Peelingi do twarzy

Bielenda Only For Men, Cannabis CBD, Pasta do mycia twarzy 3 w 1

Kaisja
    10 grudnia 2022 o 22:09
    Najlepszy w użyciu jako peeling do cery mieszanej lub tłustej, wonny pięknymi drzewno-ziołowo-morskimi perfumami, i wcale nie tylko dla Mężczyzn
    Wszystko w temacie owego doskonałego kosmetyku, który udało mi się kupić przez kompletny przypadek. Uderzyłam w drogerii wprost do kuszącego regału wyprzedażowego, w którym niejednokrotnie znalazłam już istne skarby w świetnej cenie, a że potrzebowałam akurat peelingu do twarzy, ucieszyła mnie duża tuba (150 ml) za kilka złotych od Bielendy - Marki, którą bardzo cenię, i w pośpiechu w ogóle nie zastanowiła mnie ani jej czarna barwa, ani fakt, że jakiś równie jak ja uważny inaczej Pracownik sklepu część napisu na tubce, rozpoczynającego się od anglojęzycznego "only" zalepił ceną, co łącznie sugerowałoby, że kosmetyk jest po prostu tylko dla mężczyzn. No i był, co dotarło do mnie dopiero w domu, natomiast uznałam, że zaryzykuję zostawiając go sobie, ponieważ naprawdę potrzebowałam peelingu, a i głupio by mi było się przyznać do pomyłki przed Bliskim mi Człowiekiem, gdybym oddała Mu produkt, którego stosowania z racji idealnej cery i tak kategorycznie by odmówił. To Minimalista – pozwala mi się zaopatrywać i bez szemrania stosuje jedynie te kosmetyki, o których niezbędności jest przekonany. Zaryzykowałam i byłam zachwycona wyjątkową czystością, brakiem niedoskonałości i wygładzeniem cery. Zarówno miękka, poręczna tubka z zamknięciem-klapką, jak i jej zawartość są bardzo wygodne w stosowaniu. Kosmetyk o ciemnoszarej barwie (a zatem w dość męskiej estetyce) jest raczej rzadki, ale nie rozchlapuje się tylko przyjemnie, lekko rozprowadza na twarzy w trakcie masażu, zaś mikrodrobinki z pumeksu – choć wyczuwalne, i najwyraźniej skutecznie likwidujące martwy naskórek oraz zaskórniki, nie drapią cery. Do tego ta peelingująca pasta (gdyż takie określenie byłoby bardziej adekwatne do charakteru produktu niż odrębne wskazanie, że można używać go jako pastę i peeling, czego nie da się przeprowadzić odrębnie), sprawdzająca się również jako maseczka, którą łatwo się zmywa po zaschnięciu, przepięknie pachnie. Bardzo dobrymi drzewno-ziołowo-morskimi męskimi perfumami. Ciepłymi i rześkimi, zapewniając bardzo sensualne doznanie przy aplikacji. Kosmetyk lekko ściąga, więc nie nadaje się raczej do cery suchej, a i ja ze swoją mieszaną, wrażliwą szybko sięgałam po jego użyciu po tonik i nawilżający krem, natomiast stosowany czy to jako peeling, czy jako maska bez podrażniania doskonale oczyszczał moją twarz z niedoskonałości, i wystarczyło mi stosowanie go raz w tygodniu. Dzięki połączeniu oczyszczającej i zwężającej pory białej glinki z cannabidiolem z konopii regulującym wydzielanie sebum moja cera była po jego użyciu bardzo gładka i czysta. Polecam, tym bardziej, że nie jest to kosmetyk zbyt drogi.
    Zalety:
    • skład – biała glinka, cannabidiol z konopii, mikrodrobinki z pumeksu;
    • skuteczność – świetnie oczyszczona, odświeżona, gładka cera bez podrażnień i niedoskonałości;
    • forma – kosmetyk może być użyty jako peelingująca pasta lub maseczka zmywana po zaschnięciu;
    • konsystencja – dobra – niezbyt gęsta, więc wygodna w aplikacji, i nie rozchlapująca się;
    • wydajność – do mojej cery mieszanej wystarczało mi użycie peelingu co tydzień;
    • zapach – piękny – bardzo dobrych męskich, drzewno-ziołowo-morskich perfum o świeżych i ciepłych akordach;
    • opakowanie – estetyczna czarno-zielona (w "męskim" stylu), wygodna tubka z dobrym zamknięciem "klapką";
    • cena – przystępna
    Wady:
    • brak wad nie licząc tego, że pasta lekko ściąga, więc choć mi przy cerze mieszanej ze skłonnością do niedoskonałości jej działanie raz w tygodniu służyło (przy czym bardzo szybko sięgałam po niej po tonik i dobrze nawilżający krem), nie polecam specyfiku do cery suchej
    Drogeria Super-Pharm
    Elednor
    1 czerwca 2022 o 21:28
    Mąż był zadowolony
    Ta pasta wchodziła w skład zestawu świątecznego jaki dostał kiedyś mój mąż. Tworzyła ona duet wraz z silnie nawilżającym kremem do twarzy. Mąż był całkiem zadowolony z tej pasty. Jak mówił spełniała swoją funkcję, czyli dobrze oczyszczała skórę z sebum, potu i typowych zanieczyszczeń miejskich. Pasta po umyciu pozostawiała na skórze efekt dobrze oczyszczonej i odświeżonej skóry. Wystarczyła mu na dość długo, ale z tego co się orientuje nie używał jej codziennie. Zapach również mu odpowiadał. Stwierdził, że nie ma się do czego przyczepić. Opakowanie i produkt: Produkt zamknięty w plastikowej tubie o pojemności 150g. Klasyczne zamknięcie na klik, łatwe w otwieraniu i nie zacinające się. Pasta ma dosyć gęstą konsystencję i zawiera w sobie drobny peeling. Zapach przypomina oczywiście ten z kremu nawilżającego. Ma w sobie coś z aloesu jak większość kosmetyków dla mężczyzn. Jest dosyć przyjemny i nie przeszkadza w aplikacji. Aplikacja i działanie: Mąż aplikował sobie ja raz na 2-3dni. Pasta zaaplikowana na mokrą skórę dość fajnie się pieniła. Z relacji męża wynika, że dawała ona uczucie dobrze oczyszczonej i wygładzonej skóry. Nie podrażniła go i nie uczuliła. Nie pojawiały się też po jej użyciu żadne niedoskonałości. Jak widać mocno mu podpasowała, chociaż opinie o niej są różne. Czy oczyszczała dogłębnie? Czy oczyściła zapchane pory? No przyznam szczerze, że raczej nie. Oczyszczenie było bardziej zewnętrzne, ale tyle mojemu wystarczyło i spełniła jego oczekiwania. Stanu skóry może nie poprawiła, ale też mu nie zaszkodziła i nie wysuszała jego skóry. Opakowanie zużył do końca. Dość ciekawe jest w tym produkcie to, że można go używać na trzy sposoby, jako: Pasta - aplikujemy na wilgotną skórę, rozprowadzamy delikatnie, spłukujemy wodą, i stosujemy codziennie, rano i wieczorem Peeling - wmasowujemy dokładnie, z wyczuciem ale zdecydowanie, w wilgotną skórę, okrężnymi ruchami, stosujemy co 3 dni Maska - nakładamy na czystą i suchą twarz, delikatnie rozprowadzamy, pozostawiamy na 3 minuty i spłukujemy, stosujemy 3 razy w tygodniu Dostępność i cena: Krem dostępny był pojedynczo jak i w zestawie prezentowym. Zestawy prezentowe kosztowały ok. 30zł za komplet. Pojedynczo dostaniemy do jeszcze w kilku drogeriach internetowych. Stacjonarnie niestety już go prawie nie dostaniemy. A ceny w internecie to 14zł do 16zł. Wygląda na to że seria ta została wycofana z oferty na rzecz nowej linii męskiej Barber Edition. Jednakże póki jeszcze kosmetyk jest w obiegu może warto zwrócić na niego uwagę. Może okazać się fajnym prezentem dla każdego mężczyzny, który lubi zadbać o swoją cerę.
  • 12 lutego 2022 o 19:41
    Przesusza
    Mąż dostał ten produkt jako prezent. Zużył całość, jednak z jego relacji wynika, że nie zauważył pozytywnych zmian w swojej cerze. Wręcz kosmetyk przesuszał mu skórę, jednak nie sprawił, aby stan cery się pogorszył. Kosmetyk jest zamknięty w sporej czarnej tubce. Pasta jest dość gęsta, nie zawiera w sobie większych drobinek. Raczej ten produkt nie zachęcił go do ponownego kupna.
    necia13
    13 sierpnia 2021 o 8:46
    NIe tylko dla mężczyzn
    Produkt spełnił moje oczekiwania. Jest gęsty ze ścierajacymi drobinkami.Super oczyszcza moja twarz. Pachnie męskimi perfumami co mnie akurat odpowiada. Jedyny minus to zamykanie. "Bolec" w nakrętce jest za krotki a dodatkowo produkt sie ne domyka po użyciu. Glinka wysycha i trzeba ją wydłubuwac igłą. Zmieńcie opakowaie a bedzie to mój nr 1
    Zalety:
    • Obietnice Producenta w 100% spełnione
    Wady:
    • Wadliwe zamykanie
  • 23 lutego 2020 o 23:02
    jak użyć pasty bez peelingu?
    Ten produkt to kolejny dowód na to, że męska skóra musi być zrobiona z jakiegoś innego materiału. Jest gruba, odporna na podrażnienia, trzeba ją codziennie zdzierać i oczyszczać jak brudną podłogę. Swego czasu jaki nastolatek bardzo lubiłem produkty 3 w 1. Jeden produkt, wiele zastosowań, oszczędność pieniędzy. Czytając etykietę, za każdym razem zastanawiam się jak mogę używać codziennie pasty tak, żeby nie robić przy tym peelingu. Powinienem jak kopciuszek wyciągać ziarenka pumeksu codziennie przed prysznicem, czy co? Od dłuższego już czasu nie używam peelingów mechanicznych do twarzy, odzwyczaiłem się od tego, a i moja skóra ma się lepiej. Dałem sobie czas na przetestowanie tego produktu, przez jakieś dwa tygodnie prawie codziennie wieczorem próbowałem myć twarz pastą/peelingiem. Po takim oczyszczaniu moja twarz była wysuszona i podrażniona, przybyło też trochę niedoskonałości. W końcu stwierdziłem, że to nie ma sensu. Od tamtej pory używam tego produktu dwa razy w tygodniu jako szybką maseczkę pod prysznic, żeby jakoś zużyć ten produkt. Całe szczęście, że jest to cześć prezentu i nie wydałem na niego ani złotówki. W roli maseczki ten cały 3 w 1 spisuje się bardzo dobrze. Po użyciu skóra jest gładka i oczyszczona. Więcej plusów tego produktu nie znajdę.