WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

Hask Coconut Milk & Organic Honey Curl Care Shampoo Szampon do włosów kręconych `Mleczko kokosowe i miód`

• 22 sierpnia 2019 o 11:20
    Jeden z ulubionych
    Z szamponem Hask zapoznałam się w Hebe - nie ukrywam, zapach mnie na tyle zaintrygował, że nie wyobrażałam sobie nie wypróbować szamponu na swoich falowanych włosach. Nie używałam go do mycia codziennie, gdyż moje włosy łatwo się przyzwyczajają do wszelkich szamponów; muszę mieć około trzech i myć na zmianę - w takim przypadku Hask się sprawdził bardzo fajnie ;)
    Zalety:
    • styl opakowania
    • brak SLS i SLeS
    • piękny zapach, który utrzymuje się na włosach całkiem długo
    • dobrze myje włosy mimo braku ostrych środków do mycia
    • dobrze się pieni
    • fajna konsystencja
    • włosy po nim wyglądają dobrze, układają się, są lekkie i sypkie
    Wady:
    • całkiem drogi, chociaż da się upolować na promocji za 20 zł
    cora
    25 lipca 2019 o 23:31
    Świetny zapach
    Piękny zapach tego szamponu i delikatne działanie to cechy, które skradły moje serce. Ten szampon jest chyba spełnieniem marzeń każdej wielbicielki słodkich zapachów, także w pielęgnacji włosów. Pachnie on rzeczywiście kokosem i czymś słodkim, może jest to miód. W każdym razie na mnie działa jak magnes. I świetnie myje włosy oraz nie powoduje żadnego łupieżu. Opakowanie jest stylowe i takie trochę retro, jak to w Hask. Szampon jest kremowy, biały i perłowy, gęsty, świetnie myje włosy, doskonale się pieni, mimo braku SLS i SLES w składzie, piana jest duża. Ale zmyć się daje bez dramatu. Czy on musi być przeznaczony tylko dla osób o kręconych włosach, otóż nie musi. Ja mam na przykład włosy proste i szampon owszem, może pomóc kręconym nie wysuszając ich, ale dla moich prostych też jest ok. Zwłaszcza po farbowaniu, kiedy rozjaśniam włosy, mój odrost farbuję systematycznie, Hask z kokosem i miodem dla mnie to rewelacja, on myje bez ryzyka podrażnień. W składzie znajdziemy glicerynę, ekstrakt kokosowy, miód organiczny, panthenol, ale i składnik decydujący o dobrym skręcie włosów według ich zakodowanej informacji, a więc dla kręconowłosych ten szampon musi się sprawdzić. Wada- dla mnie w trakcie systematycznego używania powoduje jednak przyklap oraz skłonność do przetłuszczania, ale to tylko gdy jestem już znacznie dłużej bez rozjaśniania odrostów - i konieczne jest użycie zdzieraka gdzieś co 2 tygodnie, albo peelingu. Tak więc użycie gwarantujące dobrą pielęgnację i mycie, to takie na zmianę z innymi. Szampon jest wydajny, mam go od września i zostało mi jeszcze około 1/3 butelki.
    Zalety:
    • zapach, konsystencja,
    • skład,
    • nie powoduje przesuszenia,
    • ładnie domywa głowę,
    patsiek
    9 lipca 2019 o 0:53
    skusił zapach
    Nie mam włosów kręconych, ale nie mogłam się oprzeć zapachowi szamponu, oblęęędnie kokosowy i słodziutki dzięki domieszce miodu. Co ciekawe bardzo różni się od odżywki z tej samej serii, która pachnie dużo gorzej i sztuczniej, dlatego na nią się nie zdecydowałam. Szampon ładnie nawilża i odżywia włosy nie obciążając przy tym, zapach nie zostaje w nich bardzo długo, ale sama przyjemność używania go w pełni mi wystarcza. Włosy są miękkie, czyste, wszystko jak należy. Nie wiem tylko jak działa na skręt włosa gdyż skrętów nie posiadam ;) Nie zauważyłam w działaniu szamponu nic co mogłabym uznać za minus albo wadę. Radość psuje jedynie wysoka cena, nawet w promocji rzadko kosztuje poniżej 20zł.
    Wady: