Toniki i hydrolaty

Some by MI Galactomyces Pure Vitamin C Glow Toner Tonik do twarzy

notino.pl
Some By Mi Galactomyces Toner Tonik o właściwościach rozjaśniających i nawilżających 200 ml

• 19 listopada 2024 o 7:47
    Najlepsza vit C dla sucharków
    Mam skórę w kierunku suchej, używam retinolu, więc mam niemalże fobie przed przesuszeniem/odwodnieniem. Witaminy C nie używałam w swojej pielęgnacji, bo każda, ale to każda mnie wysuszała po jakimś czasie. Ale ostatnio coś mnie tknęło, żeby spróbować jeszcze raz. Ten tonik to cud! Dzięki niemu wprowadziłam witaminę C beż żadnych problemów, nie przesuszył, wręcz nawilżył, no i rozjaśnił!! Po 2 tyg przebarwienia są mniejsze, zwłaszcza pod oczami. Cała cera jest taka bardziej świetlista, i to naprawdę widać! Do tego lekko napina skórę. Wow! Nie spodziewałam się takich efektów po toniku, a jako że ten tonik to jedyna nowość w mojej kosmetyczce mam pewność, że to on tak cudownie działa. Wodnista konsystencja, żółtawy kolor, cutrusowy zapach, duuuuuza pojemność i wydajność. Można znaleźć na promce za 60 złotych. Polecam!
  • 16 lutego 2022 o 14:49
    Bardzo fajny tonik
    Zakupiłam już kilka produktów Some by Mi i póki co bardzo je sobie cenię, mają wspaniałe składy i działanie. Od dwóch tygodni używam rano Super Matcha Pore Tightening, a wieczorem właśnie ten grzybkowy Galactomyces Pure Vitamin C Glow Toner. Mam cerę mieszaną-suchą, rozszerzone pory, zaskórniki. PLUSY: - wodnista konsystencja, nie zapycha - skóra jest nawilżona i wygładzona - redukuje zaczerwienienia - gdy budzę się rano, cera jest rozjaśniona i wygląda na naprawdę zdrową - pomaga w redukcji trądziku, białe pryszcze szybciej znikają, w sumie na następny dzień - bardzo wydajny MINUSY: - tylko cena Naprawdę polecam używać dwóch różnych toników i serum od Some by Mi, ponieważ świetnie się dopełniają :)
  • 4 maja 2020 o 16:20
    Luuuuuubię
    Tonik wygładza i rozjaśnia jak żaden inny, za co odpowiedzialne są przede wszystkim witamina C i B3 (niacynamid), które ponadto mają oczywiście działanie przeciwstarzeniowe. W składzie jest jeszcze alantoina, która koi i zmiękcza skórę, oraz adenozyna, która ma działanie odbudowujące, kojące i wzmacniające barierę skóry. Znajdziemy tu też znany wszystkim pantenol oraz ekstrakt z propolisu, czyli miód :) - oba te składniki łagodzą podrażnienia i zaczerwienienia, a miód ponadto działa antybakteryjnie. Oczywiście gwiazdą jest też galactomyces, który brzmi trochę dziwnie, ale to rodzaj grzyba, którego używa się w koreańskiej pielęgnacji ze względu na jego przeciwstarzeniowe, odżywiające i wyrównujące koloryt działanie. Tonik ma konsystencję wody, nie jest ciężki - może po trzeciej warstwie twarz zaczyna się minimalnie lepić. Jest bezalkoholowy, bezzapachowi i nie zawiera olejków eterycznych, co jest olbrzymim plusem. Efekty widoczne gołym okiem wystąpiły u mnie już po niecałych dwóch tygodniach: + znaczne wygładzenie skóry + zmniejszenie widoczności porów + wyrównanie kolorytu + zmniejszenie i "uspokojenie" wyprysków
    Zalety:
    • skład
    • skuteczne działanie
    • cena taka mocno średnia, ale uważam, że warta działania