Szampony do włosów

Bielenda Botanic Spa Rituals, Szampon do włosów przetłuszczających się `Kozieradka + tatarak`

Nasi użytkownicy zostawili 40 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

kimzg
    18 stycznia 2024 o 22:18
    Przyjemny
    Szampon całkiem ok, co prawda nie mam problemu z przetluszajacymi włosami więc nie wiem czy na tę przypadłość działa, szampon dobrze oczyszcza skórę głowy, ładnie pachnie, po umyciu włosy są jakby otulone, nie ma problemu z rozczesywaniem. Minus za pompkę, mam włosy do ramion i aby użyć wystarczającej ilości musiałam za każdym razem pompować kilkanaście razy, dozownik powinien być większy.
    Zalety:
    • Wygładzone wlosy
  • 13 czerwca 2023 o 12:54
    Rozczarowujący szampon dla włosów przetłuszczających się
    Szampon Bielenda, Botanic Spa Rituals, Kozieradka + tatarak, miał być rozwiązaniem dla moich problemów z przetłuszczającymi się włosami, jednak niestety nie spełnił moich oczekiwań. Jestem rozczarowana efektami tego produktu i chciałbym podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Jednym z głównych problemów tego szamponu jest jego skuteczność w regulowaniu wydzielania sebum na mojej skórze głowy. Mimo obietnic dotyczących włosów przetłuszczających się, szampon nie zdołał skutecznie zredukować nadmiernego przetłuszczania się moich włosów. Już po kilku godzinach od umycia, odczuwam, że włosy wyglądają na przetłuszczone i ciężkie. To jest dla mnie bardzo frustrujące i wpływa negatywnie na moje samopoczucie. Kolejnym minusem jest zapach tego szamponu. Kozieradka i tatarak, które są składnikami głównymi, tworzą zapach nieprzyjemny i drażniący dla mojego nosa. Zapach utrzymuje się na włosach przez dłuższy czas, co jest dla mnie bardzo nieprzyjemne. Formuła szamponu również nie jest zbyt imponująca. Po użyciu, włosy są szorstkie i matowe, brakuje im miękkości i blasku. Nie odczuwam również nawilżenia ani odżywienia, które byłyby ważne dla moich włosów. Opakowanie jest praktyczne i łatwe w użyciu, ale to niestety jedyna pozytywna cecha tego produktu. Podsumowując, jest to szampon, który nie spełnił moich oczekiwań. Nie radzi sobie skutecznie z przetłuszczającymi się włosami, ma nieprzyjemny zapach i nie zapewnia miękkości ani blasku. Jestem zawiedziona tym produktem i nie mogę go polecić osobom, które borykają się z problemem nadmiernego przetłuszczania się włosów.
    Zalety:
    • Praktyczne i łatwe w użyciu opakowanie
    • Nie pozostawia osadu na włosach
    Wady:
    • Skuteczność w regulowaniu przetłuszczania się włosów
    • Nieprzyjemny zapach
    • Włosy stają się szorstkie i matowe
    • Brak nawilżenia i odżywienia
  • 12 czerwca 2023 o 22:58
    Ojej, ależ mnie zaskoczyło to morze niepochlebnych opinii na temat tegoż szamponu. Moje osobiste zdanie jest z deczka odmienne :)
    O marce Bielenda pewnie słyszała większość Wizażanek, nie jestem więc w tym przypadku odosobniona. Nie ukrywam, że jest to jedna z marek, której produkty do pielęgnacji stosuję najchętniej, gdyż są niskobudżetowe, a przy tym wysokojakościowe, a to znowu nie takie częste. Dlatego, gdy tylko zobaczyłam ten szampon na Rossmannowskiej półce, od razu ochoczo wrzuciłam go do koszyka. Zwłaszcza, że jest dedykowany włosom nadmiernie się przetłuszczającym, czyli wypisz wymaluj jak moje. Zakup ten wyniósł mnie na promocji coś koło 20 złotych, więc cena jak dla mnie w porządku. Produkt zamknięty jest w butelce wykonanej z solidnego materiału, o prostej, ale estetycznej szacie graficznej z motywem roślinnym. Za dozownik służy nam pompka, co jest bardzo komfortowe i higieniczne. Dzięki niej bez problemu można wydobyć zawartość do samego końca. Pojemność to 400ml i starczyła mnie i mojemu narzeczonemu na około 3 miesiące stosowania naprzemiennie z innymi szamponami. W każdym razie produkt z pewnością można uznać za wydajny - wystarczy jego niewielka ilość, by porządnie wymyć skórę głowy oraz włosy. Co zaś do właściwości samego kosmetyku: konsystencja jest żelowa, całkiem gęsta, a zapach ładny, ziołowy jednak nie utrzymuje się na pasmach dłużej. Szampon przyzwoicie się pieni i jest delikatny dla skóry głowy oraz pasm, gdyż nie wywołuje żadnych podrażnień czy wysuszenia. Co ważne, oczyszcza czuprynę całkiem dobrze, a włosy po umyciu nie są toporne jak to nieraz bywa w przypadku specyfików dedykowanym tłustym pasmom. A wręcz moje długie, średnio gęste i przesuszone na długości, a zwłaszcza na końcach, łatwo puszące się i plączące włosy zostały okiełznane! Po umyciu były miękkie, łatwo było je rozczesać i prezentowały się zwyczajnie zdrowiej. Bardzo lubię efekt, jaki daje ten szampon. Szkoda tylko, że nie przedłuża okresu zmniejszonego wydzielania łoju przez moją skórę głowy. Po zastosowaniu tego specyfiku również muszę umyć czuprynę co 2 dni, czyli tak samo jak w przypadku większości innych szamponów. Na koniec coś jeszcze o składzie, który zasługuje na pochwałę, gdyż nie ma mocnych detergentów, jest za to nafaszerowany sporą ilością dobroczynnych substancji, m.in.: * ekstraktem z kozieradki wzmacniającym włosy i stymulującym ich porost, a także zmniejszającym wydzielanie sebum * ekstraktem z tataraku nadającym połysk i puszystość pasmom oraz pomagającym w pozbyciu się łojotoku czy łupieżu * niacynamidem regulującym pracę gruczołów łojowych * kojącym skórę głowy pantenolem * nawilżającą gliceryną. Reasumując: szampon jest dobry. Ma ciekawy skład z delikatnymi substancjami myjącymi i masą dobroci. Do tego jest wydajny, przyjemny w użytkowaniu, nie plącze i nie wysusza włosów, a wręcz sprawia, że wyglądają zdrowiej. Szkoda, że nie przedłuża świeżości włosów i nie wpływa bardziej długofalowo na wydzielanie łoju jak obiecuje producent, wtedy byłby naprawdę ideałem, ale tak czy siak jest to naprawdę dobry produkt i ode mnie dostaje 4 gwiazdki.
    Zalety:
    • żelowa konsystencja
    • ziołowy, subtelny zapach
    • dobrze się pieni
    • oczyszcza włosy w sposób delikatny, bez niekorzystnego wpływu na stan pasm i skóry głowy
    • nie plącze włosów, a wręcz ułatwia ich rozczesywanie
    • sprawia, że czupryna wygląda zdrowo
    • poprawny skład
    • poręczne opakowanie z dozownikiem w postaci pompki
    • świetna wydajność
    • dostępność stacjonarnie m.in. w drogerii Rossmann
    Wady:
    • nie przedłuża świeżości włosów
    • nie wpływa na ilość wydzielanego sebum
  • 10 maja 2023 o 0:20
    SO SO BAD
    Szampon nie spełnił swojej głównej funkcji - dobrego oczyszczania skóry głowy. Ale dobra po kolei... Zazwyczaj myję włosy rano i szczerze dawno nie miałam tak złego szamponu żeby po kilku godzinach na skórze głowy był taki Armagedon. Włosy wyglądały nieświeżo już wieczorem, a na drugi dzień po umyciu były jeszcze bardziej przyklapnięte. Jedynym plusem tego szamponu jest zapach ziołowy oraz konsystencja, która jest lejąca i nie sprawia problemów z rozprowadzeniem. Opakowanie w postaci pompy również jest wygodne w użytkowaniu, natomiast wydajność jest taka sobie - bo trzeba kilka pompek aby to mycie miało sens (choć jak już wiemy sensu nie ma). Co zatem sprawiło, że w ogóle sięgnęłam po te dziadostwo? Szukałam łagodnego szamponu dla skóry przetłuszczającej się no i skład tego wydawał się ok (co potwierdza, że skład to jedno a efekt to coś innego). Niby mamy ekstrakt z kozieradki czy korzenia tataraku - ale po prostu tego nie widać.
    Zalety:
    • zapach, konsystencja, opakowanie z pompką, skład
    Wady:
    • nie oczyszcza skóry głowy!
  • 27 grudnia 2022 o 13:54
    Bardzo zły
    To jest szampon dla osób z problemem przetłuszczających się włosów i paradoksalnie ten problem powiększa. Beznadziejny produkt. Nie jest ważne to, jak myję włosy, efekt jest zły zawsze tak samo. Nie pomaga podwójne mycie, zostawiania rozpienionego szamponu na dłuższą chwilę. Jest to zwyczajny bubel.