Pudry pod oczy

it cosmetics Bye Bye Pores Pressed Powder Puder prasowany

• 28 maja 2024 o 19:42
    Blurujący puder
    Puder It Cosmetics zakupiłam do testów po zobaczeniu internetowej recenzji. Muszę przyznać, że jest to naprawdę świetny produkt. Opakowanie posiada lusterko oraz gąbeczkę, przez co można zabrać go ze sobą do torebki i bez problemu wykonywać poprawki w ciągu dnia. Sam produkt jest transparenty. Co jest w nim świetne, wygładza pory. Uwielbiam stosować go pod oczy oraz na strefę T, ponieważ daje efekt bluru. Puder nie pozostawia białych plam na twarzy podczas zdjęć z flashem, co jest istotne jeśli chcesz stosować go na wyjścia. Posiadam skórę mieszaną z tłustą strefą T i nie jest to produkt, który pozostawi mat na długi okres czasu. Mimo tego lubiłam go stosować. Wykończyłam całe opakowanie, a puder był naprawdę wydajny.
    Zalety:
    • wydajny
    • wygodne opakowanie z lusterkiem
    • efekt bluru, wygładzenia
    • transparenty
    • nie pozostawia flashbacku
    Wady:
    • dość wysoka cena produktu
    • krótkotrwale matowi
    catja
    10 grudnia 2022 o 13:28
    zwykły puder
    Kupiłam w drogerii skuszona przez sprzedawcę efektem bez porów i stosuję do podkładu tej samej marki. Niestety nie zauważyłam żadnego ekstra wygładzenia porów, a nos się błyszczy okropnie po 2,3h. Cena kosmiczna, więc spodziewałam się naprawdę dobrej jakości. Na plus porządne opakowanie i lusterko, ale za ok 150zł to przegięcie.
    Zalety:
    Wady:
    • ilość, skuteczność
    missimo
    7 sierpnia 2019 o 20:28
    Zwyczajny puder
    Sporo już mu dawałam szans, porównywałam z Revers cosmetics bambusowym na połowie twarzy, próbowałam puszkiem, pędzlem, gąbką i wyrok następuje: jest to najzwyczajniejszy puder. Matuje na przeciętną ilość godzin, czyli przy mojej tłustej cerze poprawki po 5-6 godzinach są wymagane. Nie zauwazyłam zmniejszenia porów, nie zauwazyłam specjalnego "zablokowania" makijażu w miejscu, ani fotoshopowego wygładzenia cery. Przynajmniej nie bieli, a także jest zamknięty w naprawdę dobrej jakości pudełku z lusterkiem. Pod spodem kryje się gąbeczka, ale jakaś dziadowska, gumowa, śmierdzi chińczykiem. Nie mówię, że to zły puder, że zrobi masakrę na twarzy. Robi to co ma puder robić. Ale efekt porównywalny z reversem za 10zł, a takiemu np. smart girls get more, który niestety nie jest już w sprzedaży to w ogóle nie ma co porównywać. Na szczęście kupiłam go na promocji za niecałe 40zł, bo 130 to on na pewno nie jest wart.
    Zalety:
    • matuje
    • porządne opakowanie z lusterkiem
    • DELIKATNIE wygładza
    • nie bieli
    Wady:
    • wysoka cena w porównaniu do jakości
    • przeciętna długość zmatowienia
    • nie maskuje porów jak to obiecuje producent
    • ogólnie parametry przeciętne, taki jak każdy inny puder

Zobacz także inne Pudry pod oczy