Bronzery i pudry brązujące

Wet n Wild Color Icon, Bronzer SPF15 Puder brązujący

kasinaa
    18 września 2024 o 16:42
    U mnie 5*
    To już chyba moje 3 opakowanie. To jeden ze starych , świetnych i sprawdzonych kosmetyków. Wracam do niego dosyć często po skończeniu czegoś drogiego i osławionego a u mnie zwyczajnie ok-jowego z wyższej półki. Ten nigdy nie zawodzi . Używam dopóki nie sięgnę solidnie dna i opakowanie rozleci się na części. Bo się rozleci nawet jeśli leży tylko w szufladzie. To jest jedyny minus tego produktu ale ja jestem z tych co to wnętrze ważniejsze niż opakowanie. Powiem tak - kończy mi się na ładnie brazer hourglass który był świetny i bardzo przyjemnie mi się z nim pracowało , czy go kupię znowu ? Chyba nie a Wetnwild mam już na półce w kolejce . Ten produkt nie ma wad Ma piękny odcień - Sunset i takie lekkie satynowe wykończenie - coś jak hourglass tylko lepiej !
    thecla
    12 lipca 2022 o 20:49
    Przyzwoity na co dzień
    Ciepły odcień z dużą ilością złotych drobinek. Do aplikacji używam wachlarzyka i nie mam problemu z plamami. Przy ciepłej karnacji dobrze wygląda zimą i latem. Mały minus ze względu na trwałość. mam od zeszłego roku, ale używam nieregularnie.
    Elednor
    12 marca 2022 o 23:23
    wystarczy pędzel o miękkim i mniej zbitym włosiu i problem plamistości znika
    To była moja pierwsza styczność z tą marką. Bronzer wchodził w skład paczki kosmetycznej jaką wygrałam w jednym z konkursów. Jego kolor to Sunset Striptease i bardzo dobrze mi się z nim pracowało. Jest to bronzer bardzo zbliżony kolorem do mojego Beach Cruiser w odcieniu Sandstorm marki Wibo. Kolor jest dosyć ciepły, jednak w porównaniu z Wibo wpada on bardziej w neutralne tony. Jest dość mocno napigmentowany, może robić plamy, ale tylko kiedy używamy pędzli z bardziej zbitym włosiem. Ja osobiście bardzo się z nim polubiłam i z pewnością będę go używać zamiennie z bronzerem marki Wibo. Opakowanie i produkt: Plastikowe opakowanie zamykane na zatrzask, ale bez lusterka co widać na zdjęciu. Bronzer o ciepłym odcieniu ale wpadającym delikatnie w neutralne tony. Produkt posiada ledwo widoczne, bardzo drobno zmielone drobiny, których po aplikacji nie widać. W porównaniu do niego drobiny w Wibo są o wiele większe. Produkt w formie sprasowanej z pięknym tłoczeniem przypominającym liść palmowy. Tłoczenie dość długo się utrzymuje i nie ściera się tak szybko, dzięki czemu możemy się nim dłużej nacieszyć. Aplikacja i działanie: Produkt jest mocno napigmentowany, więc osobom, które mają ciężką rękę jego aplikacja może sprawić niemały problem, a to dlatego, że w dużych ilościach robi on plamy. Jednakże wystarczy użyć pędzla o miękkim i mniej zbitym włosiu i problem plamistości znika. Ja osobiście z tym problemu nie mam, a sam bronzer nakładamy w mniejszych ilościach i do tego mniej zbitym pędzlem rozprowadza się fantastycznie. Dodatkowo jeśli nakładamy jego minimalne ilości na pędzel, to jego intensywność można fajnie budować. Ma to również kolejne plusy, ponieważ przekłada się to na wydajność. Co do trwałości, to jest duża. U mnie wytrzymuje ona ładnych kilka godzin bez poprawek, ale to dlatego że podczas wygłupów z córką zawsze jakaś jego część mi się ściera z twarzy. Jednak śmiem twierdzić, że jeśli szczególnie nie dotykamy naszej twarzy to spokojnie mógłby się utrzymać od rana do wieczora. Dostępność i cena: Na chwilę obecną nie zauważyłam żeby był dostępny w jakiejś drogerii stacjonarnie. Jego dostępność stacjonarna też nie jest spektakularna, ale znajdziemy go w kilku drogeriach. Z tych bardziej znanych dostaniecie go na e-Zebrze i Notino, gdzie zapłacimy za niego ok 20zł. Jeśli jesteście nim zainteresowani to polecam :)
  • 20 lipca 2021 o 20:03
    Nie...
    "Bronzer" w odcieniu pomarańczy, bardzo małowydajny (z czego akurat się cieszę, już ma denko, a moje ulubione - nic a nic), w zasadzie na twarzy niespecjalnie pozostawia koloryt. Jako puder brązujący - ok, bo bardziej nadaje się do ocieplenia bardzo bardzo jasnych karnacji, nadawania trochę ciepłego błysku na twarzy czy dekolcie. Dla mnie - totalnie to nie to.
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • niewydajny
    • słaby pigment
    • nie brązer a puder brązujący
  • 25 maja 2021 o 21:46
    Wymaga dobrego sprzętu!!!!!!
    Bronzer jest świetny - nie za ciemny, nie za jasny, super rozświetla i ma delikatne drobinki. Cała tajemnica tkwi w odpowiednim pędzlu, gdyż jeśli użyjemy niewłaściwego to nie będzie efektu!!!!! To bardzo ważne!!!!! Do aplikacji nadaje się pędzel z gęstego, delikatnego włosia - coś jak np. Black & White Kabuki Brush. Gdy użyjemy takiego aplikatora - wówczas kosmetyk daje odpowiedni efekt.
    Zalety:
    • kolor
    • efekt brązujący
    • drobinki
    • trwałość
    Wady: