Toniki i hydrolaty

Revolution Skincare 5% Glycolic Acid Tonic Tonik glikolowy

• 6 maja 2023 o 23:04
    Spełnia swoją rolę
    Bardzo lubię jego działanie. Cera jest rozjaśniona, pozbawiona zaskórników i przebarwień. Znikają niedoskonałości cery. Trzeba uważać i stosować spf koniecznie, gdyż kwas ma właściwości fotouczulające. Jedyny minus to zapach, strasznie chemiczny, powiedziałabym nawet toksyczny :) Mimo to polecam wypróbować.
    Zalety:
    • Działanie
    szoczek
    9 kwietnia 2021 o 14:50
    Spełnia swoją funkcję.
    "złuszcza martwy naskórek i wygładza cerę." - zgadza się. Mam skórę mieszaną z tendencja do niedoskonałości, nie zauważyłam jakiegoś podrażnienia czy wysypu na twarzy. Stosuje go kilka razy w tygodniu na noc, a na to mocny krem nawilżający i rzeczywiście przyspiesza proces zniknięcia jakiś niespodzianek na twarzy. Butelka 200ml mam wrażenie że wystarczy mi do końca życia!
    Zalety:
    • złuszcza i przyspiesza regenerację skóry
    Wady:
    • dość mocny, rażący nos zapach
    vronov
    4 czerwca 2020 o 10:06
    Dobry, złuszczający tonik
    Kolejny produkt od Revolution Skincare, który zaskoczył mnie swoim niesamowitym działaniem. Tonik zamknięty jest w podłużnej, przeźroczystej butelce o pojemności 200ml. Większość butelki zakrywa prosta, klasyczna etykieta w minimalistycznym stylu. Tonik posiada zabezpieczenie w postaci srebrnej zakrętki. Szkoda, że butelka nie ma dozownika (kiedy chcemy wydobyć produkt to po prostu przechylamy butelkę) - pompka byłaby o wiele wygodniejszym rozwiązaniem. Produkt ma lekko żółtawo-pomarańczowy kolor (praktycznie przeźroczysty), wodnistą konsystencję i nieciekawy, niesamowicie chemiczny zapach. Muszę przyznać, że zapach tego produktu nie powala na kolana, jest chemiczny w ten ostry, rażący nozdrza sposób. Działanie tego produktu jest zaskakująco dobre - tonik świetnie złuszcza skórę, pozostawiając ją mięciutką i wygładzoną. Jestem posiadaczką suchej skóry i nie zauważyłam żadnego podrażnienia czy szczypania podczas używania, no chyba, że mamy ranki na twarzy czy też wcześniej mocno podrażnione miejsca - wtedy może zapiec. Produkt rewelacyjnie pozbywa się suchych skórek, a dodatkowo idealnie przygotowuje skórę na przyjęcie innych kosmetyków pielęgnacyjnych. Kupiłam go za 45zł - cena regularna jest trochę wyższa z tego co się orientuję, ale ten produkt ma i tak bardzo przystępną cenę jak za produkt z tej kategorii. Inne (naprawę dobre jak ten) toniki kosztują ciut więcej, dlatego warto wypróbować ten od RS.
  • 26 kwietnia 2020 o 16:21
    Całkiem fajny tonik ????
    Tonik kupiłam po zużyciu jego brata tylko z mniejszym stężeniem kwasu glikolowego. Produkt w plastikowej buteleczce z zakrętka, która jest pokryta srebrna folia, która niestety z biegiem czasu zaczyna się łuszczyć. Mała wada, która nie wpływa na jakość produktu natomiast wygląda trochę nie estetycznie. Tonik sam w sobie robi swoją robotę, skóra jest czysta, gładka ale nie czuć uczucia ściągnięcia czy pieczenia. Mam skórę tłustą a ten tonik pozostawia bardzo gładka i miękka skórę. Małym minusem jest wydajność. Przy aplikacji dwa razy dziennie całą buteleczkę zużyłam w przeciągu półtora miesiąca. Ale uważam, że produkt w tym przedziale cenowym jest jak najbardziej godny polecenia.
    Zalety:
    • dobre oczyszczenie skóry tłustej
    • brak podrażnień
    • brak uczucia ściągnięcia skóry
    • lekko wyczuwalny zapach
    Wady:
    • niedopracowane opakowanie
    • mało wydajny