Maseczki klasyczne

Marion Zimowy Relaks, Kremowa maseczka do twarzy odżywcza z kakao i pomarańczą

• 7 listopada 2021 o 16:27
    Maseczka idealna na zimne wieczory. Ma piękny zapach kakao z pomarańczą, do tego nawilża, buzia wygląda zdrowo i jest przyjmemna w dotyku.
    Używa od:próbka
    Jest to kremowa maska o beżowym kolorze. Faktycznie pachnie jak kakao z pomarańczą. Ilość maski w opakowniu starcza w sam raz na jedno użycie. Po jej nałożeniu czułam delikatne szczypanie ale nie było ono niekomfortowe. Jest to maska bez zmywania. Po 15 minutach wystaczy ją rozmasować albo zetrzeć wacikiem. Ja najpierw starałam się wszystko rozsmarować, natomiast pozostałości ztarłam wacikiem. Po zdjęciu nadmiaru ponownie wmasowałam pozostałości i dzięki temu miałam z głowy nakładanie kremu, wystarczył krem pod oczy. Nigdy mnie nie przekonywały maseczki bez zmywania, jednak ta mi się bardzo fajnie sprawdziła. Później czuć było fajne nawilżenie skóry, buzia rano wyglądała zdrowo i była przyjemna w dotyku. Kakao jest w postaci masła kakaowego oraz wyciągu z kory i nasion kakaowca. Pomarańcza natomiast znajduje się tu w postaci wyciągu z owoców pomarańczy oraz ekstraktu ze skórki owoców cytryny.
    kkdd22
    8 kwietnia 2021 o 23:42
    Dobre odżywienie
    Używa od:próbka
    Kupiłam maseczkę w Lidlu jakiś czas temu, nie jest ona dostępna na stałe w ofercie i nie widziałam jej w innych sklepach. Maseczka jest umieszczona w saszetce i zawiera ilość kosmetyku, która wystarczyła mi na kilka użyć. Ma konsystencję kremową o kremowej barwie. Zapach jest sztuczny, przypomina olejek do ciast. Spodziewałam się, że będzie pachnieć czekoladą, ale niestety tak nie jest. Po nałożeniu zostawia na twarzy tłustą warstwę, ale przy stosowaniu na noc w ogóle to nie przeszkadza. Rano skóra jest odżywiona.
    Zalety:
    • odżywia
    • nie podrażnia
    • nie zapycha
    • niska cena
    Wady:
    • sztuczny zapach
  • 21 czerwca 2020 o 21:10
    Odżywia i nawilża
    W związku z tym, że zawsze kupuję wszelkie maseczkowe nowości z dyskontów, musiałam nabyć i tę. Ta przyszła mi z pomocą, gdy skóra lekko mi się przesuszyła po nadmiarze słońca. Nałożyłam dość grubą warstwę, a i tak wystarczyła mi na 2 użycia (można się postarać i wystarczyłaby jeszcze na kilka). Niezbyt się wchłonęła, ale resztę usunęłam bez problemu przy pomocy wacików. Po tym, skóra była bardzo nawilżona, odżywiona i lekko tłustawa, ale na noc niczym mi to nie przeszkadzało. Jedyną wadą był okropnie chemiczny zapach maseczki.
    Zalety:
    • odżywia; nawilża; wydajna; ładne opakowanie; niska cena
    Wady:
    • okropny zapach
    vronov
    3 maja 2020 o 16:11
    Bardzo dobra
    Znalazłam ją w supermarkecie, kosztowała całe 1,50zł, więc stwierdziłam - czemu nie. Opakowanie maseczki jest bardzo ładne - pomarańczowy/żółty kubeczek z bitą śmietaną/pianką na której znajduje się plasterek pomarańczy, kostki czekolady i posypka. Aż chciałoby się zjeść! I jeśli chodzi o opakowanie to największe obiekcje mam do otwierania, ponieważ ciężko jest otworzyć produkt bez użycia nożyczek. W opakowaniu znajdziemy 8ml kremowej maseczki o gładkiej strukturze, białym kolorze (tylko takim przybrudzonym) i zapachu który jak dla mnie jest bardzo mało kakaowy i pomarańczowy, taki trochę mydlany. Wydaje się chemiczny. Spodziewałam się lepszego zapachu, liczyłam na soczystą pomarańczę i słodkie kakao, zawiodłam się. Produktu w opakowaniu była naprawdę wystarczająca ilość, by dość grubo nałożyć ją na twarz. Maseczkę trzymałam na twarzy przez 15min. Po 15min resztę niewchłoniętej maski wmasowałam w skórę twarzy. Niestety maska zostawiła na niej tłustawy film, ale bez tragedii. Jeśli chodzi o działanie, to jak najbardziej na plus. Moja skóra była odżywiona, wygładzona i zmiękczona. Nie miałam potrzeby by nakładać krem, co przy mojej suchej skórze rzadko się zdarza. Maseczka nie podrażniła, nie uczuliła, tylko pozostawiła po sobie prawdziwy komfort. Myślę, że jak na produkt za który zapłaciłam 1,50zł spisała się naprawdę świetnie.
  • 1 kwietnia 2020 o 1:45
    Bardzo dobra.
    Maseczkę kupiłam z innymi z tej serii w Lidlu za śmieszne pieniądze. Pierwsza zupełnie się nie sprawdziła, całą reszta trafiła na sam spód szuflady. Przeglądając maseczki natrafiłam na odżywczą z kakao i pomarańczą. Czas na nią. Opakowanie przykuwa uwagę. Choć miałam trudności z otwarciem, pomogły mi nożyczki :)) maseczka ma przyjemną kremową konsystencję. Bardzo ładnie pachnie pomarańczą, nie wyczuwam kakao. Zapach nie jest nachalny, nie drażni. Spokojnie wystarczy na dwie aplikacje ( nakładając na samą twarz). Przyjemnie się rozprowadza, nie uczula, nie podrażnia. Po około 15 minutach wklepałam resztę w twarz. Skóra widocznie nawilżona, promienna. Zadowolona jestem z działania. Szkoda że nie ma jej w regularnej sprzedaży.
    Zalety:
    • Nawilżona, promienna cera
    • Spokojnie wystarczy na 2 aplikacje
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Limitowana kolekcja