Kremy na noc

Fitokosmetik Acne Control Professional, Krem preciwtrądzikowy na noc

• 4 lutego 2022 o 14:12
    Pogotowie ratunkowe dla krościarzy.
    Zawsze miałam idealną cerę, jednak hormonalne kaprysy spowodowały, że ostatnie dwa lata były nieciekawe dla mojej cery. Doszło do tego, że nawet sprawdzony kryjący podkład i korektor nie były w stanie zatuszować wystających gulek. Co prawda nie wyglądałam jeszcze jak pizza pepperoni z podwójnym sosem, ale kilka zapalnych pryszczy powodowało, że cera prezentowała się nieklawo. Pierwsza pomocą był dla mnie krem Effaclair La Roche, drugą właśnie ten krem. Kupiony z kuponami promocyjnymi na Shopee za grosiki, szybko zakasał rękawy i wziął się za czereśnie na mojej facjacie. Gule spasowały, twarz się wygładziła, przebrzydłe niespodzianki zaczęły pojawiać się rzadziej. Jeśli wyskoczyło jakieś badziewie, krem Fitokosmetik szybko zdusił tałatajstwo w zarodku - gule zaczęły głośno krzyczeć "odwrót!". Sam krem oczywiście nie wyeliminował problemu, ale mocno pomógł. Skład kładzie na kolana. Kwasy, roślinne ekstrakty i olejki - cud, miód i orzeszki ziemne. Zapach jest delikatny i przyjemny (pomarańczowa wersja na dzień niemiłosiernie słodko capi niczym CK Euphoria). Krem szybo się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu. Matowi i uspokaja trochę sebum. Zużyłam już jedno opakowanie, w zapasie czeka już następne i zapewne na tym nie koniec.
    Zalety:
    • skład
    • wykańcza pryszcze
    Wady:
    • jakie wady?
  • 6 lipca 2021 o 23:00
    Pielęgnuje tłustą skórę trądzikową bez wysuszania i nieprzyjemnego napinania skóry
    Krem kupiłam z ciekawości w drogerii internetowej za niecałe 7zł. Zamknięty jest w tubce łudząco przypominającej pastę do zębów. Krem jest cały biały więc naprawdę wyciskając go odnoszę wrażenie jakbym szykowała się do mycia zębów. Krem ma przyjemny słodki zapach. Bardzo lubię czuć go na skórze. Poza tym szybko rozprowadza się go na twarzy i po chwili się wchlania nie pozostawiając tłustej,klejącej warstwy. Krem nigdy nie wywołał u mnie porażnienia,wysuszenia czy przykrego napięcia skóry co często zdarza się przy specyfikach dedykowanych dla tlustej i trądzikowej cery. Krem w mojej opinii nie bieli twarzy w najmniejszym stopniu. Rano skóra nie jest przetłuszczona, nie wygląda na "spoconą" jest ukojona i widocznie wypielęgnowana. Krem nie zredukował u mnie pojawiania się wyprysków ale też nie spowodował pogorszenia stanu cery. Cena kremu w stosunku do jakości i zwykłej przyjemności stosowania jest zadziwiająco niska. Na pewno do niego wrócę i polecam trądzikowcom, aby go wypróbować chociażby po to by dać odpocząć skórze po mocnych kuracjach.
  • 7 stycznia 2021 o 19:35
    Biały krem na noc
    Krem ma cięższą konsystencję- białe mazidło. Ciężko się wchłania. Nie przepadam za taką konsystencją kremów i za białym filmem na skórze. Jestem w trakcie pierwszego opakowania- używam go od dwóch tygodni- póki co nie dostrzegłam żadnych spektakularnych efektów. Parę razy miałam wrażenie, że po użyciu go wyskoczyło mi parę drobnych krostek.
    • Dobry skład
    Wady:
    • Cięższa konsystencja
    • Biały film na skórze
  • 29 września 2020 o 0:21
    Działa, ale może też wysuszać używany solo lub za często
    Prawie cała seria Acne Control, to dobry trening dla skóry przed intensywnymi kwasami ;), które jak wiadomo mogą skórę wysuszać czy podrażniać oraz narazić na oparzenia słoneczne. W składzie pojawia się kwas glikolowy, mlekowy, papaina, niacynamid, kwas salicylowy.Nie wydaje mi się żeby w tym kremie były jakieś porażające ich ilości, ale ja też jestem zaprawiona kwasowymi peelingami. Nic mnie nie piecze po tym kremie, nic nie podrażnia, używa się go przyjemnie. Mam cerę mieszaną, partner tłustą, moja ma skłonność do wysuszania, partnera skóra niekoniecznie. Moja skóra jest raczej cienka, partnera gruba. Z tego względu ja po tę serię sięgam regularnie, ale na pewno nie codziennie. Partner może używać tego kremu praktycznie co wieczór, z wyjątkiem dni kiedy podkrada mi retinol z Ordinary na przebarwienia ;) Skupiając się na samym kremie-dobry, treściwy krem, o zwartej konsystencji, przyspieszający gojenie się stanów zapalnych, wydajny i tani, kolor biały, wchłania się dobrze, lekko bieli. Wygładza skórę i ujednolica jej koloryt. Zapach ma ładny, taki.. kremowy ;] Niestety może wysuszac, dlatego jeżeli zaobserwujemy takie działanie powinien stać się kremem na noc pod inny nawilżający krem czy olejek lub tylko na czas nasilenia wyprysków. Ja używam go na wysyp po peelingach z kwasów lub wysyp przedokresowy (chociaż słowo wysyp to mocne słowo, raczej kilka wyprysków na krzyż). Partner jak wspominałam częściej i jest zadowolony, przyspiesza mu gojenie stanów zapalnych, podtrzymuje działanie peelingów z kwasów, niacynamidu, retinolu oraz ujednolica i rozjaśnia. Wypryski schodza szybciej i szybciej się goją. Nie sądzę jednak, że sam krem zlikwiduje nam trądzik, to raczej kompleksowe działanie, z naciskiem na nawilżanie skóry niezapychającymi kremami czy serum,oczyszczanie, odpowiednie oleje, maseczki itd. Wysuszenie skóry trądzikowej może się w ostateczności zemścić, równowaga skóry jest ważna, wszelkie odchyły powodują następne problemy albo powrót do punktu wyjścia. Krem na pewno podtrzymuje efekt pielęgnacji przeciwtrądzikowej, tłustą skórę lekko odżywia i nawilża. Mimo obecności w składzie gliceryny nie zapycha, chociaż nie do końca wiem po co dodano tam retinol. W końcu w większym stężeniu z kwasami może podrażnić, najwidoczniej nie jest to duża dawka jak już wcześniej wspominałam. Fitokosmetik to marka warta uwagi, niska cena, dobre składy, nie zawsze moim zdaniem mocno nasycone substancjami aktywnymi, ale akurat w tym przypadku dziala to na korzyść. Stosując ten krem, nieważne jak bardzo nasza skóra jest uodporniona na kwasy, należy pamiętać o ochronie przeciwsłonecznej na dzień. Raczej do niego wrócimy. Oczywiście obietnice producenta, albo ich tłumaczenie, mocno przesadzone jak zawsze:) tak jakby do jednej serii dostosowano ten sam opis.
    Zalety:
    • Cena, wydajność, skład, działanie na zmiany skórne, ujednolicenie i wygładzenie naskórka, podtrzymanie efektów kuracji kwasami.
    Wady:
    • Może wysuszać i odrobinę bielić, dostępny głównie online.
  • 23 września 2020 o 18:44
    Jest okej
    Krem kupiłam dlatego bo spodobał mi się peeling do twarzy z tej serii. krem jest tani kosztuje dosłownie kilka złoty więc cena to sztos. Krem ma świetny skład bez żadnej parafiny więc to ogromny Plus. Bardzo często takie tanie kremy mają skład beznadziejny ,ale ten okazał się miłym zaskoczeniem. Może nie daje takiego super nawilżenia więc nie nada się do skór suchych i odwodnionych. No ale dla skóry tłustej i mieszanej czemu nie. Jest wydajny i chyba bez zapachowy

Zobacz także inne Kremy na noc