety:
    • Neutralny zapach
    Wady:
    • Nie spełnia moich oczekiwań
    • Nie odzywia i nie chroni
  • 15 sierpnia 2021 o 12:59
    Super dla cery mieszanej ze skłonnością do tłustej
    Jak dla mnie rewelacja, krem się fajnie nakłada, szybko się wchłania i nie zostawia tłustej powłoki. Często mam zadrapania na twarzy (taki zły nawyk :c) i super mi się wszystko goi. Na lato w ogóle fajna opcja, bo skóra się tak mocno nie poci jak przy używaniu normalnego kremu (zawsze potem mam tłustą twarz). Po tym kremie zostaje taka miła powłoka, która wcale tak nie wysusza jak wcześniejsze osoby pisały. :)
    Zalety:
    • zostawia miłą powłokę,
    • szybko się wchłania,
    • goi zadrapania
    Wady:
    • małe opakowanie,
    • wolę kremy w słoiczkach niż w tubkach
  • 18 lutego 2021 o 18:09
    To nie jest w ogóle krem pielęgnacyjny...
    ... tylko krem SOS. Na wyjątkowe sytuacje a nie jako zwykły krem nawilżający na co dzień. Będzie bardziej obsuszający (stąd kredowość) niż Avene Cicalfate, do tego najprędzej bym porównała ten krem. Polecam wypróbować przy podrażnieniach po goleniu, ukąszeniach, etc.
    goha80
    13 lutego 2021 o 19:35
    Nie rozumiem tego produktu
    Capnełam ten krem w wyprzedaży więc wielu monet nie wtopiłam. Po przeczytaniu recenzji pomyslalam: hmm tak źle to nie moze być i zaczęłam testowac żeby samej sprawdzić o co chodzi... Krem po wyciśnięciu z tubki wygląda sympatycznie: jak treściwa emulsja. Jednak faktycznie po wchłonięciu w skórę ściąga ją i zostawia taki mączny mat. Szukam patentu na jego używanie jednak na razie nie znajduje. Może w lecie kiedy twarz się przetłuszcza będzie dobrze go zużyć jako bazę matującą? Na razie kładę go czasem na serum nawilżające, nawet dwa różne sera, ale on jakby zbija to nawilzenie zamiast podbijać. Nie wiem na czym ma polegać jego działanie, jaka regeneracja, jakie odzywienie? Odpowiedź skóry jest zdecydowanie inna.
    Drogeria Natura